Вт, 2024-04-23, 22:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Вересень » 4 » Склали присягу майбутні перекладачі й контррозвідники з Академії СБУ. Батьки багатьох із них - учасники АТО
16:41
Склали присягу майбутні перекладачі й контррозвідники з Академії СБУ. Батьки багатьох із них - учасники АТО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

165 курсантів - майбутні контррозвідники та перекладачі спецслужби - у суботу 3 вересня 2016 року склали присягу на вірність українському народові в Академії Служби безпеки України. Майже два десятки з яких обрали шлях захисника України, взявши приклад зі своїх батьків - учасників антитерористичної операції, що продовжують боротися з російським агресором та терористами на Донбасі, сповіщає офіційний сайт відомства.

Серед курсантів Національної Академії є син загиблого в АТО військовослужбовця 95-ї Окремої аеромобільної бригади Олександра Скульського.

Як повідомляється, першому курсу присвоєно почесне ім'я капітана СБ України Геннадія Біліченка, який першим серед всіх військових загинув, як герой, на сході держави.

Інші чотири курси Академії СБУ також носять імена українських героїв - Олександра Аніщенка, Руслана Лужевського, Віктора Мандзика та Андрія Галущенка ("Ендрю").

Нагадаємо, "альфівці" Біліченко, Аніщенко й Лужевський втратили свої життя навесні 2014 року біля міста Слов'янська Донецької області, а Мандзик та Галущенко загинули під час протидії контрабанді у зоні АТО.

У складанні присяги узяв участь голова СБ України Василь Грицак, котрий висловив переконання, що саме зі слів присяги починається усвідомлення відповідальності за долю України і присвячення себе - своїх знань, умінь, навичок, талантів - на благо українського народу. "Слова присяги священні. Ці слова набувають особливого значення, коли в країні третій рік йде війна", - зазначив він.

"Мені надзвичайно приємно, що вас вже називають курсом патріотів. І це не дивно, бо Ви - нове покоління молоді, виховане не лише на історіях книжкових героїв, а й сучасних воїнів, серед яких є і ваші рідні", - повідомив очільник СБУ.

"Хочу наголосити, українські герої зробили для нас дуже багато. Вони не просто зупинили просування агресора в інші області нашої держави, але й показали титанічну мужність і непереможність нашого народу, синівську вірність Україні. І сьогодні пам'ятати їх - замало. Заради них і їхнього подвигу ми маємо робити подвиги над собою, демонструвати максимальний результат у кожній сфері діяльності. Ваш обов'язок сьогодні - це якісно навчатися', - заявив він.

Під час урочистостей народний депутат України Оксана Білозір вручила дітям загиблих бійців "Альфи" полковника Андрія Кузьменка та Біліченка страхові поліси та міжнародні сертифікати на безкоштовне медичне обстеження. Народний артист Віктор Павлик виконав державний гімн України.

Також Грицак відзначив кращих співробітників Академії за значні досягнення в роботі.

22 серпня президент України Петро Порошенко вручив 190 співробітникам СБУ ключі від нових квартир у Києві. На церемонії передачі ключів президент заявив, що цьогоріч працівникам СБУ вже виділено 304 квартири.

За його словами, найближчим часом в українській столиці планується побудувати ще чотири будинки, в яких співробітникам СБУ будуть виділені 168 квартир.

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 796 | Додав: adminA | Теги: Присяга, учасники АТО, Батьки, майбутні перекладачі й контррозвідн, академія СБУ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ