Пт, 2024-04-19, 07:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Серпень » 30 » Славетний Венеціанський кінофестиваль розпочинається
10:14
Славетний Венеціанський кінофестиваль розпочинається
Інші останні Новини культури та освіти на сайті holosUA.com/
Cьогодні, 29 серпня, стартує 69-й знаменитий міжнародний Венеціанський кінофестиваль (Mostra internazionale del cinema di Venezia). У програмі більше трьох тисяч кінокартин, пише Корреспондент.net.

Фільмом відкриття 69-го Венеціанського кінофестивалю стане драма жінки-режисера з Індії Міри Наїр "Фундаменталіст з примусу" (The Reluctant Fundamentalist). У 2011 році інший фільм Наїр - "Весілля в сезон дощів" (Monsoon Wedding) - переміг у Венеції. Закриє фестиваль картина француза Жана-П'єра Амері "Людина, яка сміється" з Жераром Депардьє у головній ролі.

У цьому році у фестивалю новий директор та нові орієнтири - на авторське та експериментальне кіно. В афіші немає жодного голлівудського фільму - відмовили навіть Тарантіно та "Анні Кареніній" з Кірою Найтлі. Ідеолог змін - новий старий директор Альберто Барбера.

"Оскільки конкуренція серед фестивалів величезна, ми усвідомлювали, що нам треба змінюватися, інакше ми не виживемо. В останні 10 років у Венеціанський фестиваль було вкладено чимало коштів, що допомогло йому залишитися таким же, як і 20 років тому", - каже Альберто Барбера.

Навіть фільм-відкриття Барбера обрав не картинний. Найменше директору фестивалю хотілося, щоб про нього забули відразу після церемонії. "Фундаменталіст з примусу" - історія молодого пакистанця, який зробив кар'єру на Уолл-стрит, а потім настав день 11 вересня 2001 року.

Ще з нового: конкурс став скромнішим - цього року до основного конкурсу увійшли 18 фільмів, для порівняння, торік в основній програмі було 23 учасники. Програму "Контракампо" - із сучасним італійським кіно - скасували, критерії відбору до паралельного конкурсу "Горизонти" стали суворішими.

Зате новий керівник, нарешті, забезпечить Мостру індустріальною складовою: сьогодні на пляжі готелю "Ексельсіор", де селиться більшість учасників фестивалю, закінчують монтувати перший в історії фестивалю кіноринок. Угоди укладали й раніше, але вперше офіційно і в таких умовах.

Відкриють кіноринок - як пояснюють організатори, "у версії лайт", оскільки на розмах Каннського або Торонтського масштабу на Лідо просто не вистачить місця. Проблему нестачі приміщень мав вирішити запланований ще в 2007 році новий кінопалац, проте вже після початку робіт виявилося, що особливості ґрунту не дозволяють реалізувати проект у первісному вигляді за спочатку відведені на ці цілі гроші. Тепер концепція переробляється заново, а відвідувачі Мостри перш за все бачать прикритий плівкою котлован. Його оточує не дуже гарний паркан, однак це не заважає керівництву фестивалю сподіватися на увагу продюсерів і дистриб'юторів, які спочатку воліли вести переговори і укладати угоди в Торонто: канадський кіноогляд стартує в середині вересня, коли у Венеції ще триватимуть останні покази.

Конкурсна програма

Програма фестивалю відкриється в середу "Зрадою" Кирила Серебреннікова - любовна драма, в якій відомий в Росії театральний та кінорежисер зняв російських та європейських акторів.

Серебренніков відомий в Італії завдяки перемозі "Зображуючи жертву" на Римському фестивалі 2006 року.

Найбільший ажіотаж серед критиків поки що викликають дві американських картини - "До замилування" (To the Wonder) Терренса Маліка (Terrence Malick), який перш знімав роками, а тепер, після торішньої каннської перемоги "Древа життя" (The Tree of Life), випускає один фільм за іншим, - і "Майстер" (The Master) автора "Магнолії та Нафти" Пола Томаса Андерсона (Paul Thomas Anderson), де йдеться про саєнтологію.

Серед конкурсантів є ще один титулований американець - Браяан Де Пальма (Brian De Palma), чиї квазідокументальні роздуми про війну в Іраку під назвою "Без цензури" (Redacted) в 2007 році отримали "Срібного лева" за режисуру. Цьогоріч Де Пальма демонструє на Лідо "Пристрасть" (Passion), історію злочинного суперництва двох жінок, яких грають Нумі Рапас (Noomi Rapace) і Рейчел МакАдамс (Rachel McAdams).

Серед конкурсантів - австрієць Ульріх Зайдль (Ulrich Seidl) з фільмом "Рай: Віра" (Paradies: Glaube). У Канні захват критиків викликала перша частина його трилогії, "Рай: Любов" (Paradies: Liebe); у Венеції буде показано другу.

Продовженням каннського сюжету стане і "П'єта" (Pieta) Кім Кі Дука (Kim Ki Duk), чий гранично сповідальний "Аріранг" (Arirang) став однією з сенсацій 2011 року.

Журі Венеціанського кінофестивалю (Mostra del Cinema di Venezia) очолить американський режисер, сценарист і продюсер Майкл Манн (Michael Mann), автор "Своєї людини", "Алі і Джонні Д". Серед його товаришів по суддівській колегії - модель Летиція Каста (Laetitia Casta), впливова художниця Марина Абрамович (Marina Abramovic), аргентинський режисер і продюсер Пабло Траперо (Pablo Trapero), медіа-артистка Урсула Майєр (Ursula Meier), британська актриса Саманта Мортон (Samantha Morton), автор "Вальсу з Баширом" Арі Фольман (Ari Folman), гонконгський кінематографіст Пітер Чан (Peter Chan) та італієць Маттео Гарроне (Matteo Garrone), який отримав у Каннах гран-прі.

Спецпрограма

У спеціальній програмі кінофестивалю Fuori Сoncorso буде представлено 15 стрічок.

Серед них - черговий опус, що не пропускає жодної Мостри, 103-річного португальця Мануеля де Олівейри (Manoel de Oliveira) "Гебо і тінь" (O Gebo ea Sombra) і черговий останній фільм чилійця Рауля Руїса (Raoul Ruiz), який помер минулого року, "Лінії Веллінгтона" (Linhas de Wellington) з Джоном Малковичем, Катрін Деньов і Мішелем Пікколі, який після смерті режисера довела до кінця його дружина та беззмінний монтажер Валерія Сармієнто (Valeria Sarmiento).

Спайк Лі (Spike Lee), який отримує в цьому році один із венеціанських почесних призів, представить поза конкурсом документальну стрічку про Майкла Джексона - "Bad 25". Нарівні з Робертом Редфордом (Robert Redford), Сюзанною Бір (Susanne Bier) та іншими світилами позаконкурсної прем'єри заслуговує і головний редактор журналу "Сеанс" Любов Аркус: її "Антон" тут поруч - життєпис Антона Харитонова, який страждає від аутизму.

У програмі "Горизонти" буде представлено 15 короткометражних і 18 повнометражних стрічок

У програмі "Горизонти", що робить ставку на експерименти й новаторство в кінематографі, представлено 15 короткометражних і 18 повнометражних стрічок.

Головним нововведенням "Горизонтів" стануть інтернет-трансляції: фільми програми будуть доступні онлайн для всіх, хто встигне купити на фестивальному сайті віртуальний квиток за 4,2 євро.

У програмі "Горизонтів", крім іншого - розповідь про невдаху Джуліо "Акробат" (Gli Equilibristi) італійця Івана де Матео (Ivan De Matteo), історія єгипетських протестів "Зима невдоволення" (El Sheita Elli Fat) Ібрагіма Ель Батота (Ibrahim El Batout), роуд-муві "День подарунків" (Boxing Day) з Софі Марсо британця Бернарда Роуза (Bernard Rose), драма про взаємини 12-річного хлопчика і його матері "Тихий прилив" (Low Tide) від італійця Роберто Мінервіні (Roberto Minervini), фентезі про п'ятеро підлітків, які заблукали в лісі, "Леви" (Leones) Джазмін Лопез (Jazmin Lopez) з Аргентини, історія "маленької людини" Габі, що відключає у неплатників воду, під назвою The Cutoff Man ізраїльського режисера Ідана Губеля (Idan Hubel), розповідь про дружбу 16-річної Вероніки і її соромливого охоронця "Інтервали" (L'Intervallo) документаліста Леонардо ді Костанцо (Leonardo Di Costanzo), історія двох підлітків "Красиві метелики" (Bellas Mariposas) італійця Сальваторе Мереу (Salvatore Mereu), автобіографія Yema режисера-уродженки Алжиру Джамі Сахраві (Djamila Sahraoui) і картина російського режисера Олексія Балабанова "Я теж хочу".

Нагадаємо, що кінофестиваль проходить в рамках Венеціанської бієнале, до якої також входить виставка сучасного мистецтва, танцювальний та театральний фестивалі, а також Міжнародна архітектурна бієнале, яка відкривається одночасно з кінофестивалем - 29 серпня.

Раніше повідомлялося, що новий директор фестивалю Альберто Барбера скоротив кількість конкурсних фільмів на Венеціанському кінофестивалі.

Минулорічний 68-й міжнародний кінофестиваль у Венеції урочисто відкрився 31 серпня.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини культури та освіти | Переглядів: 981 | Додав: adminA | Теги: венеціанський кінофестиваль
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ