Чт, 2024-04-25, 22:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 2 » Слідчий ще не вирішив, чи відпустить Тимошенко до Брюселя, а вона звинувачує ГПУ у "махлюванні"
19:35
Слідчий ще не вирішив, чи відпустить Тимошенко до Брюселя, а вона звинувачує ГПУ у "махлюванні"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Питання про надання екс-прем'єру України, лідеру партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко дозволу відвідати Брюсель 22-25 червня буде вирішено напередодні від'їзду, повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури в четвер.

- У Тимошенко звинувачують Генпрокуратуру у "махлюванні"

"Сьогодні, 2 червня 2011 року, Юлія Тимошенко вкотре повідомила ЗМІ і суспільству неправдиву інформацію про те, що я, слідчий у справі, Олександр Нечвоглод, відмовив їй у відвідуванні Брюселя в період з 22 до 25 червня цього року", - йдеться в заяві слідчого, поширеній прес-службою відомства.

Слідчий у своїй заяві наголошує, що це питання буде вирішено напередодні її від'їзду.

Сьогодні Тимошенко приходила до Генеральної прокуратури. Після чого вона заявила, що Генпрокуратура відмовила їй у відвіданні Брюселя.

"Сьогодні він (слідчий) мені сказав, що мені не дадуть дозволу на поїздку до Брюселя", - сказала Тимошенко після відвідин Головного слідчого управління Генпрокуратури. Разом з тим, Тимошенко сказала, що вона має намір через декілька днів повторно направити клопотання з проханням дозволити їй цю поїздку.

Політик нагадала, що відповідно до закону термін розгляду таких клопотань - три дні.

Раніше Тимошенко зазначала, що в Генпрокуратурі планує отримати відповіді на питання, які її цікавлять.

Зокрема, як сказала вона журналістам перед відвідинами Головного слідчого управління Генеральної прокуратури, вона хотіла б отримати відповідь на скаргу до генерального прокурора Віктора Пшонки щодо законності порушення проти неї кримінальних справ, а також дозволу на виїзд до Брюсселя на саміт ЄНП і до Львівської області для зустрічі з місцевими жителями.

У Тимошенко звинувачують Генпрокуратуру у "махлюванні"

Генпрокуратура свідомо перекрутила слова Юлії Тимошенко про ненадання їй дозволу виїхати в Брюссель. Про це заявив захисник Тимошенко Сергій Власенко у відповідь на заяву прес-служби ГПУ.

Власенко нагадав, що стаття 129 Кримінально-процесуального кодексу України зобов'язує слідчого вирішити питання, порушені у клопотанні звинуваченого та її захисту, протягом 3 діб.

"Ми подали клопотання про виїзд у Брюсель 25 травня – з копіями запрошень, а 27 травня – вже з оригіналами. Триденний термін уже вийшов...Слідчий переніс вирішення цього питання "на колись". Це пряме порушення закону", - зазначив він.

Він запропонував прес-службі ГПУ та особисто слідчому Нечвоглоду уважно переслухати чи перечитати інформацію, яку Тимошенко повідомила журналістам на виході з Генпрокуратури, "і спробувати знайти в ній хоч одне слово, яке не відповідає дійсності", повідомляє прес-служба БЮТ.

У повідомленні також наводиться цитата Тимошенко: "Так, як передбачається законом, слідчий зобов'язаний протягом трьох днів дати відповідь: чи відпускають вони мене до Брюселю".

"Але сьогодні він сказав, що мені не дано дозвіл на поїздку до Брюселю. Тобто три дні пройшло, але дозвіл вони не дали", - дослівно сказала лідер БЮТ.

"Прокуратура знову свідомо бреше. Приклад показав особисто генпрокурор Віктор Пшонка минулої п'ятниці в ефірі телеканалу "Інтер", далі це підхопив його перший заступник Ренат Кузьмін на трибуні Верховної Ради, а тепер і прес-служба ГПУ разом з Нечвоглодом дозволяють собі махінації і махлювання", - заявив Власенко.

За його словами, у п'ятницю захист Тимошенко подасть нове клопотання про надання їй дозволу відвідати Брюсель для участі у саміті Європейської народної партії.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 989 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ