Пт, 2024-03-29, 00:40


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Березень » 4 » Слідом за Порошенком та Яценюком Турчинов висловився проти дострокових виборів: "популізм і непрофесіоналізм небезпечні"
22:15
Слідом за Порошенком та Яценюком Турчинов висловився проти дострокових виборів: "популізм і непрофесіоналізм небезпечні"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Секретар РНБО України й один з лідерів політичної партії "Народний фронт" Олександр Турчинов закликав українських політиків до консолідації зусиль для виходу з нинішньої внутрішньополітичної кризи.

"Це колосальна проблема (політична нестабільність - ред.), тому що ті виклики, що постають перед країною, вимагають консолідації, консолідації і політикуму, і суспільства. Будь-яка соціально-політична дестабілізація, безумовно, грає на руку агресору", - цитує його "Інтерфакс-Україна".

За словами секретаря РНБО України, навіть для економічно стабільних країн щорічні вибори – це надто велике потрясіння. "Що тоді говорити про країну, що перебуває в кризі і веде війну? Для нашої країни популізм і непрофесіоналізм також небезпечні та збиткові, як і корупція. Зусилля, з якими намагаються розірвати коаліцію, я вважаю, працюють проти нашої країни, проти стабільності", - заявив Турчинов.

Він висловив думку, що парламентські фракції, які створили в 2014 році коаліцію, не вичерпали весь свій потенціал і можуть швидко відновити демократичну більшість у Верховній Раді.

"Вони знайдуть вихід із кризи, вирішать будь-які кадрові питання, ухвалюватимуть потрібні для України закони, якщо поставлять інтереси країни вище своїх вузькополітичних амбіцій", - наголосив Турчинов.

Нагадаємо, у Верховній Раді тривають перемовини між лідерами депутатських фракцій і груп щодо створення нової парламентської коаліції, від чого залежатимуть подальші демократичні реформи й співробітництво із західними партнерами, зокрема з фінансовими донорами.

Президент Петро Порошенко та прем'єр Арсеній Яценюк ("Народний фронт") при цьому виступають категорично проти проведення дострокових парламентських виборів, через які, на їхню думку, в Україні може виникнути "молдовський варіант", у якому найбільше зацікавлені в Кремлі.

"Ми маємо два тижні для формування нової коаліції, нового технократичного уряду, голосування за поправку в законі (про електронне декларування - ред.)", - заявив 2 березня голова фракції "БПП" Юрій Луценко.

"Наступні 2-3 місяці уряд має усунути всіх партійних та олігархічних ставлеників з найбільших державних монополій, покінчити з наглядачами на митниці та вжити інших антикорупційних кроків. Інакше - фіаско. Брюссель сльозам не вірить", - наголосив Луценко.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 661 | Додав: adminA | Теги: дострокові вибори, популізм і непрофесіоналізм, Яценюк, Турчинов, порошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ