Чт, 2024-03-28, 14:29


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2019 » Грудень » 2 » Служба українською мовою вперше пройшла у Стамбулі
20:20
Служба українською мовою вперше пройшла у Стамбулі
Інші останні Новини релігії на сайті holosUA.com/

У неділю, 1 грудня, у світлому храмі святителя і чудотворця Миколая у Стамбулі, вперше українською мовою звершувалася Божественна літургія ієрархами Православної Церкви України.

Як йдеться на сторінці ПЦУ, літургію українською відслужили митрополит Луцький і Волинський Михаїл та архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, у співслужінні архімандрита Харлампія, який опікується українською громадою в Стамбулі, протоієрея Володимира Вакіна, ректора Волинської православної богословської академії, та диякона Михайла Омельяна, старшого викладача Київської православної богословської академії. За богослужінням молилася українська громада Стамбула, а також представники Української держави – заступник міністра закордонних справ Василь Боднар, Посол у Туреччині Андрій Сибіга та Генеральний консул у Стамбулі Олександр Гаман.

Звертаючись до присутніх після Божественної літургії, митрополит Михаїл подякував Вселенському Патріарху Варфоломію за велику турботу, яку він має про Україну, не лише надавши Томос про автокефалію Української Церкви, але продовжуючи й далі трудиться для того, щоби Православна Церква України увійшла у повне спілкування з іншими Помісними Церквами.

Архієпископ Євстратій зауважив, що 1 грудня – для всіх українців є особливим, адже саме 1 грудня 1991 року ми як народ підтвердили своє прагнення жити у незалежній державі. "Вже 28 років сповнилося з того часу. А вчора був той самий день, коли 6 років тому, під час Революції Гідності, наша Церква відкрила свої двері, щоби захистити свій народ від насильства і неправди. І за ці роки ми пересвідчилися, як багато робить віра і правда. І те, про що кілька років тому ми могли лише мріяти – сьогодні є вже реальністю.

Чи можна було би уявити 28 або навіть 6 років тому, що нині ми тут, у цьому святому константинопольському храмі, всі разом – українці, греки, болгари, всі діти єдиної Христової Церкви – будемо молитися і звершувати літургію? Тож ми дякуємо Богові, вдячні і Вселенському Патріарху за всі благодіяння для України. Нехай надалі Господь допомагає зростати та укріплюватись Українській Церкві, всій Вселенській Христовій Церкві, і нехай Він оберігає нас на цій дорозі, щоби ми йшли впевнено шляхом правди до перемоги над гріхом і злом", – сказав архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини релігії | Переглядів: 544 | Додав: admin | Теги: служба, мова, стамбул, Українська
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ