Ср, 2024-04-24, 07:02


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Травень » 27 » Союз до виборів кримські татари пропонують партіям і хочуть, щоб до Симоненка вжили заходів
14:34
Союз до виборів кримські татари пропонують партіям і хочуть, щоб до Симоненка вжили заходів
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Меджліс кримськотатарського народу готовий укласти на виборах союз з однією з національно-демократичних сил. Про це сказав глава Меджлісу, нардеп від НУНС Мустафа Джемілєв в ефірі "5 каналу" 26 травня.

"Скоріше за все, НУНС, БЮТ, не виключається Кличко. Національно-демократичні сили", - пояснив Джемілєв, зазначивши, що поки що переговори про це не велися.

За його словами, за мажоритарною системою у кримських татар немає жодних шансів пройти в парламент, тому що вони розселені по всій території Криму.

"Тому та політична сила, з якою ми укладемо угоду, з нашої точки зору, повинна в прохідній частині виділити нам два місця. Без прізвищ. Хто буде, це буде визначати національний з'їзд. А в мажоритарних округах ми підтримаємо тих кандидатів, яких висуне та політична сила, з якою ми підемо в союз", - запропонував Джемілєв.

За його словами, аналіз протягом останніх 20 років показує, що за рекомендацією національного з'їзду голосують від 70 до 85% кримських татар.

На питання, що буде у випадку, якщо їм не буде надано два місця в списку якої-небудь політичної сили, Джемілєв сказав: "Тоді кримські татари можуть взагалі ігнорувати вибори, тому що для нас це дуже важливо".

У той же час, Джемілєв запевнив, що кримські татари не будуть "торгуватися" з Партією регіонів за їх підтримку в парламенті законопроекту "Про відновлення прав осіб, депортованих за національною ознакою".

"Вони (регіонали) готові були проголосувати, але, виявляється, надійшла команда не голосувати. До розгляду цього законопроекту до мене підходили представники регіоналів, заспокоювали, говорили: "Не хвилюйтеся". А потім за 5 хвилин до розгляду сказали: "Вибачте, прийшла інша команда". Від кого, мені цього не говорили. Можна здогадуватися", - сказав лідер Меджлісу.

"Мабуть, була спроба вести якийсь торг. На часі ж вибори. Ми, звичайно, на такі торги не підемо. У нас своя точка зору на подальший розвиток України", - додав він.

"Для нас, звичайно, дуже важливо, щоб підтримували наші законні права, але у нас все-таки є якісь принципи, якими ми не торгуємо", - пояснив Джемілєв.

У цивілізованій країні за такі висловлювання, як зробив Симоненко, давно б вжили заходів, каже голова Меджлісу

Мустафа Джемілєв вважає, що у зв'язку з висловлюванням лідера КПУ Петра Симоненка про переселення кримських татар мали бути вжиті заходи. "Це взагалі-то не перша заява Симоненка. Ще кілька років тому він у пресі говорив, що кримські татари повинні скинутися і поставити золотий пам'ятник Сталіну за те, що він їх не всіх знищив, а всього лише виселив", - розповів Джемілєв.

За його словами, важко уявити, щоб такого роду висловлювання допускалися в цивілізованій державі. "Звичайно ж, мали бути прийняті заходи, але тут у нас цього не робиться", - зазначив він.

"Коли точно така заява була, скажімо, від нинішнього прем'єр-міністра автономії Могильова, я подавав генеральному прокурору як народний депутат заяву з вимогою порушити кримінальну справу за відповідною статтею за розпалювання міжнаціональної ворожнечі. Мені відповіли, що відповідно до статті 35 Конституції України кожен має право висловлювати свою точку зору ", - розповів Джемілєв.

Відповідаючи на питання ведучого, лідер Меджлісу погодився, що розпалювання міжнаціональної ворожнечі в Криму комусь потрібно. На питання, чи знаходяться ці люди в межах України чи за кордоном, Джемілєв відповів: "Я думаю, і тут, і там. Але там значно більше. Тут просто п'ята колона".

Нагадаємо, 16 травня, Верховна Рада України не підтримала в першому читанні законопроект про відновлення прав осіб, депортованих за національною ознакою і доручила комітету доопрацювати його до наступного пленарного тижня. Тоді Симоненко з трибуни парламенту заявив, що депортація кримських татар була здійснена радянською владою для їх порятунку. Татари вважають, що висловлювання лідера фракції КПУ спрямовані на розпалювання міжнаціональної ворожнечі.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 872 | Додав: abel | Теги: кримські татари, Симоненка вжили заходів, виборів, союз
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ