Пт, 2024-04-19, 02:28


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 18 » Соколовський вважає, що Бойко та Міллер створили інструмент для поглинання "Нафтогазу" "Газпромом"
18:39
Соколовський вважає, що Бойко та Міллер створили інструмент для поглинання "Нафтогазу" "Газпромом"
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Експерт з енергетичних питань Богдан Соколовський вважає, що 17 листопада під час переговорів міністра палива та енергетики України Юрія Бойка з головою правління ВАТ "Газпром" Олексієм Міллером створено інструмент для поглинання НАК "Нафтогаз України". Про це експерт заявив у коментарі УНІАН.

"Офіційний Київ капітулював: Кремль, при мовчазній згоді української сторони, задекларував створення СП на двох, без європейців, як інструмент для поглинання НАК "Нафтогаз України". Від самого початку було ясно, що розмови про тристороннє СП за участю європейських компаній були розраховані на наївних і, скоріше, відвертали увагу від справжніх намірів. Інтересів не виголошувала жодна серйозна європейська компанія. Крім "Газпрому" і "Нафтогазу" ніякої третьої сторони у цьому політпроекті й не передбачалося. А правила і порядки в СП мають бути не європейські, а російські. Насамперед тому, що так вигідно офіційній Москві, а європейським компаніям забороняє законодавство", - зазначив Соколовський.

Експерт вважає, що чинна українська влада, попри обіцянки, за півроку, незважаючи на невиправдане підвищення вартості газу, лише погіршила фінансовий стан НАКу, посилила фактичну залежність від російської монополії, не зуміла розпочати реформування газового сектора, зокрема "Нафтогазу".

"Тепер, всупереч чинному законодавству, "Нафтогаз" готові офіційно передати в управління іншій країні. Таким чином, вочевидь, влада сподівається уникнути відповідальності за подальші негативні для нашої держави наслідки і перекласти її на російську сторону", - підкреслив Соколовський.

"Абсолютно очевидно, що СП за кремлівським сценарієм лише прискорить деградацію української газової галузі, а відтак - поглинання української економіки, державності і самої чинної влади. Дивно, що нинішні можновладці навіть цього не прораховують. Хоча б заради самозбереження", - заявив Соколовський.

17 листопада в Москві міністр палива та енергетики України Юрій Бойко і голова правління НАК "Нафтогаз України" Євген Бакулін провели зустріч із головою правління ВАТ "Газпром" Олексієм Міллером.

Сторони обговорили низку питань, які стосуються розвитку двосторонньої співпраці та стратегічного партнерства в енергетичній сфері, зокрема питання відбору оцінювача для проведення процедури оцінки активів української та російської сторін для участі в можливому спільному підприємстві між НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром" на паритетних засадах.

Навесні цього року прем'єр-міністр РФ Володимир Путін запропонував Україні об'єднати "Газпром" і "Нафтогаз", однак Київ, чий газовий холдинг на порядок менший від "Газпрому", був згоден лише на створення СП на паритетній основі.

Міллер говорив тоді, що російська монополія розраховує одержати доступ до газотранспортної системи України. В обмін на це Україну допустять до газових ресурсів РФ.

Як повідомлялося раніше, у вересні 2010 року "Газпром" запропонував Україні у вигляді внеску до обговорюваного спільного підприємства з "Нафтогазом" два газових родовища, які, на думку української сторони, вирізняються дуже високою собівартістю газу або його низькою якістю.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 919 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ