Сб, 2024-04-20, 11:38


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 29 » Справа Тимошенко: суд розпочав розгляд по суті і відклав його до 4 липня
11:31
Справа Тимошенко: суд розпочав розгляд по суті і відклав його до 4 липня
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Екс-прем'єр України, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко прибула до Печерського районного суду Києва, який починає розгляд справи щодо газових контрактів по суті. Тимошенко трохи запізнилася через пробки на дорозі, зазначає "Інтерфакс-Україна".

Біля будівлі суду, незважаючи на дощ, стоять близько 200 її прихильників. Трансляція судового засідання почалася в ефірі та на сайті "5 каналу".

- Суд у справі Тимошенко оголосив перерву до 4 липня
- Тимошенко грубила судді, але копію обвинувального висновку отримала
- Прихильники Тимошенко зібралися під дощем біля будівлі суду. Луганські однопартійці погрожують приїхати до судді до Києва

Між захисником Юлії Тимошенко Сергієм Власенком та суддею Родіоном Кірєєвим відбулася словесна перепалка. Так Власенко звинуватив суддю у порушенні закону. Він хотів зробити відповідну заяву, водночас суддя заборонив це зробити, зауважує "Українська правда".

У відповідь на це Власенко заявив: "Я маю право робити заяву в той момент, коли головуючий порушує закон, а не тоді, коли суддя надає право на це".

Пізніше Власенко отримав право виголосити заяву. Так він заявив, що оголошення про місце та час судового засідання було оголошено вночі в останній робочий день перед святами, що порушує закон. "Вважаю дії неприпустимими і незаконними. Прошу повернутися в рамки законного процесу". – заявив він.

Захисник екс-прем'єра України Сергій Власенко вимагає від судді Печерського районного суду Києва Родіона Кірєєва вручити Тимошенко копію обвинувального висновку. "Суддя зобов'язаний вручити Тимошенко копію обвинувального висновку. Я роблю заяву, що головуючий в суді зобов'язаний це зробити за законом", - заявив Власенко на початку судового засідання по суті 29 червня.

При цьому захисник підійшов до столу судді і поклав на нього руку. Кірєєв в свою чергу зажадав від Власенко прибрати руку зі столу.

На початку засідання суду обвинувачена встала зі свого місця, на що Кірєєв сказав: "Це дуже добре, що ви встали і стоячи даєте пояснення". У свою чергу Тимошенко заявила: "Поміняйте прапор України на прапор Партії регіонів".

"Ваші дії спрямовані на зрив судового засідання", - відповів їй Кірєєв, попросивши зайняти своє місце і нагадавши, що вона не в парламентській залі. При цьому із залу лунали вигуки: "Ганьба суду".

Зал на відміну від попередніх засідань, розділений на дві частини - в одній знаходяться захист і звинувачення, в іншій - люди, які спостерігають, депутати та журналісти. Перед цим Кірєєв змусив керівника апарата "Батьківщини" Михайла Лівінського пересісти до спостерігачів з місця захисту. "Це є місця для учасників процесу. Займіть своє місце там", - заявив Кірєєв.

У приміщенні Печерського райсуду Києва, де розпочалося засідання у справі Юлії Тимошенко, посилена охорона. На вході в зал встановлено металошукач, а також виставлено значно більшу кількість працівників "Грифону", ніж раніше.

Зал суду розділений навпіл щитами, таким чином відокремлені місця, де сидять обвинувачена, адвокат і прокурори. Посеред залу встановлено пюпітр.

Незважаючи на те, що преса прибула до суду вже о 8 годині, її запустили лише о 9-ій. На кілька хвилин раніше запустили представників "5 каналу" і ТВі, які ведуть пряму трансляцію.

Деякі журналісти не можуть потрапити в зал засідань Печерського районного суду. Оскільки співробітники охорони суду пропускали в зал всіх охочих, то до початку судового засідання зал переповнений і журналісти не можуть зайти в зал засідань. Так, в зал не потрапили кілька десятків журналістів, які підійшли безпосередньо до початку засідання.

Нагадаємо, 24 червня Печерський районний суд Києва почав попереднє розгляд кримінальної справи за звинуваченням екс-прем'єр-міністра Тимошенко в незаконному підписанні в 2009 році газових контрактів з Російською Федерацією.

Суд відмовився скасувати для Тимошенко підписку про невиїзд і не дав їй дозволу здійснити поїздки до Львова, Луганської та Волинської областей .

Суд у справі Тимошенко оголосив перерву до 4 липня

У судовому засіданні у справі щодо газових контрактів, порушеній стосовно лідера ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко, оголошено перерву до 4 липня. Відповідну заяву зробив суддя Печерського районного суду Києва Родіон Кірєєв.

"Учасники судового засідання мають право знайомитися з матеріалами справи. Суд зобов'язує підсудну повідомити захисника... і на місці ухвалив: справу відкласти до 4 липня 2011 року", - сказав він.

До цього Тимошенко попросила суд надати їй 3 дні для ознайомлення з матеріалами кримінальної справи і обвинувальним висновком у справі щодо газових контрактів.

"Мене зобов'язали почитати по 4 тис сторінок на день і у нас не було часу ознайомиться з матеріалами справи і з обвинувальним висновком. Нам потрібні три дні для ознайомлення частково з матеріалами справи і з обвинувальним висновком. Я вам даю відповідну заяву", - сказала вона в ході судового засідання.

Cуддя заявив, що за законом, якщо підсудна отримала копію висновку лише на засіданні, вона має три дні на ознайомлення з ним.

Тимошенко грубила судді, але копію обвинувального висновку отримала

Суддя Печерського районного суду Києва Родіон Кірєєв вручив лідеру партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко копію обвинувального висновку. Захисник Тимошенко Сергій Власенко почав його вивчати.

Перед цим суддя попросив у Тимошенко посвідчення особи, а також назвати свої особисті дані. Тимошенко заявила, що вже передала судді паспорт. Вона відмовилася в суді називати своє прізвище. Так на прохання судді Родіона Кірєєва назватися, вона заявила: "Моє прізвище таке ж, які у мільйонів людей... Ви можете звірити моє прізвище, подивитися на фотографію, я вам передала паспорт", - сказала вона.

Вона також відмовилася відповідати на ряд інших питань. На питання про те, чи має Тимошенко пільги, вона відповіла: "Пільг не маю, у вкрадених Межигір'ях не живу". Крім того, вона відмовилася називати адресу свого проживання. На питання, чи є у неї державні нагороди, Тимошенко заявила: "Державні нагороди у нас режим присуджує сам собі".

Потім Кірєєв запитав, чи є вона інвалідом. "Я думаю, що моральним інвалідом у нас є вся система режиму", - підкреслила вона. Відповідаючи на запитання про стан здоров'я, Тимошенко підкреслила: "Нормальне, щоб поставити на місце вас і тих, хто за вами стоїть".

Суддя звинуватив її в порушенні норм моралі, закону і Конституції. "Я поважаю народ України, але вас судом не вважаю", - сказала Тимошенко. Крім того, вона зазначила: "Те, що сьогодні відбувається, - це не кримінальна відповідальність, це політична розправа". Власенко при цьому вимагав забезпечити доступ всіх охочих до судового засідання.

Після цього суддя запитав, отримувала вона копію обвинувального висновку, оскільки в суботу ввечері не була присутня при його читанні. Тимошенко відповіла, що не отримувала. Після цього суддя попросив вручити їй копію.

Прихильники Тимошенко зібралися під дощем біля будівлі суду. Луганські однопартійці погрожують приїхати до судді до Києва

Близько 200 прихильників екс-прем'єра України, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко прийшли 29 червня до будівлі Печерського районного суду, де проходить слухання проти Тимошенко щодо газових контрактів по суті.

Вранці на вулиці Хрещатик біля входу в арку, що веде до суду, зібралося близько 200 осіб з парасольками і дощовиками, які виступають на підтримку Тимошенко. На Хрещатику встановлено декілька наметів з символікою "Батьківщини". Учасники акції тримають партійні прапори, звучить музика зі словами "Юля! Юля! України!".

Уздовж вулиці Богдана Хмельницького та на Хрещатику знаходяться міліцейські автобуси, біля суду правопорядок забезпечують міліціонери. Крім того, встановлено міліцейський кордон. У арку людей не пускають.

Луганська обласна організація "Батьківщини" повторно запросила лідера партії Юлію Тимошенко відвідати регіон. Про це повідомили в прес-службі Луганської облорганізації партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина".

За словами голови організації Ірини Верігіної, виконавчий секретаріат осередку запросив Тимошенко відвідати Луганську область з офіційним візитом. "Наші прихильники бажають зустрітися зі своїм лідером і обговорити головні проблеми українського суспільства", - підкреслила вона.

Також голова Луганської обласної організації партії "Батьківщина" наголосила, що рішення суду про заборону на виїзд, мотивоване нібито відсутністю фотокопій запрошень листів, лише підкреслює упередженість до справи Тимошенко. "Я вважаю, що ця упередженість носить системний характер, що суддя маніпулює нормами законодавства", - сказала вона.

"Якщо буде необхідно, вся партійна організація "Батьківщини" в Луганській області може приїхати до Києва і підписати листа безпосередньо на столі судді, щоб у нього більше не виникло будь-яких підозр", - заявила Верігіна




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 915 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ