Чт, 2024-03-28, 17:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 19 » США не дали ухвалити резолюцію ООН, яка засуджує ізраїльські поселення на палестинських територіях
20:43
США не дали ухвалити резолюцію ООН, яка засуджує ізраїльські поселення на палестинських територіях
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

У ніч на суботу в Радбезі ООН відбулося обговорення проекту резолюції, яка засуджує ізраїльські поселення на палестинських територіях. Однак вона не була схвалена, повідомляє http://navlasniochi.com/news/erusalim_misce_svitu/2014-08-18-21.

 

"Проект підтримали 14 членів Радбезу, однак, оскільки США проголосували проти, він не був схвалений. У проекті підтверджувалося, що ізраїльські поселення на палестинських територіях, окупованих з 1967 року, включаючи Східний Єрусалим, незаконні і перешкоджають досягненню справедливого і всеосяжного мирного врегулювання", - йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті в суботу.

 

При цьому Росія підтримала проект резолюції, "виходячи з нашої принципової позиції, - неприйнятні будь-які односторонні кроки, які передбачають результат переговорів з питань остаточного статусу".

 

Нагадаємо, члени виконавчого комітету "Організації визволення Палестини" і центральної ради палестинського руху ФАТХ прийняли в п'ятницю рішення про винесення на обговорення в Раді Безпеки ООН проекту резолюції, яка засуджує будівництво ізраїльських поселень на палестинських територіях, повідомило у п'ятницю агентство ЕФЕ.

 

Обговорення цього проекту резолюції проходило в РБ ООН в ніч на суботу за київським часом.

 

Палестинська сторона наполягає на тому, щоб в ООН визнали будівництво ізраїльських поселень на палестинських територіях незаконним і таким, що заважає створенню двох держав для двох народів - палестинського та ізраїльського.

 

Джерела в ПНА повідомили, що Аббас провів телефонні переговори з владою США, у тому числі з президентом Бараком Обамою. У ході переговорів Аббас спробував переконати керівників США підтримати даний проект резолюції в Раді безпеки ООН.

 

У Білому домі, навпаки, спробували переконати Аббаса відмовитися від винесення питання про ізраїльські поселення на обговорення РБ ООН.

 

Містилася вимога до Ізраїлю повністю припинити поселенську активність на цих територіях і дотримувати свої зобов'язання в цьому питанні. Сторони були закликані діяти на основі міжнародного права, раніше досягнутих угод, включаючи "дорожню карту", спрямовану в т.ч. на зміцнення довіри і створення необхідних умов для просування мирного процесу.

 

Десятимісячний мораторій на будівництво поселень на Західному березі річки Йордан закінчився 27 вересня 2010 року. Проте Ізраїль відмовився продовжити термін дії мораторію на будівництво єврейських поселень у Східному Єрусалимі і на Західному березі річки Йордан, внаслідок чого були припинені прямі палестино-ізраїльські переговори щодо мирного врегулювання конфлікту на Близькому Сході.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 879 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ