Сб, 2024-04-20, 09:01


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Березень » 2 » США відмовилися від програми знищення опійного маку в Афганістані і шукають їй альтернативу
15:05
США відмовилися від програми знищення опійного маку в Афганістані і шукають їй альтернативу
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


США відмовилися від програми знищення опійного маку в Афганістані, оскільки вона не дала бажаних результатів, заявив на брифінгу в понеділок помічник держсекретаря з боротьби з наркотиками та діяльності правоохоронних органів Девід Джонсон, передає "Інтерфакс-Україна".
"Ми виявили, що програма знищення опійного маку не відповідала витратам, які робилися, і успіхи приносила дуже скромні", - заявив Джонсон у відповідь на питання про можливість перегляду рішення про відмову від програми ліквідації урожаю опійного маку.

"Це (знищення - ред) не чинило істотного впливу на проблему, тому ми змінили нашу програму і вирішили зосередитися на інших областях, де можна домогтися більшого результату", - сказав представник держдепу.

За його оцінкою, ліквідація опійного маку не призводила до зниження загрози наркотрафіку, перед якою стоїть Росія.

Джонсон зазначив, що йому відомо про заклопотаність Росії у зв'язку з припиненням даної програми.

"Мені знайома ця проблема у зв'язку з тим, як вона була сформульована урядом Росії і, особливо, паном Івановим (голова Федеральної служби з контролю за обігом наркотиків Віктор Іванов - ред)", - повідомив представник держдепу.

"Росії серйозно загрожує експорт продуктів опійного маку з Афганістану, як і всім його сусідам, навіть Західній Європі і Азії", - відзначив він.

Водночас Джонсон не вважає, "що програма знищення зможе ефективним чином зняти цю загрозу, особливо та, яку ми здійснювали і яку ми припинили".

На його думку, рівень виробництва наркотиків знизився у зв'язку з тим, що США змінили політику в цій галузі. Джонсон повідомив, що США намагаються надати афганським фермерам альтернативу виробництва наркотиків і запропонувати їм зосередитися на виробництві сільськогосподарської продукції.

Джонсон представив на брифінгу щорічну доповідь держдепу про стратегію міжнародного контролю за поширенням наркотиків в 2010 році.

За його словами, США вирішили зосередитися на інших областях, де можна домогтися більшого результату. Представник державного департаменту зазначив, що ліквідація опійного маку не призводила до зниження загрози наркотрафіку, перед якою стоять сусідні з Афганістаном країни.

Джонсон також повідомив, що США намагаються надати афганським фермерам альтернативу виробництва наркотиків і запропонувати їм зосередитися на виробництві сільськогосподарської продукції.

Афганістан виробляє 92% всього опіуму у світі. Щороку помирає від нього 100 тисяч людей. Сучасний обсяг світового ринку опіуму експерти оцінюють в 65 млрд дол. Приблизно 160 млн дол з цих коштів щорічно йде на фінансування міжнародного тероризму. Близько 15 млн жителів планети - опіумні наркомани.

За даними ООН, в 2009 році виробництво опійного маку в Афганістані скоротилося на 10% (з 7,7 тонн до 6,9 тонн), незважаючи на те, що була зафіксована рекордна врожайність - 56 кг/га.

Крім того, у 2009 році ціни на свіжий і висушений опійний мак впали на третину, в результаті чого загальна закупівельна вартість опію, виробленого в Афганістані у 2009 році, скоротився на 40% - з 730 дол до 438 млн дол. При цьому кількість селян, зайнятих у виробництві опію, також значно скоротилося - з 2,4 до 1,6 мільйона осіб.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1013 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ