Чт, 2024-03-28, 15:23


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 15 » Статок колишнього президента Єгипту Хосні Мубарака становить від 40 до 70 млрд доларів
19:50
Статок колишнього президента Єгипту Хосні Мубарака становить від 40 до 70 млрд доларів
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Західні ЗМІ з'ясували, що статок колишнього президента Єгипту Хосні Мубарака становить від 40 до 70 млрд доларів. Таким чином екс-глава Єгипту може виявитися багатшими за найбагатшого громадянина США - засновника Microsoft Білла Гейтса, статки якого, за даними журналу Forbes, оцінюється в 54 млрд доларів.

Раніше наводилися суперечливі дані про стан сім'ї Мубарака. Якщо в Єгипті відразу говорили про декілька десятків мільярдів доларів на рахунку сім'ї, то телеканал ABC, який посилався на дані американської розвідки, стверджував, що на закордонних рахунках у сім'ї Мубарака перебуває від одного до п'яти мільярдів. Британський тижневик The Sunday Times писав, що Мубарак має багатство у розмірі не менше 2,4 мільярда доларів. Як припускають, кошти родини перебувають на рахунках у банках Великобританії та Швейцарії, а також вкладені в нерухомість в Лондоні, Нью-Йорку і Лос-Анджелесі.

Офіційно Мубарак до своєї відставки минулого тижня отримував на посаді президента всього 808 доларів на місяць. За статистикою більше половини 80-мільйонного населення Єгипту живе на більш скромну суму - 2 долари в день. Корупцію у вищих ешелонах влади вважають однією з причин масових протестів, які у результаті привели до відходу Мубарака зі своєї посади, передає NEWSru.com.

Як вважають члени антикорупційної комісії, що розслідує справу про можливі зловживання службовим становищем з боку Мубарака, колишній президент зміг заробити капітал в 1990-і роки в ході приватизації державних підприємств. Як написала одна з єгипетських газет, приватизація стала найбільшою корупційною аферою в історії Єгипту з часів фараонів.

Як пояснюють експерти, значний стан сім'ї Мубарака пояснюється тим, що багато членів клану працювали в організаціях, що мають доступ до великих проектів з великими грошима. Так, молодший син колишнього лідера Єгипту Гамаль Мубарак з 1996 по 2001 роки був директором інвестиційної компанії Medinvest Associates Ltd. Він також обіймав високий пост в керівництві правлячої партії Єгипту.

Де знаходяться багатства сім'ї Мубарака, невідомо. У Єгипті не виключають, що екс-президента буде притягнуто до відповідальності за казнокрадство. Як повідомлялося раніше, рахунки Мубарака і членів його сім'ї у швейцарських банках було заморожено за розпорядженням уряду Швейцарії. Напередодні влада Єгипту звернулися до керівництва Франції з проханням заморозити активи деяких колишніх членів єгипетської верхівки, однак про кошти екс-президента Єгипту Мубарака мови поки не йде.

Раніше влада Єгипту попросила Великобританію заморозити активи деяких колишніх членів єгипетського керівництва. У понеділок голова Єврогрупи і прем'єр-міністр Люксембургу Жан-Клод Юнкер заявив про готовність підтримати заморожування активів Мубарака на території Євросоюзу.

Також повідомляється, що США слідом за країнами ЄС вивчають питання про заморожування активів колишнього президента Єгипту, його родичів і найближчого оточення. У ніч на вівторок стало відомо, що з відповідним проханням до американців звернулися нова військова влада Єгипту. У столиці США дали зрозуміти, що в найближчі дні екстрено вивчать це питання.

Представники антикорупційної комісії Єгипту закликають не зупинятися на цьому і звертаються до інших країн з проханням наслідувати прикладу Швейцарії, хоча і визнають, що накласти арешт на всі рахунки Мубарака буде практично неможливо через конфіденційність у банках.

Зазначимо, Мубарак пішов у відставку з поста президента Єгипту 11 лютого. Він намагався втриматися у своєму кріслі усіма способами. Проте влада до відставки Мубарака не могли врегулювати масові заворушення, які тривали в країні протягом 18 днів. Демонстранти вимагали негайної відставки Мубарака, який беззмінно правив Єгиптом з 1981 року.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 863 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ