Чт, 2024-04-25, 18:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Листопад » 9 » "Стратегія влади в тому, щоб утриматися біля керма щонайменше десять років"-Вадим Карасьов
15:45
"Стратегія влади в тому, щоб утриматися біля керма щонайменше десять років"-Вадим Карасьов
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

В інтерв'ю Le Monde український політолог і один з лідерів партії "Єдиний центр" Вадим Карасьов зазначив, що мета кримінального переслідування Юлії Тимошенко - "показати, що вона належить до злочинного світу". "Я проти її усунення з політичного поля. Без неї конкуренція ослабне. До того ж тюремне ув'язнення підвищує її знизу підупалу популярність. Вона, як і Янукович, належить до минулої епохи 1990-х. Потрібні зміни. Я б хотів, щоб головну роль грали інститути, а не персоналії. Людей дратує глибока соціальна нерівність, привласнення активів донецьким кланом, скорочення державних витрат. Раніше існував популістський консенсус. (...) Сьогодні радянська спадщина руйнується. Його необхідно замінити ліберальним консенсусом, новим суспільним договором, який гарантував би демократичні та економічні права. Але цього не відбувається. Звідси - соціальні протестні рухи (...). Юлія могла б забезпечити такий консенсус", - підкреслив Карасьов.

"Стратегія влади полягає в тому, щоб утриматися біля керма щонайменше десять років. Прибрати до рук активи і гроші, перетворити державу на закрите акціонерне товариство. Для цього режим хотів усунути Юлію Тимошенко від влади, тому що вона - єдиний конкурент. Раніше конфлікти відбувалися між "помаранчевими" силами та Партією регіонів, і навіть між самими "помаранчевими". Це призводило до серйозної нестабільності, але давало змогу знаходити політичний вихід із соціальної напруженості. Тепер я очікую глибокої нестабільності еліт і народу, повстань і навіть революції з невідомим результатом", - зізнався Карасьов.

"Щоб встановити ефективний авторитарний режим, президент має бути посередником, центром маси між олігархами і народом. Він повинен знайти правильну позицію між ЄС і Росією. Не маючи ні харизми, ні ідей, Янукович не може зробити ні те, ні те. Нейтралітет у зовнішній політиці, про який він говорить, призводить до ізоляції України. Що стосується олігархів, донецька еліта хоче отримати європейські ринки та гроші. Вони знають, що Путін все їм віддасть, якщо вони підкоряться Москві", - наголосив політолог. Водночас Карасьов вважає, що угоду про асоціацію з ЄС попри все буде підписано в грудні.

"Я на 100% упевнений, що Янукович, якби він програв вибори, опинився б у в'язниці на місці Юлії, і Європа не стала б протестувати. Цього найбільше боїться донецький клан, - зазначив Карасьов. - Сьогодні Янукович думає: якщо я її звільню, всі незадоволені еліти підуть за нею, і я ризикую знову втратити владу, як у 2004 році. Він хоче переконати всіх, що Юлія займає пропутінську позицію, що справді так, тоді як він - проєвропейську, що неправда, притому, що і проросійською його позицію не назвеш. Треба допомогти Януковичу стати європейцем", - вважає політолог. Це можна зробити за допомогою економічних аргументів, насамперед через особисті інтереси тих, хто тепер при владі. Янукович, зазначив Карасьов, розуміє, що якщо він вступить до Митного союзу, половина еліт відразу перейде в опозицію.

Що стосується Брюсселя, то він найбільше боїться втратити Україну, як уже втратив Бєларусь. " Лукашенко - єдиний олігарх у Бєларусі. Але українська еліта - це не тільки Янукович. Ба більше, тут є справжня опозиція. Є ще народ. На всіх виборах після 2002 року опозиція завжди перемагала. Якби наступні парламентські вибори 2012 року були вільними, це відбулося б знову, - переконаний Карасьов. - Потенціал України більший, ніж у Румунії, Болгарії та Греції, що входять в ЄС. У нас не було Чаушеску. У нас є справжня промисловість, на відміну від Греції. Ми могли б стати чудовим доповненням для ЄС. Я не кажу про вступ до ЄС, але про вкоріненість у Європі. Навпаки, якщо ми підкоримося Путіну, в Західній Україні почнуться сепаратистські повстання".

Переклад InoPressa




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 885 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ