Сб, 2024-04-20, 13:51


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 17 » Суд Фрунзенського району Мінська засудив до чотирьох років позбавлення волі в колонії суворого режиму Василя Парфенкова
21:59
Суд Фрунзенського району Мінська засудив до чотирьох років позбавлення волі в колонії суворого режиму Василя Парфенкова
Інші останні Навіны Беларусі на сайті holosUA.com/

Суд Фрунзенського району Мінська засудив до чотирьох років позбавлення волі Василя Парфенкова - активіста виборчого штабу екс-кандидата в президенти Бєларусі Володимира Некляева.

Суд визнав Парфенкова винним в участі в масових заворушеннях у Мінську 19 грудня і засудив до чотирьох років позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії суворого режиму. Вирок не вступив в законну силу - Парфенков може його оскаржити в суді вищої інстанції протягом 10 днів, передає "Інтерфакс-Україна".

Парфенков також повинен виплатити за цивільним позовом протягом місяця з дня набрання чинності вироку більше Br14, 048 млн (близько 4,7 тис дол - ред). Цю суму витратили на відновлення розбитих шибок і дверей Будинку уряду, а також зелених насаджень навколо будівлі.

Після оголошення вироку суддя запитав у Парфенкова: "Вам зрозумілий вирок?" Підсудний відповів: "Зрозумілий".

У ході суду обвинувачений частково визнав свою провину. У суді він заявив, що брав участь у мітингу на площі Незалежності в Мінську 19 грудня, однак при цьому не бив скло. За його словами, він прийшов на площу, щоб висловити свою громадянську позицію, а біля Будинку уряду опинився в момент, коли там били скло, "під емоційним впливом натовпу". Як пояснив Парфенков, він підійшов до будівлі, щоб подивитися, що відбувається, а коли натовп людей притиснув його до дверей Будинку уряду, не відразу зміг звідти піти.

У ході судового процесу державний обвинувач заявив, що "обвинувачений брав активну участь у масових заворушеннях на площі Незалежності в Мінську, намагався з застосуванням фізичної сили проникнути в Будинок уряду і наніс не менше 61 удару по фасаду будівлі і чинив опір співробітникам міліції".

Державний обвинувач у заключному слові попросив суд при винесенні вироку врахувати, що Парфенков був судимий, відбував покарання і має непогашену судимість.

Парфенков був раніше судимий за статтею 218 "Умисне знищення або пошкодження майна" Кримінального кодексу Бєларусі. Він був засуджений до трьох років позбавлення волі і звільнений умовно-достроково.

19 грудня в Бєларусі пройшли чергові президентські вибори. Після завершення голосування опозиція, незадоволена повідомленнями про перемогу чинного президента Олександра Лукашенко, влаштувала несанкціонований мітинг на Жовтневій площі в центрі Мінська.

Учасники акції перекрили проспект Незалежності і спробували штурмувати Будинок уряду, де перебуває рада міністрів, нижня палата парламенту і Центрвиборчком. Під час розгону опозиції силами ОМОНу постраждали декілька журналістів, а один з кандидатів в президенти Некляєв був госпіталізований.

Всього за участь у заворушеннях були затримані 639 осіб з п'яти тисяч учасників, тобто кожен восьмий. Суди Мінська засудили понад 580 затриманих до адміністративних арештів від 5 до 15 діб. Серед затриманих виявилися і громадяни РФ.

За даними ЦВК Бєларусі, у виборах взяли участь 90,66% виборців, за чинного президента Лукашенка проголосували 79,67% виборців. Ніхто з інших дев'яти кандидатів не набрав більше трьох відсотків голосів.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Навіны Беларусі | Переглядів: 928 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ