Пт, 2024-03-29, 15:51


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 25 » Суд над Брейвіком, який називає трагедію в Чорнобилі терактом, буде закритим для ЗМІ
16:48
Суд над Брейвіком, який називає трагедію в Чорнобилі терактом, буде закритим для ЗМІ
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Сьогодні, 25 липня, суд ухвалив рішення зробити слухання у справі Андерса Брейвіка, підозрюваного в організації двох п'ятничних терактів у Норвегії, закритими для журналістів, передає РИА "Новости".

- У Норвегії відбулася хвилина мовчання в пам'ять про жертв подвійного теракту
- Брейвік три місяці виготовляв вибухівку, що спрацювала в Осло
- Норвезький терорист думає, що Чорнобильська аварія - теракт
- Жертвою Брейвіка став брат норвезької кронпринцеси. Поліція вимагає закритого засідання
- Турист, який відпочивав неподалік від Утої, вивіз на човні з-під обстрілу 30 осіб

Раніше зробити процес закритим попросила норвезька поліція і прокуратура. Сам Брейвік висловив бажання зробити суд відкритим, щоб він міг публічно роз'яснити мотиви своїх вчинків.

У Норвегії раніше звучали заклики відмовитися від трансляції засідання суду, якщо воно відбуватиметься у відкритому режимі. Багато хто не хоче, щоб Брейвік отримав платформу для поширення своїх поглядів, викладених у поширеному в Інтернеті маніфесті.

У Норвегії відбулася хвилина мовчання в пам'ять про жертв подвійного теракту

Сьогодні, 25 липня, о 13.00 за київським часом норвежці вшанували хвилиною мовчання пам'ять жертв п'ятничного подвійного теракту, який забрав життя 93 людей.

Прем'єр-міністр Єнс Столтенберг оголосив хвилину мовчання на церемонії, яка відбувається в Університеті Осло.

Після цього король Норвегії Гаральд V, члени королівської сім'ї та глава уряду поставили свої підписи в книзі співчуттів.

Пам'ять загиблих вшанували також у сусідніх з Норвегією країнах. До хвилини мовчання долучилися Швеція, Ісландія, Фінляндія та Данія.

Брейвік три місяці виготовляв вибухівку, що спрацювала в Осло

Норвежець Андерс Брейвік, який зізнався в організації п'ятничного вибуху в Осло і стрільби на острові Утейя, самостійно виготовляв вибухівку.

Протягом трьох місяців він ретельно подрібнював і змішував мінеральні речовини, аспірин та інші інгредієнти, необхідні для виготовлення вибухівки. Робота велася на віддаленій фермі. Далі Брейвік завантажив вибухівку в орендовану машину і пригнав її в Осло.

Після того, як бомба спрацювала, організатор теракту вирушив на острів Утейя, за 45 кілометрів від норвезької столиці. Він був одягнений як поліцейський і озброєний кількома видами зброї. За словами медиків, які оглянули потерпілих з острова, Брейвік використовував експансивні кулі, які завдають жертві максимальної шкоди.

Норвезький терорист думає, що Чорнобильська аварія - теракт

Норвезький терорист у своєму маніфесті, який складається з 1500 сторінок, вважає, що Чорнобильська аварія була організована українським націоналістичним військовим осередком, передає "Українська правда".

Так, у маніфесті під назвою "Європейська декларація незалежності" Андерс Брейвік ставить запитання, чи не був Чорнобиль "найуспішнішим антимарксистським ударом в історії".

"Багато політичних аналітиків вважають, що Чорнобиль був одним з двох важливих факторів (Чорнобиль+Афганістан), які зламали хребет Радянському Союзу. Це напевно правда, принаймні це внесло свою лепту в падіння цього марксистського терористичного режиму", - пише Брейвік.

"А що як це не був нещасний випадок, а радше дії українського націоналістичного військового осередку, які вдало провели план?" – припускає він, назвавши цих людей "хоробрими антимарксистами", які знали, якої шкоди СРСР завдасть аварія.

"Незважаючи на те, що цей сценарій схожий на надуманий, тим не менш не можна остаточно відкидати цю можливість", - написав він і додав, що визнання такої "військової поразки" суперечило б інтересам СРСР, як і не було інтересу "збройного українського націоналістичного руху брати на себе відповідальність".

На думку Брейвіка, "взяття відповідальності за таку атаку зрештою спонукало б радянських тиранів повністю знищити всіх українських націоналістів та патріотів".

"Скільки мільйонів СРСР знищив: 40, 60 мільйонів? І скільки б ще знищив, якби не ці сміливі українські націоналісти?" – запитав норвезький терорист.

Тим часом цим своїм описом він обумовлює загрозу мусульман для Європи.

"Чи можна морально виправдати атаку такого рівня, щоб зупинити геноцид, який відбувається, щоб знищити все європейське?" – питає він.

Так, Брейвік зазначив, що кількість людей, які постраждали від мусульман, "зрозуміло, що ці цифри будуть еквівалентні 10-50 Чорнобилям".

Він також у своєму маніфесті схвально висловився про прем'єра Росії Володимира Путіна.

"Путін, здається, справедливий і рішучий лідер, вартий поваги", - написав терорист і додав, що не хотів би бути його ворогом.

Також Брейвік поділив європейців на три раси. Одна з цих рас – нордична, до якої він відніс "більшою мірою" Україну, Росію та Бєларусь.

Вісімнадцять людей перебувають у вкрай тяжкому стані після подвійного теракту в Норвегії, йдеться в повідомленні лікарні Університету Осло, розміщеному на її сайті.

"Всього було доставлено 32 потерпілих. Одинадцять - з урядового кварталу (в Осло), 21 - з (острова) Утейя. Шість осіб, доставлених з центру Осло, і 12 - з Утейї перебувають у критичному стані", - йдеться в повідомленні шпиталю.

Офіційна кількість жертв терактів у Норвегії зросла з 92 до 93.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 913 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ