Пт, 2024-03-29, 14:07


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2011 » Травень » 23 » Суд у справі Луценка: екс-міністр розповів про деталі звинувачень проти нього. Депутати зібрали мільйон для застави
12:56
Суд у справі Луценка: екс-міністр розповів про деталі звинувачень проти нього. Депутати зібрали мільйон для застави
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Екс-голова МВС Юрій Луценко вже в залі суду. В клітці під охороною майже десяток офіцерів міліції, які цього разу поводять себе ліберальніше - до Луценка пустили фотокорів і одного з операторів, пише нардеп від БЮТ Віктор Уколов у своєму блозі на Facebook.

Попід судом величезний пікет НС і близько 20 телеканалів, яких не пускають, зазначив він.

- Депутати зібрали мільйон гривень, щоб випустити Луценка під заставу
- Луценко попросив про відвід судді, але це клопотання відхилено. Луценко хоче суду присяжних
- Ірина Луценко розповіла, як чоловік ледь не "відкинув кінці", а в СІЗО його шантажували дітьми
- Луценка привезли в суд на закрите слухання його справи

Дружина Юрія не відходить від клітки. Йому важко стояти, тому він сидить, але усміхається. Син також поруч. Операторів пускають по черзі.

Поруч нардепи: Ар'єв, Геращенко, Мартиненко, Підгорний і інші. Юра починає говорити з журналістами. На обличчі сліди інтоксикації.

В залі суду знаходиться посол Швеціï. Захід пильно стежить за цим процесом. У приватній розмові він сказав, що на його думку арешт Луценка виглядає необгрунтованим. Сама його присутність в залі суду є демонстрацією інтересу Заходу.

Луценко розповів, що підставою для звинувачення його в корупції під час проведення урочистого дня міліції стала експертиза інституту Поплавського.

Луценко в розмові зі ЗМІ сказав: "Їх перша ціль - помститись Луценку; друга ціль - показати, що кожен, хто підтримує Тимошенко - буде за гратами; третя ціль - публічно, морально розтоптати Майдан.

Луценко написав заяву, що він бере відповідальність за стан свого здоров'я на себе.

Луценко також повідомив, що має намір зробити заяву, які він ставить на себе цілі на 39-ому дні голодування, на 149 дні арешту.

На питання, чи збирається він припинити голодування, Луценко зазначив, що він почувається нормально, і все, що він може – це заявити про свої наміри.

Депутати зібрали мільйон гривень, щоб випустити Луценка під заставу

Штаб народної самооборони зібрав більше мільйона гривень, в разі, якщо суд погодиться відпустити Юрія Луценка під заставу. Про це повідомив "Українській правді" депутат Юрій Гримчак.

Під будівлю суду прибув лідер фракції НУ-НС Микола Мартиненко з банківською довідкою про акумулювання коштів на рахунку одного з народних депутатів.

На запитання, яка сума акумульована на рахунку, Мартиненко відповів: "Останнім рядком у довідці написано, що сума може бути підвищена до необхідної суми, яка буде затребувана судом".

Нагадаємо, в п'ятницю, 20 травня, лідер партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк повідомив, що суму, необхідну для звільнення Луценка під заставу, зібрано, і юристи працюють над тим, щоб при відповідному рішенні суду забезпечити перерахування цих коштів.

Раніше колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко висловив переконання, що виграє справу, порушену проти нього, в Європейському суді з прав людини.

Нагадаємо, що Луценко перебуває у СІЗО з 26 грудня 2010 року. Підставою для арешту стало порушення проти нього кримінальної справи через обставини кар'єри, яку зробив його особистий водій Леонід Приступлюк в системі МВС з 2005 по 2010 роки, коли Луценко двічі був міністром.

Також йому інкримінують справу про отруєння екс-президента Віктора Ющенка, яку об'єднали разом зі справою про розтрату бюджетних коштів. Крім того, Луценку закидають ще й надто розкішне святкування Дня міліції.

Після того як Апеляційний суд Києва 21 квітня залишив його під вартою, продовжив його арешт до 27 травня, він заявив про те, що починає на знак протесту безстрокове голодування.

Екс-міністр не збирається припиняти голодування доти, доки не вирішиться питання щодо запобіжного заходу щодо нього.

Але з 8 травня Луценка з його згоди перевели до медичної частини СІЗО для забезпечення цілодобового медичного контролю. 10 травня слідчий Генпрокуратури дозволив перевести Луценка з медчастини СІЗО до лікарні швидкої допомоги для проведення медичного обстеження в умовах стаціонару.

В адміністрації Київської міської клінічної лікарні швидкої допомоги повідомили, що стан Луценка - середнього ступеня тяжкості. Про це йдеться в довідці, наданій слідчому Генпрокуратури. Лікарі зазначають, що Луценка було доставлено до лікарні в такому стані.

До Луценка з проханням припинити оголошену ним акцію голодування звернулися глава Української православної церкви - Київський патріархат Філарет, екс-глава Української греко-католицької церкви Любомир Гузар, діячі культури і звичайні українці, які надсилають свої листи на адресу "Народної самооборони".

З аналогічним проханням звернулася до Луценка екс-прем'єр України, лідерка партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко та інші соратники очільника "Народної самооборони".

Генпрокуратура передала справу Луценка до Печерського райсуду Києва. Попереднє судове слухання у справі призначено на 23 травня.

Обвинувальний висновок у справі Луценка засекречено, суд над ним 23 травня має бути закритим.

Луценко попросив про відвід судді, але це клопотання відхилено. Луценко хоче суду присяжних

Луценко заявив, що вважає позицію судді Вовка упередженою і просить суд замінити суддю - тобто це відвід судді. Захист підтримує відвід судді Вовка.

Представник МВС не погоджується - він не почув підстав для відводу у заяві Луценка. Аргументація Луценка: суддя Вовк упереджено прийняв рішення щодо Корнійчука, обравши йому арешт. Тим часом підставою для арешту може бути або загроза втечі, або підготовка до втечі.

Суддя не погодився з клопотанням Луценка. Відводу не буде. Судитиме суддя Вовк.

Крім того, екс-міністр внутрішніх справ України, лідер "Народної самооборони" Юрій Луценко наполягатиме на тому, щоб його справу розглядав суд присяжних.

"Буду наполягати на тому, щоб справу розглядав суд присяжних. Якщо мені відмовлять в цьому, я буду звертати до Європейського суду", - сказав Луценко журналістам у залі суду.

Він підкреслив, що це його конституційне право. Також екс-міністр заявив, що суд не хоче публічного розгляду справи. "Заплановано фарс нібито публічного розгляду. Якщо суд буде закритим, то це буде, як за радянських часів", - сказав Луценко.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 848 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ