Пт, 2024-03-29, 17:10


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 16 » Суд у США може спитати і з партнерів Фірташа
12:10
Суд у США може спитати і з партнерів Фірташа
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Відповідачами в американському суді разом з бізнесменом Дмитром Фірташем може стати правляча еліта України. Про це в своєму інтерв’ю заявив захисник Юлії Тимошенко, депутат Сергій Власенко, повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

Так він, зокрема, прокоментував перспективи судового позову Тимошенко до Фірташа та підконтрольної йому компанії "РосУкрЕнерго", який нещодавно було прийнято до розгляду в суді Нью-Йорка, США.

Адвокат Власенко нагадав, що в своєму позові Тимошенко вимагає відшкодування 10 мільярдів доларів збитків, завданих Україні та всім її громадянам корупційними діями Фірташа та його оточення, якому нинішня влада, на переконання Тимошенко, незаконно передала 12 мільярдів кубометрів державного газу.

При цьому Власенко зазначив, що Фірташ має економічні зв’язки зі США, тому, на його думку, ця справа підпадає під юрисдикцію цієї країни: "У матеріалах справи є докази, які пов’язують Фірташа зі США. Це докази його економічних зв’язків з цією країною", - зазначає захисник.

"У нього не може бути доказів фізичних зв’язків зі США, оскільки Фірташ нев’їзний на територію країни. І дехто пов’язує це із тим, що Фірташ - бізнес-партнер Семена Могилевича, котрий давно є в п’ятірці осіб, яких розшукує Федеральне бюро розслідувань США", - вважає адвокат.

Відповідаючи на запитання, чи може зрештою відповідачем у цій справі стати хтось із нинішньої влади, захисник Юлії Тимошенко сказав: "Звичайно, я цього не виключаю. Принаймні українські ЗМІ достатньо аргументовано говорять про те, що бізнес-партнерами Фірташа є представники нинішньої влади, зокрема, згадують імена керівника Адміністрації президента Сергія Льовочкіна, міністра палива та енергетики Юрія Бойка, голови СБУ Валерія Хорошковського й інших людей, які входять до керівної еліти країни".

При цьому Власенко уточнив, що навіть якщо Фірташ та інші можливі фігуранти процесу не з’являться до суду, то суд може ухвалити рішення по так званому дефолту. Тобто, якщо відповідача повідомили про суд, але він вирішує не з’являтися, суддя має право ухвалити рішення за його відсутності.

Сергій Власенко також пояснив, що ухвала американського суду поширюється на всі країни, де є власність відповідача: "І навіть якщо будуть проблеми з виконанням рішення суду в Україні, його виконають інші держави... Зокрема, в Швейцарії, де розміщена штаб-квартира "РосУкрЕнерго", та в Австрії, де є активи, що належать Фірташу. Думаю, Австрія дуже швидко виконає рішення американського суду".

Нагадаємо, що суддя окружного суду південного округу Нью-Йорку Річард Салліван наказав співвласнику "РосУкрЕнерго" Дмитру Фірташу і лідеру БЮТ Юлії Тимошенко з'явитись у суді 22 липня об 11:45. Про це повідомляло видання Kyiv Post, що мало копію ордеру судді (англійською мовою) від 21 червня.

Крім того, за ухвалою судді, до 13 липня сторони мали спільно подати листа, в якому мали надати інформацію про суть позову й захисту, обґрунтування того, чому ця справа, на їхню думку, є в юрисдикції даного суду, про попередні спроби досудового залагодження конфлікту і оціночну тривалість судового розгляду.

У тому документі також було сказано, що позивач має передати відповідачеві копію даного ордеру.

21 червня захисник Тимошенко Сергій Власенко повідомляв, що Фірташ уникає отримання повістки в американський суд за позовом Тимошенко.

Як повідомляли, суд Південного округу Нью-Йорка надіслав співзасновникові газового трейдера "РосУкрЕнерго" (РУЕ) Дмитру Фірташу повістку з вимогою відповісти на звинувачення, викладені в позові колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко. Згідно з копією повістки, її датовано 26 квітня.

Тимошенко вчинила позов щодо рішення Стокгольмского арбітражу, ухваленого 2010 року, відповідно до якого в квітні "Нафтогаз" повернув "РосУкрЕнерго"12,1 млрд кубометрів природнього газу.

Як відомо, раніше Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" погодилася повернути "РосУкрЕнерго" 12,1 млрд кубометрів газу за дуже невигідною для України схемою.

Верховний суд України підтвердив рішення Шевченківського районного суду міста Києва та Апеляційного суду, якими було підтверджено правомірність ухвали Стокгольмської торговельної палати від 8 червня 2010 року, відповідно до якої НАК "Нафтогаз України" мала повернути компанії "РосУкрЕнерго" 12,1 мільярди кубометрів природного газу.

Нагадаємо, що конфлікт навколо спірного газу виник на початку 2009 року. "Нафтогаз" за розпорядженням тодішнього українського прем'єра Юлії Тимошенко забрав з підземних сховищ країни 11 млрд кубометрів газу, що належали "РосУкрЕнерго". Підставою стало право вимоги з трейдера боргу розміром 1,7 млрд дол, який "Нафтогазу" перевідступив "Газпром". Але відбір газу за рахунок боргу не було юридично оформлено між "Нафтогазом" і "РосУкрЕнерго".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 900 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ