Пт, 2024-03-29, 15:53


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Лютий » 9 » Суд зобов'язав МВС спростувати заяви Авакова про провину Тягнибока у події під ВР торік 31 серпня - "Свобода"
13:07
Суд зобов'язав МВС спростувати заяви Авакова про провину Тягнибока у події під ВР торік 31 серпня - "Свобода"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Печерський райсуд м. Києва визнав такою, що не відповідає дійсності, інформацію глави МВС України Арсена Авакова про провину лідера ВО "Свобода" Олега Тягнибока в зіткненнях між мітингувальниками і правоохоронцями під Верховною Радою 31 серпня 2015 року, коли від вибуху гранати загинули кілька нацгвардійців і постраждали понад 140 осіб.

Як повідомляє прес-служба ВО "Свобода", відповідне рішення було винесене Печерським райсудом Києва у вівторок, 9 лютого, вранці. Прес-служба політсили оприлюднила копію рішення суду у своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Визнати недостовірною та такою, що принижує честь, гідність Тягнибока Олега Ярославовича інформацію, поширену 31 серпня 2015 року під час проведення брифінгу міністром внутрішніх справ України Арсеном Борисовичем Аваковим на території МВС України, а саме: "...Я прямо звинувачую Олега Тягнибока... Він привів бандитів, які вбивали і калічили наших солдатів", - йдеться у резолютивній частині рішення суду, скан копії якого оприлюднила прес-служба "Свободи".

У зв'язку з цим суд зобов'язав МВС України "протягом одного місяця з дня набуття рішення законної сили провести брифінг і спростувати недостовірну інформацію, яка була оприлюднена міністром внутрішніх справ України Арсеном Борисовичем Аваковим...".

У рішенні суду зазначається, що воно може бути оскаржене в Апеляційному суді Києва в десятиденний термін.

Як повідомлялося, 31 серпня Верховна Рада в першому читанні 265 голосами ухвалила президентський законопроект про внесення змін до Основного закону країни щодо децентралізації влади.

Після цього під будівлею парламенту почалися зіткнення демонстрантів, які виступають проти голосування за цей законопроект, з правоохоронцями. У результаті зіткнень і кинутої в правоохоронців гранати загинули кілька нацгвардійців, кілька військовослужбовців були госпіталізовані у тяжкому стані. За даними МВС України, постраждали понад 140 правоохоронців і цивільних, зокрема представники ЗМІ.

Глава МВС Аваков звинуватив у сутичках біля будівлі парламенту Всеукраїнське об'єднання "Свобода" та її лідера Тягнибока: "Я безпосередньо звинувачую Олега Тягнибока і його партію "Свобода". Я вважаю, що це злочин, а не політична позиція".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 708 | Додав: adminA | Теги: спростування, ВР, мвс, провина Тягнибока, 31 серпня, Аваков, свобода, суд
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ