Пт, 2024-04-19, 22:34


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 2 » "Свобода" відзначила День народження Бандери і закликала патріотів єднатися у боротьбі за добробут України
12:36
"Свобода" відзначила День народження Бандери і закликала патріотів єднатися у боротьбі за добробут України
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

1 січня 2011 року Київська міська організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода" провела смолоскипний марш на честь 102 річниці дня народження Провідника Організації Українських Націоналістів, Героя України Степана Бандери. Марш розпочався біля пам'ятника Тарасу Шевченку в парку Шевченка. Близько двох тисяч "свободівців", а також киян та гостей столиці, які долучилися до ходи, організованою колоною пройшли центральними вулицями міста до Майдану Незалежності, де відбувся святковий мітинг, повідомляє прес-служба партії.

- Тягнибок вважає затримання "свободівців" репресіями

Заступник голови ВО "Свобода" Андрій Мохник під час мітингу сказав: "Українська нація - і мертві, і живі, і ненарождені – вічна. І наша українська перемога неминуча. Тому що у нас були такі славні попередники як Степан Бандера, як Іван Мазепа. Рідко коли ім'ям людини називали цілу націю. Це треба заслужити, потрібно було бути такою людиною, за якою йшла нація до крові, до смерті в боротьбі за свободу, за своє соціальне та національне визволення. Таким був Степан Бандера, який вірив, що Україна не тільки є, вона є у його серці.

Уже немає всіх тих окупантів, які зазіхали на українську землю: немає Третього рейху, немає Речі Посполитої, немає Совєцького Союзу. Звісно, у зародку там у Варшаві, Москві, Брюселі чи Вашингтоні будуються плани щодо України, де вона розглядається не тільки як гравець на шаховій дошці, Україна розглядається ними тільки як шахова клітинка, за яку треба битися. Ім'я Степана Бандери дає нам віру та сили, щоби боротися за те, аби бути серйозними гравцями на геополітичному полі. Тому що тільки тоді, коли українці звільняться і соціально, і національно, коли відбудеться соціальна і національна революція, яка окреслюється одним словом "націоналістична", Україна постане могутньою, потужною державою, з якою рахуватимуться у світі. І лише тоді вона здатна буде забезпечити добробут та захист своїм громадянам у будь-якому куточку світу.

Сьогодні наш обов'язок виборювати українську самостійну соборну державу – Україну, за яку боровся і поклав своє життя Степан Бандера, за яку боролися сотні тисяч бандерівців, за яку сьогодні стоїмо ми. Сьогодні маємо усвідомити, що кожен рік, кожен день ми несемо відповідальність не лише перед майбутніми поколіннями, а й перед нашими попередниками, які поклали своє життя за Україну, і це наш обов'язок здійснити цю революцію заради нас усіх. Слава Україні!".

Голова Київської міської організації ВО "Свобода" Андрій Іллєнко зазначив, що вшанування Степана Бандери – це не просто культурна подія, це актуальна політична боротьба, адже Бандера – це символ соціальної та національної революції. "Сьогодні ми знаходимося в умовах, коли, фактично, зароджується олігархічна диктатура і ми вже бачимо, що починаються політичні репресії, економічна криза, наступ на громадянські та соціальні права в перемішку з наступом українофобії. Усе це говорить про те, що передреволюційна ситуація неминуча. Тому зараз ідея та символіка Бандери як ніколи актуальна. Покоління Бандери, Шухевича, Лемика вшановується українцями за їхні подвиги, та потрібно зробити так, аби наступні покоління вшановували не тільки їх, але й людей з нашого покоління. В Україні мають з'явитися нові бандери, шухевичі та лемики".

Зокрема, Андрій Іллєнко проінформував учасників мітингу про те, що політичні репресії дійшли й до Запоріжжя, де у новорічну ніч близько 01-00 ночі у квартиру до заступника голови Запорізької "Свободи" з молодіжних питань Юрія Гудименка увірвалися представники міліції. "Свободівця" заарештували та доставили в Жовтневий райвідділок міліції. Згодом, близько 09-00 ранку представники МВС заарештували також голову Запорізької "Свободи" Віталія Подлобнікова. "Свободівцям" інкримінують частину 2 статті 194 Кримінального кодексу України за знищення пам'ятника Сталіну у Запоріжжі шляхом вибуху. За словами Андрія Іллєнка, це створює серйозний прецедент, який означає, що боротьба вже йде і вона дуже серйозна.

Відомий український журналіст, голова Сумської обласної організації ВО "Свобода" Ігор Мірошниченко на завершення сказав: "Новий рік має стати початком великого та безповоротного кінця усіх тих, хто зазіхає на Україну. Цей рік має стати початком кінця цієї бандитської влади, яка у якості московського холуя знищує нашу державність та гідність кожного українця. Але ця перемога, яка, я вірю, буде за нами, не прийде сама по собі. Ми маємо об'єднуватися, гуртуватися і так як Степан Бандера виборювати нашу державу, нашу свободу та здобувати її заради себе, заради наших батьків і заради майбутніх поколінь".

Раніше три українські регіони - Івано-Франківська, Львівська та Тернопільська області заявили про те, що на офіційному рівні відзначатимуть 102-у річницю з дня народження Степана Бандери.

1 січня київська організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода" повідомляла про проведення факельної ходи на честь дня народження Бандери.

Хода планувалося також у Запоріжжі, але була заборонена місцевою владою. За кілька хвилин до 1 січня у Запоріжжі був підірваний пам'ятник Сталіну, в Чернігівській області - згорів намет УПЦ МП. ГО "Свобода" заперечує причетність до вибуху в Запоріжжі, тим не менш, місцеве керівництво партії заарештоване.

Бандера народився 1 січня 1909 року в селі Старий Угринів Калуського повіту в сім'ї священика. Був убитий агентом КДБ Богданом Сташинським у Мюнхені (Німеччина) 15 жовтня 1959 року.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 796 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ