Пт, 2024-04-26, 16:49


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Листопад » 9 » Тайфун на Філіппінах зруйнував місто. Евакуюють 14 млн людей. ВІДЕО
13:42
Тайфун на Філіппінах зруйнував місто. Евакуюють 14 млн людей. ВІДЕО
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/
Жертвами потужного тайфуну "Хайянь" на Філіппінах стали вже понад 100 осіб. Хоча за швидкості вітру з "Хайянь" не може зрівнятися жоден з попередніх ураганів, фахівці відзначають, що це не так вже і погано, так як ураган рухається дуже швидко і тому не повинен викликати тривалі зливи і повені, які і є головною причиною загибелі людей під час тропічних тайфунів, передає holosua.com.

У загальній складності у зв'язку з наближенням тайфуну "Хайянь" на Філіппінах було евакуйовано більше 1 млн осіб, а ще понад 14 млн в 37 провінціях отримали попередження про можливу евакуацію. Швидкість вітру в епіцентрі урагану становить 275 км на годину, а пориви перевищують 310 км на годину. Висота морських хвиль у зоні циклону перевищує 6 метрів. Основний удар стихії припав по центральній частині Філіппін - островам Самар і Лейте.

Тайфун затопив узбережжя, штормовий вітер зривав з будинків дахи, викликав зсуви на дорогах. Повідомляється, що у знешкоджених стихією регіонах повсюдно порушені комунікації та електропостачання.

Місто Таклобан на острові Лейте знищений майже повністю. За інформацією влади Таклобан, жителі були своєчасно евакуйовані. Тайфун викликав численні повені та зсуви. Більшість будівель в місті сильно пошкоджені або повністю зруйновані. Постраждали основні транспортні магістралі, у зв'язку з чим, Таклобан виявився відрізаний від зовнішнього світу. В даний час рятувальні служби намагаються дістатися до постраждалих районів.

Тайфуну "Хайянь" була присвоєна вища, п'ята категорія за шкалою ураганів Саффіра-Сімпсона. Сила вітру "Хайянь" у момент, коли він досяг узбережжя, склала 87 метрів в секунду (понад 300 км/год), з поривами до 105 метрів на секунду. Під час руйнівних тайфунів-рекордсменів "Камілла" і "Аллен" сила вітру досягала 84,7 метра в секунду. "Камілла" обрушилася на атлантичне узбережжя США в 1969 році, "Аллен" - на США, Мексику і острови Карибського моря в 1980.

"У цьому регіоні люди традиційно будують здебільшого такі будівлі, що не здатні вистояти при вітрах подібної сили", - пояснили фахівці американської метеорологічної компанії Weather Underground.

На думку експертів, збиток від тайфуну буде катастрофічним. Влада ж сподіваються, що масштабна евакуація, принаймні, допоможе уникнути багатотисячних жертв.

На даний момент циклон рухається від Філіппін на північний захід у бік В'єтнаму зі швидкістю 35 кілометрів на годину, і, як очікується, над водою тайфун знову набере силу.

Влада В'єтнаму почала евакуацію жителів прибережних районів східної частини країни в зв'язку з наближенням тайфуну "Хайянь". Згідно з прогнозами метеорологів, тайфун досягне узбережжя В'єтнаму з боку Південно-Китайського моря в неділю, 10 листопада. Влада країни вже закрила навчальні заклади у прибережних районах, евакуюють понад 100 тисяч осіб.

Нагадаємо, в жовтні на Філіппіни обрушився потужний тайфун "Нарі", залишивши 3 тисячі людей без будинку.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 1081 | Додав: adminA | Теги: Тайфун, Філіппінах, евакуюють 14 млн людей. ВІДЕО, Місто
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ