Сб, 2024-04-27, 03:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 8 » Тбілісі: жебрак, але дуже сучасний
18:16
Тбілісі: жебрак, але дуже сучасний
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

"Грузинська столиця стала сучасною. Біля під'їзної дороги, яка веде від аеропорту, виблискує вогнями нова будівля міністерства внутрішніх справ: футуристична споруда, що складається з хвилястих ліній і похилих площин, повністю виконана зі скла і яскраво освітлюється протягом всієї ночі", - пише Berliner Zeitung. Вона ніби каже, що робота на благо країни - абсолютно прозора - йде тут і вдень і вночі.

Уяву вражають і новобудови в історичному Старому місті. Гігантський 150-метровий міст зі скла і сталі через Мктварі (вона ж Кура) є, за словами президента Михайла Саакашвілі, "Мостом світу", який уособлює собою "шлях Грузії в світле майбутнє", передає слова грузинського президента видання.

За словами архітектора Нестан Татаршвілі, до приходу до влади Саакашвілі виступав проти безоглядного зведення нових будівель, але два роки тому для будівництва президентського палацу в Тбілісі було стерто з лиця землі цілі вулиці. "Президент Грузії оголосив себе головним архітектором Тбілісі. Такі речі добром не закінчуються", - застерігає Татаршвілі.

Палац Саакашвілі, виконаний у стилі неокласицизму, своїми помпезними колонами, трикутним фронтоном і яйцеподібним куполом з блакитного дзеркального скла нагадує зменшену копію берлінського Рейхстагу. Про те, скільки коштувало будівництво палацу, грузинські ЗМІ можуть тільки здогадуватися. За різними даними, воно обійшлося в суму від 40 до 100 млн ларі (від 17 до 41 млн євро), повідомляє автор статті Ульріке Груска.

Критики звинувачують уряд у тому, що він витрачає невиправдано багато грошей на престижні проекти. Але таким чином уряд хоче залучити в країну іноземних інвесторів. "Перший успіх прийшов на початку березня, коли підписали контракт з американським будівельним магнатом Дональдом Трампом на зведення двох хмарочосів класу "люкс", одного в Тбілісі, другого в Батумі, передає Berliner Zeitung.

Іспанський архітектор Альберто Домінго Кабо вже побудував у Батумі нову семикілометрову пішохідну набережну. На черзі зведення незліченних торговельних центрів і офісних будівель у портовому Батумі, які мають перетворити місто на туристську та ділову Мекку.

"Але в цих розрахунках відсутній один найважливіший складник: політична і суспільна стабільність. Більшість грузинських пенсіонерів живе у злиднях, за неофіційними даними, безробіття перевищує 50%, а ціни на харчі зростають", - підсумовує газета.

Переклад InoPressa


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 1003 | Додав: abel
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ