Чт, 2024-04-25, 12:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Вересень » 17 » Текст і фінансові розрахунки проекту державного бюджету на 2014 рік уряд від Ради приховав
09:54
Текст і фінансові розрахунки проекту державного бюджету на 2014 рік уряд від Ради приховав
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Кабінет міністрів заблокував бюджетний процес: відразу після реєстрації в парламенті проекту держбюджету на 2014 рік голова Верховної ради Володимир Рибак на прохання прем'єр-міністра Миколи Азарова повернув документ на доопрацювання.

Уряд формально уклався в термін, встановлений бюджетним кодексом, і до 15 вересня подав до Верховної Ради законопроект №3000 "Про держбюджет на 2014 рік". Проте ні текст документа, ні фінансові розрахунки до нього не були оприлюднені, інформує "КоммерсантЪ-Украина".

Як пише видання, на засіданні погоджувальної ради спікер Рибак заявив, що повернув проект бюджету на доопрацювання в Кабмін на підставі закону "Про регламент Верховної Ради" .

"Голова уряду відкликав проект закону про держбюджет на 2014 рік, оскільки є ще багато питань, які необхідно узгодити, - зазначив Рибак. - Якою буде ціна на газ, якою дохідна частина бюджету - у нас на розгляді ціла низка законів, депутати подали пропозиції на 10 млрд гривень".

Стаття 104 закону про регламент дозволяє уряду як суб'єкту законодавчої ініціативи відкликати законопроект до його внесення до порядку денного сесії.

Окрім того, ст 94 дозволяє спікеру повернути документ розробнику за відсутності фінансово-економічного обгрунтування і у випадку рішення комітету з питань бюджету про неможливість розгляду проекту держбюджету без супровідних документів.

За словами співрозмовника видання в комітеті, 16 вересня було затверджено порядок засідання на 18 вересня без питання про бюджет - 2014: "Значить, глава комітету ще з ранку знав, що проект буде відкликаний".

Член комітету з питань бюджету Тетяна Слюз констатує повторення минулорічної ситуації з прийняттям головного фінансового документа країни.

Кабмін зареєстрував документ у встановлений термін, проте текст бюджету не надав, чим зірвав бюджетний процес і відсторонив від нього парламент. Документ був переданий депутатам тільки 3 грудня і вже через три дні прийнято в цілому, пише видання.

Як повідомляв iPress.ua, проект державного бюджету на 2014 рік, який був схвалений на засіданні уряду 11 вересня, передбачає інфляцію на рівні 8,3% і зростання ВВП на 3%.

За словами співрозмовника "Економічної правди" в Кабміні, міністри ухвалили неіснуючий документ.

Інсайдер зазначає, що на засіданні був озвучений набір макроекономічних показників, на основі яких у найкоротші терміни планується написати документ, а сам проект міністри не отримували на руки.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1475 | Додав: adminA | Теги: фінансові розрахунки, державного бюджету, Уряд, ради, текст, 2014 рік
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ