Ср, 2024-04-24, 17:07


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 29 » Тимошенко: ГПУ не заважає красти чинній владі, бо її дахом є "член родини Януковича" Пшонка
14:22
Тимошенко: ГПУ не заважає красти чинній владі, бо її дахом є "член родини Януковича" Пшонка
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко заявляє, що Генпрокуратура ігнорує порушення законів представниками влади, не зважаючи на факти використання бюджетних коштів країни задля збагачення своїх родин. Про це вона заявила у понеділок, повідомляє сайт Тимошенко.

"Усі документи передані їм, і на кожному допиті, коли мене запрошують, я запитую і прошу, щоб це відобразили в протоколі допиту, чи є відповідь на той злочин, коли більше півмільярда грошей перераховано на приватні рахунки чиновників, на приватні рахунки синів, родичів, їх власні приватні рахунки", - сказала Тимошенко.

"На жаль, Генеральна прокуратура ніякої уваги цьому не приділяє, тому що не має політичного доручення", - додала вона.

На її думку, Генеральна прокуратура ігнорує порушення закону, оскільки є однією з ланок владної вертикалі.

"Зрозуміло, що сьогодні Пшонка, який, по суті, є членом родини Януковича, повністю покриває все це. Він є дахом для всіх злочинів, які сьогодні кояться в Україні", - сказала Тимошенко.

Сьогодні Тимошенко заявила, що проситиме Генпрокуратуру розслідувати причини збільшення Кабміном вартості реконструкції НСК "Олімпійський" у Києві. Про це вона заявила журналістам після допиту в Генпрокуратурі.

"Я думаю, що на наступний допит я обов'язково принесу заяву про злочин, який сьогодні відбувається в Україні. Це те, що пов'язано зі збільшенням у 2 рази кошторису на будівництво НСК "Олімпійський" з підготовки до Євро-2012", - сказала Тимошенко

Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти Тимошенко за фактом нецільового використання коштів, отриманих Україною в рамках Кіотського протоколу. 20 грудня її назвали звинуваченою і змінили запобіжний захід на підписку про невиїзд. За її словами, в ухвалі, зокрема, зазначається, що "Тимошенко Ю.В., діючи умисне, з особистих інтересів, вирішила одноосібно ухвалити рішення щодо використання частини коштів, які надійшли від продажу квот на викиди парникових газів і мали цільове призначення на покриття витрат державного бюджету України з виплати пенсій".

Також у Генпрокуратурі заявили, що виконання доручення Тимошенко про конвертацію в національну валюту коштів, виділених у рамках Кіотського протоколу, призвело до збитків державному бюджету на суму майже 1 млн грн.

Пізніше повідомлялося, що екс-прем'єру України Тимошенко Генеральна прокуратура інкримінує два епізоди нецільового використання коштів, виділених у рамках Кіотського протоколу, на 180 млн євро і 200 млн євро. Про це повідомив генеральний прокурор Віктор Пшонка. Також, за його словами, порушено кримінальну справу стосовно незаконного придбання 1 тис автомобілів.

Після чергового допиту в Генпрокуратурі Тимошенко обмежили можливість пересуватися по країні й зобов'язали регулярно ходити на допити в Генпрокуратуру.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 947 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ