Чт, 2024-03-28, 22:49


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 26 » Тимошенко написала "листа диктатору": як не наробити дурниць
19:23
Тимошенко написала "листа диктатору": як не наробити дурниць
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Напередодні Нового року екс-прем'єр України Юлія Тимошенко, яка на сьогодні перебуває в Лук'янівському СІЗО, звернулася до президента Віктора Януковича з відкритим листом, в якому запропонувала декілька порад, виконання яких, на думку Юлії Володимирівни, дозволять уникнути фатальних помилок і дадуть можливість зберегти країну для майбутніх поколінь, а президенту обличчя, повідомляє офіційний сайт Тимошенко.

Тимошенко закликала Януковича не знущатися над народом і "розпочати жити для людей".

"Я знаю, що вам це важко. Тож якщо не вийде, зробіть хоч вигляд, що люди все ж таки є в країні, де ви тимчасово працюєте президентом. Якщо не зможете, все для вас скінчиться значно швидше", - пише Тимошенко в листі.

На думку Юлії Володимирівни, найбільший промах президента - це згортання процесу об’єднання з Європою.

"Не парафувавши 19 грудня угоду, ви відкинули країну назад на десятки років. Кожен ваш крок, кожна ваша дія в зворотньому від Європи напрямку ослаблює і вас, як президента, і Україну, як державу. Зовсім не таємниця, що для декого слабкий та безпорадний президент України - найкращий партнер. І поки що, на жаль, ви цьому статусу відповідаєте бездоганно. Хоча я й не розумію, навіщо це вам", -пишеться в листі.

Екс-прем'єр закликає Януковича відмовитися від ідеї здачі газотранспортної системи.

"Не додумайтесь віддати газотранспортну систему. Це наш останній стратегічний ресурс. Вас і приймають сьогодні в "Горках" тільки тому, що ця система досі належить Україні. Після її втрати у вас не залишиться жодного аргументу ані на свою користь, ані на користь країни.

Ви віддали Севастополь за дешевий газ, і де він? Зараз хочете здати ГТС... А що наступного року здавати будете, Вікторе Федоровичу? - "Хонку" свою?

Подивіться на приклад Бєларусі чи Молдови. Як тільки вони здали свої магістралі, відразу втратили будь-яку привабливість. Дружба закінчилася вмить, разом з дешевим газом".

Тимошенко також пропонує Януковичу припинити практикувати родинність і кумівство в політиці.

"Це погано закінчується. Запитайте про це хоча б у свого товариша - вашого попередника.

То тільки в казках батько ділить майно між синами. Тому - хату, тому - корову, тому - коника-горбоконика. Але ви ж президент цілої держави, а не газда. Зрозуміло, що ви брали шлюб ще в радянські часи, коли в ЗАГСі висіло гасло "Міцна сім’я - міцна держава". Але ви надто буквально дотримуєтеся цього принципу. І сім’я у вас уже настільки міцна, що від держави скоро нічого не залишиться.

Люди б ще може зрозуміли, аби ви синові подарували найкращу у світі бор-машину, відповідно до фаху. Але ж не Нацбанк з МВС та Податковою.

Коли силовими структурами і фінансами держави беруться керувати стоматологи, то зуби болять у всієї країни.

Не намагайтеся створювати династії. Україна цього не сприйме. Український Кім Чен Ір буде нещасною та незахищеною людиною. Не потрібно. Не принижуйте й не дискредитуйте своїх синів".

Також Юлія Володимирівна закликала Віктора Федоровича припинити брутально, нахабно і відкрито привласнювати державне майно та говорити відверто неправду.

"Марна праця. Рано чи пізно все доведеться повернути, пригадайте хоча б "Криворіжсталь". Держава - це не ваша персональна комора. Влада минає і закінчується. Така її природа. І можна бути президентом у вигнанні, але не можна бути власником "Укртелекому" в екзилі", пише Юлія Тимошенко.

"Політики завжди не до кінця щирі. Але не кажіть відвертої неправди. Всі ж сміються, коли ви запевняєте, що не впливаєте на роботу судів, міліції, прокуратури, що боретеся з корупцією, читаєте Чехова. Це настільки відверта неправда, що вона викликає зневагу. Люди добре відчувають фальш, вони цього не пробачають. Коли ви говорите про подібні речі, у тих, хто вас слухає це, автоматично викликає нервовий сміх. А президент не може дозволити собі бути смішним".

Під кінець свого листа Юлія Володимирівна нагадала Януковичу, диктатура завжди погано закінчується для диктатора. Нагадавши, як долю одного з диктаторів.

"У 2009 році я зустрілася з одним незвичайним політиком. Це була абсолютно впевнена в собі людина. Він мав рейтинг довіри близько ста відсотків у своїй країні. Цілий народ щодня вклонявся йому, вважав його даним країні вищими силами. Він збирався правити вічність і нічого не затьмарювало його абсолютну самодержавну владу. Він поділив усю країну між своїми синами і почувався повним господарем на своїй землі...

Але вже через два роки його мертве, сплюндроване тіло волочили вчорашні вірнопіддані по придорожній пилюці його рідного міста. А один з його синів пропонував два мільярди доларів за можливість втечі з країни", пише Тимошенко.

"Незважаючи на "особливість" наших взаємин, Вікторе Федоровичу, я, все ж, ніколи не побажаю вам такої долі. Я чесно хочу, щоб ви до Єнакієвого заходили не так, як згаданий мною політик до Сирту. Все у ваших руках. Принаймні поки що.

Словом, Вікторе Федоровичу, коли будете підіймати свій традиційний келих "Harrogate" під новорічною "йолкою", замисліться бодай на мить над суттю свого правління, подумайте про трагічні помилки. Про вже зроблені та про ті, які ще хочете зробити" - такими словами завершила Тимошенко свого листа.

Нагадаємо, 9 листопада у ЗМІ з'явилася інформація, що Тимошенко на зимові свята можуть відпустити, якщо їй не перешкодять люди з оточення президента. Ці люди переконані, що "Тимошенко повинна сидіти навіть ціною погіршення стосунків із Заходом". Єдиний спосіб звільнити Тимошенко - це внести зміни до Кримінального кодексу, з вилученням статті, за якою її засуджено.

Як повідомлялось, 23 грудня колегія суддів Апеляційного суду Києва залишила без змін вирок, винесений екс-прем'єр-міністрові України Тимошенко 11 жовтня Печерським районним судом столиці у "газовій справі", який передбачає позбавлення екс-прем'єра свободи терміном на 7 років і зобов'язує її сплатити компенсацію за шкоду, завдану в результаті реалізації газових угод 2009 року, НАК "Нафтогаз України" у розмірі 1,5 млрд грн.

А 19 грудня у Києві відбувся саміт Україна-ЄС. Київ і Брюссель офіційно завершили переговори щодо Угоди про асоціацію, що відкриває шлях для технічного завершення остаточного тексту документа. Підписання Угоди про асоціацію між ЄС і Україною до кінця року не відбудеться, хоча це передбачалося ще кілька місяців тому.

Зауважимо, що низка експертів, які висловлювплиcя на тему саміту Україна-ЄС 19 грудня, виявляє солідарність в тому, що політичний неуспіх тривалих переговорів викликаний політичними процесами над опозицією.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 905 | Додав: abel | Теги: Янукович, Тимошенко, диктатор, Лист
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ