Ср, 2024-04-24, 04:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 3 » Тимошенко почала справи проти українських корупціонерів в іноземних судах. Вона звинуватила владу в розкраданні 110 млрд грн
13:12
Тимошенко почала справи проти українських корупціонерів в іноземних судах. Вона звинуватила владу в розкраданні 110 млрд грн
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко заявляє, що розпочне розгляд справ проти українських корупціонерів одразу в декількох країнах. Про це вона заявила в ефірі телеканалу ТВі.

"Треба діяти. Щоб діяти, я звернулася, бо тут немає куди, до американського суду. І на компанію "РосУкрЕнерго", на оці всі платформи, на всіх цих Бойків, Льовочкіних і Фірташей, разом з Януковичами, просто подала в американський суд", - зазначила екс-прем'єр.

- Влада почала їсти сама себе, переконана екс-прем'єр
- Тимошенко підрахувала, що влада переводить в офшори половину держбюджету
- Тимошенко знає, що ПАРЄ не побачила в її справах складу злочину. У ПАРЄ такого не говорили
- Лідер "Батьківщини" каже, що не погрожувала слідчому, а тільки поскаржилася на нього генпрокурору

За словами Тимошенко, ці справи пов’язані з Америкою, бо "гроші, які відмивалися на "РосУкрЕнерго", виплачувалися з Міжнародного валютного фонду, а МВФ, в більшості своїй, формується за рахунок платників податків Америки".

"Сьогодні ми звернулися за законами Америки туди, і вони випотрошать цих корупціонерів", - додала вона. При цьому політик заявила: "Ще в декількох країнах розпочну ці кримінальні справи проти корупціонерів українських".

Нагадаємо, Тимошенко подала позов до суду Нью-Йорка щодо рішення Стокгольмського арбітражу, винесеного у 2010 році, згідно з яким у квітні цього року "Нафтогаз" повернув РосУкрЕнерго 12,1 мільярда кубометрів природного газу. Фірташ висловив сумнів, що Тимошенко має підстави для оскарження цього рішення в судах або будь-яких інших судових органах.

Влада почала їсти сама себе, переконана екс-прем'єр

Влада зрозуміла, що списувати все на екс-прем'єра Юлію Тимошенко більше не можна, заявила Тимошенко в ефірі телеканалу ТВі, коментуючи лист голови Нацбанку Сергія Арбузова прем’єрові Миколі Азарову, в якому містилися звинувачення уряду у зриві співпраці з МВФ.

"Вони списували все на мене. Саме на мене. Більше ні на кого. Але пройшло півтора року, вони розуміють, що списувати далі на мене якісь свої провали, на рівні просто "не вірю", - зазначила Тимошенко.

"У них почався другий напрямок переписування відповідальності. Вони почали скидати відповідальність один на одного", - заявила екс-прем'єр. "Сьогодні зірвалася бомба", - додала вона.

Тимошенко вважає, що "вони зараз починають один одного оцими листами звинувачувати". "Вони почали з'їдати один одного", - заявила політик.

Тимошенко переконана, що Янукович "хоче ближче до парламентських виборів звільнити Азарова". "Направити всі незадоволення людей у фальшивий бік, нібито це Азаров винен, і сам вийти на парламентські вибори, докинувши виборцям по 20 гривень до пенсії та зарплат", - зазначила вона.

Тимошенко підрахувала, що влада переводить в офшори половину держбюджету

Екс-прем'єр Тимошенко звинувачує чинну владу в розкраданні 110 мільярдів гривень з державного бюджету.

"Загальні витрати в бюджеті становлять 220 мільярдів гривень. Якщо НСК "Олімпійський" - головний стадіон країни - ми будували за 2 мільярди гривень, а вони будують за 5 мільярдів гривень, то 220 мільярдів бюджетних коштів можете просто поділити на два і ви отримаєте 110, які йдуть на їхні приватні офшорні рахунки", - зазначила політик.

Тимошенко також нагадала, що влада Донецької області купує туалети за ціною двокімнатної квартири, а харківські чиновники купують лавочки, які за вартістю цілком порівнянні з легковим автомобілем.

"Де ж прокуратура, СБУ, КРУ? Всі об'єкти до Євро-2012 будуються в два рази дорожче, ніж вони дійсно коштують", - обурилася Тимошенко.

Вона також звинуватила главу Національного банку України Сергія Арбузова у видачі незабезпечених грошей держбюджету. "Арбузов - голова НБУ - друкує порожню гривню, видає її як запозичення бюджету. Було офіційне повідомлення, що вони 17 мільярдів гривень віддали державному бюджету для перевищення доходів над видатками. Такого раніше не було. Це неможливо", - заявила вона.

"І коли вони друкують ці гроші, вони їх собі наполовину забирають, золотовалютний резерв конвертують у валюту, і, виводячи валюту в офшори, вони дарують людям інфляцію за рахунок друкування гривні", - заявила екс-прем'єр.

Тимошенко знає, що ПАРЄ не побачила в її справах складу злочину. У ПАРЄ такого не говорили

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко заявила, що моніторинговий комітет Парламентської Асамблеї Ради Європи не бачить в її справах складу злочину. "Сьогодні була оприлюднена дуже цікава аналітична довідка, вірніше, навіть висновок, моніторингового комітету Парламентської Асамблеї Ради Європи", - розповіла вона.

"ПАРЄ приділила увагу політичним справам в Україні і виняток зробила, вона проаналізувала кожну справу, яка проти мене порушена. І після того пунктом 27 цих висновків просто написали, що в проаналізованих справах немає корупції", - заявила Тимошенко.

2 червня було оприлюднено інформаційну записку, підготовлену співдоповідачами моніторингового комітету ПАРЄ за результатами візиту до Києва та Львова у квітні. Цей звіт не розглядався і не був затверджений ані на засіданні ПАРЄ, ані навіть моніторинговим комітетом ПАРЄ.

Лідер "Батьківщини" каже, що не погрожувала слідчому, а тільки поскаржилася на нього генпрокурору

Лідер партії "Батьківщина" Тимошенко спростовує будь-яку інформацію про те, що вона начебто в ході слідства погрожувала слідчому. "Я не погрожую слідчому: для цього у мене немає ні бажання, й обставини там не ті, щоб погрожувати", - сказала вона.

Водночас Тимошенко повідомила, що вона направила на ім’я генерального прокурора України Віктора Пшонки заяву про злочин слідчого. "Він свідомо, заздалегідь знає, але фальшує кримінальні справи", – заявила екс-прем’єр, додавши, що за такі незаконні дії "є в Кримінальному кодексі спеціальна стаття".

При цьому Тимошенко висловила переконання, що ніхто не має права нехтувати законом і фальшувати справи.

Лідер партії "Батьківщина" також наголосила, що звернулася до генпрокурора Пшонки з проханням підтвердити, що справи проти неї порушено законно, однак той не дав відповіді. "Він не виконав закону – а він зобов’язаний за три дні дати за законом відповідь, – але він не хоче ставити свої автографи під сфальшованими кримінальними справами, бо є випадки, коли прокурори кажуть, що це у них за спинами все робилося, а вони нічого не знали", - сказала Тимошенко.

1 червня перший заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін, виступаючи з інформацією Генпрокуратури щодо справ Тимошенко у Верховній Раді, заявив, що екс-прем’єр-міністр погрожувала заарештувати слідчого прокуратури, який веде її справи, щойно вона прийде до влади.

"…Останній раз слідчому прокуратури було сказано, що він, а також інші посадовці прокуратури, будуть заарештовані одразу після того, як Тимошенко прийде до влади", - сказав Кузьмін.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 867 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ