Чт, 2024-04-25, 12:57


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Головна » 2013 » Лютий » 15 » Тимошенко таки не хоче їхати на суд у справі Щербаня, заявляють тюремники. ВІДЕО
10:12
Тимошенко таки не хоче їхати на суд у справі Щербаня, заявляють тюремники. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Засуджена екс-прем'єр Юлія Тимошенко не має наміру бути етапованою до суду у Києві. Про це йдеться у повідомленні Державної пенітенціарної служби.

Як відомо, Державна пенітенціарна служба раніше повідомила, що Тимошенко у п`ятницю (15 лютого) буде доставлено у Київ для участі у судовому засіданні у справі про вбивство Євгена Щербаня. Тюремники 14 лютого оприлюднили відео, на якому вона ніби погоджується на етапування.

Відомство повідомляє, що у четвер "ввечері (о 21.30 годині, 14 лютого) до Тимошенко повторно зайшли співробітники пенітенціарної служби з метою повідомити її про час та умови етапування завтра зранку до Києва для участі у судовому засіданні".

"Як відомо, напередодні засуджена написала декілька заяв на ім’я начальника Качанівської виправної колонії, в яких вона просила повідомити її про деталі етапування", - нагадали в службі.

"Незважаючи на свої ж подані заяви, у відповідь на пряму пропозицію співробітниць виправної колонії бути етапованою зранку 15 лютого до Києва, засуджена завила, що за станом здоров’я вона не може бути присутньою на засіданні суду під час допиту свідка в Києві", - йдеться в повідомленні.

"Засуджена також заявила, що вона звинувачує ДПтС у порушенні певних норм законодавства, у разі її етапування", - додали в прес-службі.

"Співробітники Державної пенітенціарної служби послались на її попередню заяву, яку вона написала раніше на ім’я керівництва колонії, начебто з наміром бути присутньою під час допиту, однак чіткої відповіді на пряме запитання чи згідна вона бути етапованою до Києва, засуджена відповідь так і не надала", - повідомляє сайт ДПСУ.

"Натомість засуджена заявляла про, начебто, порушення законодавства збоку співробітників Качанівської виправної колонії у зв’язку з намаганням її етапувати, а тому повідомила, що не збирається цього робити", - заявили тюремники.

ДПтС повторно наголошує, що "не збирається етапувати засуджену Тимошенко проти її волі, з метою недопущення провокацій та звинувачень на свою адресу".

"Про те, що Тимошенко все ж таки не бажає бути присутньою в судовому засіданні, персоналом виправного закладу було складено відповідний акт. Ці документи будуть передані до суду", - підсумували у прес-службі.

У той же час, в 22.45 з території ЦКБ №5 виїхав мікроавтобус з "Беркутом". За твердженням деяких з прихильників екс-прем'єра, незважаючи на затемнене скло, їм вдалося побачити помах руки. Вони проводили виїхав автобус з криками "Юля, ми з тобою!". Незабаром, за словами кореспондента, територію лікарні покинуло ще кілька легкових машин.

Нагадаємо, 12 лютого Державна пенітенціарна служба повідомила, що Тимошенко в категоричній формі відмовилася від участі в судовому засіданні для участі в допиті свідка в Печерському райсуді Києва 13 лютого, про що складено відповідний акт.

У свою чергу, захисник Тимошенко Сергій Власенко запевнив, що вона не відмовлялася від участі в засіданні ні в письмовій, ні в усній формі. А захисник Андрій Кожем'якін стверджував, що існує висока ймовірність того, що Тимошенко буде 13 лютого доставлено у Київ для допиту свідків у справі про вбивство Щербаня.

"Батьківщина" закликає киян підтримати Тимошенко

Прес-служба партії "Батьківщина" звертається із закликом у п’ятницю, 15 лютого, о 9.30, прийти до Апеляційного суду міста Києва за адресою вул. Солом'янська, 2-А, підтримати лідера опозиції Юлію Тимошенко!

"Режим фальшує справу у продажному суді із залученням так званих "свідків", найнятих владою, з однією метою – прибрати політичного опонента Януковича та розчистити шлях до пожиттєвого правління нинішньому псевдо-президенту.

Влада прагне влаштувати показове судилище над лідером опозиції. Для цього Юлію Тимошенко збираються привезти до Києва.

Кияни! Приходьте у п’ятницю до Апеляційного суду міста Києва. Станемо разом проти беззаконня! Підтримаймо Юлію Тимошенко!" - йдеться у заяві оприлюдненій на сайті політсили.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 968 | Додав: abel | Теги: справа щербаня, Тимошенко, суд
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ