Сб, 2024-04-20, 12:38


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2011 » Травень » 6 » Тимошенко вважає, що зняття мораторію на продаж землі загрожує територіальній цілісності України
20:55
Тимошенко вважає, що зняття мораторію на продаж землі загрожує територіальній цілісності України
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко вважає, що відкриття земельного ринку без законодавчої підготовки створює небезпеку для територіальної цілісності країни. Про це Тимошенко заявила на зустрічі з мешканцями села Сонячне Сумської області, повідомляє прес-служба політика.

"Внаслідок таких дій жоден наш фермер, який хотів би отримати право на володіння сільськогосподарською землею, не буде допущений до цього "свята". Він ані через суди не зможе з ними боротися, ані фінансово протистояти", - попередила Тимошенко.

"Якщо олігархи від влади заберуть великі масиви землі і почнуть нею торгувати, то це все питання територіальної цілісності України, тому що невідомо, як потім із землею будуть поводитися і оперувати", - сказала вона.

За її словами, скасувавши мораторій на продаж сільськогосподарської землі, влада планує провести її приватизацію, аналогічну за наслідками ваучерній приватизації.

"Земля стане товаром, а селяни залишаться без землі. Наміри цієї неадекватної команди, яка зараз знаходиться при владі, такі: забрати за безцінь землю у народу та залишити її за кланами. Все так, як з заводами відбувалося", - зазначила вона.

Тимошенко також повідомила, що партія "Батьківщина" розпочала збір підписів за проведення Всеукраїнського референдуму про подовження мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення.

Слід зазначити, що Тимошенко також критикує земельну реформу в тому вигляді, в якому її нині пропонує влада. За словами Тимошенко, ті люди, які прийшли до влади, розпочинають приватизацію та торгівлю сільськогосподарськими землями.

"Я хочу, щоб усі знали, що це дорожче, ніж усі заводи, які вони продали на початку 90-х. Не продали - забрали. Наша земля, за найскромнішими підрахунками, коштує до 400 млрд доларів", - сказала екс-прем'єр.

Тимошенко наголосила, що зараз влада хоче так само скупити земельні паї за безцінь, зробити землю товаром, але не таким, який підтримає наших фермерів. "Це знову буде скупка монопольна. Це значить, що селяни залишаться без цих домогосподарств. Це значить, що ми з вами навіть на своїй власній землі не здатні будемо купити шматочок землі", - додала вона.

Лідер партії "Батьківщина" переконана, що селяни не зможуть стати конкурентами тому капіталу, який прийде купувати землю, оскільки з іншого боку будуть виходити монополізовані та олігархізовані структури. "Сьогодні декому потрібно зробити селян банкрутами і просто взяти їх за безцінь", - зазначила вона.

Як відомо, на початку березня Верховна Рада відмовилася продовжити мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення до 1 січня 2015 року. За ухвалення законопроекту №7541 у першому читанні проголосувало 117 депутатів за мінімально необхідних 226.

Законопроектом пропонувалося продовжити термін мораторію на внесення права на земельну частку (пай) у статутні фонди господарчих товариств і продаж земельних ділянок сільськогосподарського призначення до 1 січня 2015 року.

Фракція БЮТ наполягала на продовженні мораторію на продаж землі до 2015 року. На переконання фракції, необхідно уникнути того, щоб продаж землі відбувався за безцінь з попереднім доведенням до банкрутства.

Президент України Віктор Янукович раніше заявив, що земля сільськогосподарського призначення повинна мати ціну і можливість продажу. "Якщо вона (земля) не матиме ціни і не продаватиметься, тоді сенс (земельної реформи) втрачається. Те, що не матиме ціни, не можна буде пустити в обіг", - сказав Янукович.

Президент країни також повідомив, що вже в поточному році в рамках проведення земельної реформи буде створений земельний банк, який видаватиме кредити для села.

Також Янукович висловився за початок громадського обговорення земельної реформи і "формування господаря на землі".

Слід зазначити, що продаж земель сільськогосподарського призначення в Україні буде запроваджено з 2013 року. Про це заявив заступник голови Державного агентства земельних ресурсів Микола Калюжний.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 857 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ