Пт, 2024-04-19, 11:47


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2010 » Серпень » 5 » Тимошенко закликає оскаржувати подорожчання газу, бо ці гроші підуть на розрахунки з РУЕ
15:49
Тимошенко закликає оскаржувати подорожчання газу, бо ці гроші підуть на розрахунки з РУЕ
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/


Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко закликає громадян України у судовому порядку оскаржувати рішення влади про підняття цін на газ для населення на 50%. Вона повідомила, що 19 липня компанія "РосУкрЕнерго" звернулася до Шевченківського районного суду м. Києва з клопотанням про примусове виконання рішення Стокгольмського арбітражного суду від 8 червня 2010 року, згідно з яким Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" зобов’язана повернути "РосУкрЕнерго" 12,2 млрд кубометрів газу. Про це йдеться у заяві Тимошенко, повідомляє прес-служба партії.
"Це рішення стало можливим за рахунок здачі національних інтересів і змови державних чиновників і акціонерів приватної компанії. Держава фактично усунулася від захисту інтересів своїх громадян і сприяє збагаченню групи Фірташа-Бойка-Льовочкіна, які сьогодні керують урядом України і Адміністрацією Віктора Януковича", - заявила Тимошенко.

Вона наголосила: "Немає сумніву, що ці гроші держава братиме з кишені кожного громадянина".

"Підвищення тарифів на газ на 50% зроблено саме для цього. Сподіваюся, ви всі пам’ятаєте, як, підписуючи ганебні харківські угоди про здачу Чорноморського флоту в обмін на знижку на газ, Янукович клявся не чіпати тарифи взагалі", - зауважила Тимошенко.

За її словами, "мій уряд жодного разу за два роки не перекладав проблеми виконання державного бюджету на простих людей, не підвищував тарифи, як би важко нам не було втримувати економіку в умовах світової фінансової кризи".

"Я закликаю всіх небайдужих громадян України долучитися до моєї ініціативи: щоб не платити з власної кишені корупціонерам від влади, звернутися в якості третьої особи до суду, який розглядає клопотання "РосУкрЕнерго". Ми повинні захистити себе і захищати свою країну самі, бо ані гарант Конституції, ані уряд, сформований олігархами, не роблять ніяких дій для відстоювання інтересів своєї держави і свого народу", - заявила Тимошенко.

Вона також наголосила: "Не дозволимо наживатися Януковичу і його команді за рахунок підняття цін на газ для простих людей".

"Зрештою, в разі виконання арбітражного рішення на нас чекає не просто чергове зростання цін на газ – вже цієї зими під загрозою холоду опиниться все населення України, а разом з ним - і наша незалежність", - вважає Тимошенко.

У заяві також зазначено, що на офіційному сайті Тимошенко (http://www.tymoshenko.ua/uk/article/zxx8vv2s) можна завантажити зразок заяви та інструкцію з оформлення всіх документів для звернення до суду.

Як відомо, конфлікт за спірні 11 млрд кубометрів виник після підписання 22 січня 2009 року прем'єр-міністром Юлією Тимошенко угод з "Газпромом" про закупівлі російського газу. Тоді "Газпром" перевідступав "Нафтогазу" право вимагати від РУЕ 1,7 млрд дол у вигляді фінансових коштів або у вигляді 11 млрд кубометрів газу (по 154 дол за тисячу кубометрів). Пізніше, посилаючись на це право, "Нафтогаз" продав газ "Газпрому", а той знову - НАК. Це уможливило розмитнити газ і почати його продаж в Україні. Торік РУЕ подала позов до Стокгольмського арбітражного суду, зажадавши повернути 11 млрд кубометрів газу або відшкодувати його вартість. На початку червня цього року стокгольмський арбітраж зобов'язав "Нафтогаз" повернути РУЕ 12,1 млрд кубометрів газу з урахуванням пені.

Як повідомлялося, в Україні з 1 серпня підвищилися ціни на газ для населення і підприємств теплоенергетики. Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) своїми постановами від 13 липня 2010 року збільшила на 50% з 1 серпня 2010 року відпускні ціни на природний газ для населення і ціну газу для підприємств теплоенергетики, що забезпечують опалення і гаряче водопостачання населення.

За даними Міністерства з питань житлово-комунального господарства, у зв'язку з підвищенням цін на газ тарифи на теплопостачання і гаряче водопостачання зростуть на 20-25%.

Відпускна ціна на природний газ для абонентів, що споживають не більш ніж 2,5 тис куб м на рік за наявності лічильника, зросте з 483,6 грн за 1 тис куб м до 725,4 грн за 1 тис куб м, за відсутності лічильника - з 531,6 грн за 1 тис куб м до 798 грн за 1 тис куб м.

Ціна на газ для абонентів, що споживають не більш як 6 тис куб м на рік при наявності лічильника, збільшиться з 732 грн грн за 1 тис куб м до 1098 грн за 1 тис куб м, за відсутності лічильника - з 805,2 грн за 1 тис куб м до 1207,8 грн за 1 тис куб м.

Ціна на газ для абонентів, що споживають не більш ніж 12 тис куб м на рік при наявності лічильника, зросте з 1498,8 грн грн за 1 тис куб м до 2248,2 грн за 1 тис куб м, за відсутності лічильника - з 1648,2 грн за 1 тис куб м до 2473,2 грн за 1 тис куб м.

Ціна на газ для абонентів, що споживають понад 12 тис куб м на рік за наявності лічильника, збільшиться з 1790,4 грн грн за 1 тис куб м до 2685,6 грн за 1 тис куб м, за відсутності лічильника - з 1968,6 грн за 1 тис куб м до 2954,1 грн за 1 тис куб м.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 975 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ