Чт, 2024-04-25, 17:19


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Січень » 30 » Тимошенко збирається запроваджувати залізний порядок
18:48
Тимошенко збирається запроваджувати залізний порядок
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Кандидат у президенти, чинний прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко, коментуючи ситуацію навколо поліграфкомбіната "Україна", заявила про бажання навести в Україні "залізний порядок" після президентських виборів. Про це вона заявила в ефірі програми "Велика політика" на телеканалі "Інтер".

"На режимне підприємство увірвалися більше сотні озброєних людей, бандформування, причому з димовими шашками, із спеціальними брандспойтами з окропом, з гумовими кулями в спеціальній зброї і почали викидати повноцінного директора поліграфкомбінату", - відзначила Тимошенко.

"Коли прийшла міліція і захистила керівництво, працюючих людей, захистила режимний об'єкт, то тоді приїхав прокурор, представник генпрокуратури", - розповіла прем'єр. "Я була упевнена, що буде арештована банда, що вона буде узята під варту і буде розміщена у спеціальних приміщеннях для ізоляції. Що зробив прокурор? Він порушив кримінальні справи проти міліції", - підкреслила вона.

За словами Тимошенко, "навіть СНБО зібрався і став на сторону бандформувань". "Навіщо мені, прем'єрові, уряду, який має право призначати керівництво, здійснювати управління, боротися з бандами? По телебаченню побачили зовсім інше, що чомусь уряд захоплює власне підприємство", - заявила прем'єр.

"Я хочу на цьому прикладі показати, як йде маніпуляція свідомістю людей... як з подій, які для будь-якої країни були б надзвичайним станом, коли бандформування уриваються на режимні підприємства, для країни, на жаль, це стало нормою життя", - відзначила Тимошенко.

"Я хочу зробити так, щоб після президентських виборів в країні був наведений такий залізний лад, коли Генпрокуратура не працює на стороні бандформувань і країна захищена стабільно", - підкреслила вона.

В той же час прем'єрові Юлії Тимошенко не подобається її порівняння ні з Катериною ІІ, ні з Йосипом Сталіном. Про це вона заявила, коментуючи порівняння Януковича з Брежнєвим, а її з Катериною ІІ і Сталіним.

"Я відчуваю себе Юлією Тимошенко, і я точно знаю, що, щоб міняти країну треба бути сильним вольовим політиком. І моя воля буде направлена виключно, щоб побудувати демократичну країну майбутнього. А такі асоціації є сьогодні абсолютно недоречними", - заявила вона.

"Я знаю, що сьогодні, щоб змінити пропорції виборів, працює така технологія проти всіх. У нас був навіть Вася Противсіх. Зараз ця технологія вийшла на інший рівень і нещодавно одна західна газета надрукувала нібито звернення демократичних сил, де міститься пропозиція проголосувати проти всіх, оскільки всі політики однакові. Так я хочу просто зараз продемонструвати документи, що ці звернення розміщує представник Януковича Писарчук", - поскаржилася Тимошенко.

Вона звернулася до виборців з проханням не голосувати проти всіх, оскільки ми обираємо майбутнє країни на 10 років.

На питання, чи визнає вона свою поразку, якщо більшість людей проголосують за Януковича, а не за неї, Тимошенко закликала "не формувати бачення людей таким чином". "Я вірю, що вибір України буде гідним", - запевнила вона.

Юлія Тимошенко також заявляє, що раніше не пішла у відставку, бо все одно їй би довелося протягом тривалого часу виконувати обов’язки глави уряду.

За словами Тимошенко, велика помилка говорити, що зараз у глави уряду найбільша влада у країні. "Сьогодні прем’єр-міністр управляє невеликою частиною уряду... Я можу сказати, що я управляю приблизно однією третиною уряду, яку я призначала за квотою, яка була у нашої фракції", - сказала вона.

Тимошенко нагадала, що інша частина уряду формувалася за квотами інших політичних сил коаліції. Тому, за її словами, деяких інших міністрів збирає на наради президент України Віктор Ющенко, і "вони мають окремі директиви".

Також Тимошенко висловила певні зауваження і щодо більшості у Верховній Раді. "Більшість у парламенті після реформи Конституції - це взагалі аморфна структура, аморфне утворення, яке кожен день переміщується то вправо, то вліво", - сказала вона.

Прем’єр зазначила, що для уникнення відповідальності за стан справ вона, звичайно, могла б піти у відставку, але Конституція України передбачає, що уряд не може самостійно піти у відставку. "Якщо уряд сам іде у відставку, або його відправляє парламент, то він все одно залишається виконувати свої обов’язки аж до того часу, поки не буде створена нова коаліція, і нова коаліція не дасть нові кандидатури прем’єра і міністрів президенту України", - сказала Тимошенко.

Разом з тим, вона упевнена, що її дії були єдино можливими у такій ситуації. "Кинути країну в цей важкий момент і просто залишити кабінети у той час, коли немає коаліції і немає можливості ввести інших людей, на мій погляд, було б просто нечесно для країни", - пояснила вона.

Тимошенко формуватиме уряд без змін до Конституції і вірить, що створить коаліцію

Прем'єр Юлія Тимошенко збирається сформувати уряд професіоналів без змін до Конституції. "Я вірю в те, що після президентських виборів вдасться створити уряд професіоналів. Оскільки уряд професіоналів потрібен всім", - заявила Тимошенко.

На питання ведучого, чи треба для цього міняти Конституцію, Тимошенко сказала, що ні. "Треба відмовитися від цих кулуарних квотних розподілів. Не можна розривати країну на шматки і формувати уряд за принципом "ти - мені, я - тобі". Якщо Тігіпко, Яценюк, Гриценко хочуть мати професійний уряд, треба відмовитися від будь-яких квот і кулуарних переговорів", - заявила вона.

"Не потрібно ні Тігіпко, ні Яценюку чекати 5 років, щоб залучитися до реформування власної країни. І тому, якщо я зможу виграти на президентських виборах, я обов'язково запрошу Сергія Тігіпка на посаду прем'єр-міністра", - сказала Тимошенко. "З іншого боку, я переконана, що Арсеній Яценюк, і Анатолій Гриценко після виборів президента будуть готові приступити до реформування країни", - додала вона.

Проте позиції Юлії Тимошенко "корінним чином розходяться" з позиціями Сергея Тігіпка щодо створення газотранспортного консорціуму.

"Тут наші позиції корінним чином розходяться. Газотранспортна система - це наш ключ до енергетичної незалежності держави, і наш вплив на енергетичну політику в регіоні. Це наша ключова власність. На неї роблять замахи всі 18 років, але як мінімум 10 років я обороняю цю систему", - заявила Тимошенко. "Будь-які передачі в оренду я ніколи не дозволю", - пообіцяла вона.

Тимошенко заявила, що зараз управляє тільки третиною уряду. "Це абсолютна помилка, що зараз у прем'єра найбільша влада в країні. Зараз прем'єр управляє невеликою частиною уряду. Решта всього уряду формувалася коаліцією", - підкреслила прем'єр.

"Були пропозиції від президента, від всіх фракцій, і я, для того, щоб мати більшість в парламенті, приймала ті кадрові пропозиції, які потрібні", - відзначила Тимошенко. Вона заявила, що губернатори призначаються указом президента, а керівники Генпрокуратури і Нацбанку - за представленням президента.

Коментуючи голосування Блоку Литвина за відставку Юрія Луценка з посади міністра внутрішніх справ, Юлія Тимошенко заявила, що блок Литвина залишається в чинній парламентській коаліції. "Між мною і Блоком Литвина ніщо не сталося, вони продовжують залишатися в коаліції. Це і є якість, мораль, надійність української політики", - підкреслила вона.

"Коли закінчаться президентські вибори, а я переконана, що вони закінчаться успішно для України, то хочу нагадати, що депутатський корпус проти законів фізики перетікає в ту сторону, де є велика влада, і перетікає завжди", - відзначила прем'єр.

"Саме тому я переконана, що буде створене більшість, буде повний порядок наведений в парламенті, і ми зможемо ухвалити всі закони, які потрібні країні", - заявила Тимошенко.

"Навіщо за півтора тижні до виборів президента, і коли буде вибраний новий президент, все одно вся влада буде переформатована, звільняти міністра, якщо немає мети фальсифікації виборів, і міністр би цьому не заважав?", - запитала вона. Прем'єр підкреслила: "Між мною і спікером Володимиром Литвином, між коаліцією і Блоком Литвина немає жодних проблем. Це просто якість моралі політики".

Крім того, Тимошенко відмовилися спрогнозувати розрив між кандидатами за результатами другого туру президентських виборів. "Я не прогнозуватиму розриви, я прогнозуватиму перемогу. Я думаю, будь-якого розриву буде досить, щоб оголосити перемогу президента", - відзначила вона.

Прем'єр обіцяє відновлювати історію України за методом Ющенко

Тимошенко збирається продовжити роботу Віктора Ющенка з відновлення справжньої історії України. "Мені прикро, що Україна має дві історії, два світогляди і навіть дві цивілізаційні системи цінностей. І велика мудрість кожного президента - це робити все можливе і неможливе, щоб Україна отримала єдину історію, зняти наслідки радянської пропаганди, зокрема, що дасть можливість зрозуміти, де є справжня історія", - заявила вона.

"Цей шлях дуже важливий і цінний, тому я цю роботу Віктора Ющенка продовжуватиму", - пообіцяла Тимошенко.

На питання, чи підтримує вона нагородження Степана Бандери званням Героя України, Тимошенко сказала, що для України найбільша цінність незалежність. "І історики повинні встановити, які герої працювали на незалежність, а які - ні", - заявила вона.

Тимошенко також пригадала героїв Крут, які захищали незалежність країни.

Дефіцит бюджету в рамках запланованого, запевняє Тимошенко

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко запевняє, що дефіцит бюджету минулого, 2009 року не перевищив планових 2,97%. Тимошенко спростувала інформацію, що дефіцит бюджету 2009 року перевищує 100 млрд грн. "Ці цифри не відповідають дійсності", - сказала вона. Прем’єр-міністр також порадила всім бажаючим ознайомитися з відповідними даними на сайті Міністерства фінансів.

Глава уряду зазначила, що законом про бюджет на 2009 рік встановлений дефіцит 2,97%. "Ми сьогодні закінчили рік, не перевищуючи цей дефіцит бюджету. Ми суворо ідемо в параметрах бюджету", – сказала Тимошенко. Вона також додала, що вся інформація про перевищення показника запланованого дефіциту бюджету є "рекламною передвиборчою програмою Януковича".

Тимошенко також запевнила, що не допустить підвищення пенсійного віку для громадян України. "Я ніколи, поки знаходжуся у владі чи опозиції, таких дій по відношенню до людей не допущу", - сказала Тимошенко.

Вона наголосила, що потрібно спершу підняти рівень життя людей, рівень системи охорони здоров’я, прожитковий мінімум, а потім робити такі "жахливі кроки". При цьому прем’єр зауважила, що ті, хто виступає з такими пропозиціями, не мають "серця, або розуму, або мінімальних знань, як живуть сьогодні українці".

Тимошенко також додала, що середня тривалість життя як жінок, так і чоловіків сьогодні в Україні становить 66-67 років. "А це значить, що тоді в країні, де за 18 років не побудована система охорони здоров’я, нормальна екологічна система, ввести такий пенсійний вік - це значить, що багато людей до своєї пенсії доживати не будуть", - наголосила прем’єр-міністр.

Прем'єр порадила щодо її декларації звернутися до Генпрокуратури

Прем'єр Юлія Тимошенко заявила, що живе в орендованому "невеликому будиночку". "Я орендую невеликий будиночок і хочу запросити вас в гості між першим і другим туром, щоб ви були приємно здивовані, що прем'єр-міністри можуть жити скромно і не на державних дачах з басейном", - підкреслила Тимошенко. "Я вам покажу своїх собачок, папугу, він у мене там живе", - відзначила прем'єр.

Коментуючи питання журналіста про те, що в своїй декларації Тимошенко не надала інформацію про орендоване майно, прем'єр заявила: "Ви сплутали бухгалтерські терміни". "Що стосується оренди, це якщо я здаю в оренду, і мені хтось платить - ці доходи в декларації", - сказала вона.

На зауваження про те, що в декларації є пункт "Перелік зобов'язань по сплаті внесків (платежів) по договорах найму (оренда)", у якому Тимошенко поставила прочерк, вона відповіла: "Декларація нормальна, гідна, як у нормального прем'єр-міністра. Більше мені додати нічого".

"Якщо є питання - до Генпрокуратури. Дайте мені поспілкуватися з людьми, тому що кожна хвилина цієї передачі дуже дорога для мене", - сказала Тимошенко.

"Я пишаюся тим, що я перший прем'єр країни, причому, як в 2005 році, так і в 2008, який ніколи не жив на державній дачі, не заїхав туди всіма сім'ями, не жив за державний рахунок", - підкреслила вона. "До речі, окрім мене, більше виключень не було з цього правила. Завжди жили на дачах і кожну дачу з собою забирали", - відзначила прем'єр.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1213 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ