Сб, 2024-04-20, 03:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 9 » Тиждень голодування під Кабміном: "чорнобильці" обіцяють себе підпалити. ВІДЕО
09:59
Тиждень голодування під Кабміном: "чорнобильці" обіцяють себе підпалити. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

"Чорнобильці", які проводять мітинг у Маріїнському парку столиці неподалік від Кабміну, вранці четверга, 8 грудня оголосили про початок "сухого голодування" та показово вилили всю свою воду, передає ТСН.

Таке рішення прийняли 12 голодувальників-"чорнобильців", що вже сьому добу сидять на лавках в парку навпроти Кабміну й вимагають повернення судами призначених пенсійних виплат, проголосувавши своїми чорнобильськими посвідченнями.

Сидіти в парку "чорнобильці", як і раніше, обіцяють безстроково. І, навіть, погрожують учинити самоспалення.

"Ми тверезо пішли на цей крок. Сім діб голодування, яке призвело до виснаження, і наші товариші покинули - не змогли. Ми безстроково будемо чекати представника влади і безстроково будемо тут з оголошеним сухим голодуванням", - повідомили чорнобильці.

Уже надвечір частина "чорнобильців" була вимушена припинити голодування через різке погіршання самопочуття. Їх було шпиталізовано.

Крім того, "чорнобильці" відмовилися грітися в автомобілях депутатів та активістів. Про це повідомляє прес-служба "Коаліції учасників Помаранчевої революції".

Раніше політик Олександра Кужель на своїй сторінці в мережі Facebook повідомила, що у мітингуючих в Маріїнському парку "чорнобильців" "забрали всі теплі речі і ковдри".

Вона закликала "під'їхати до голодуючих "чорнобильцям" і гріти людей в машинах".

На її заклик відгукнулися депутати Микола Катеринчук і Кирило Куликов.

"Трохи погрівшись в машинах, чорнобильці порадилися і вирішили відмовитися від цього. Пояснили своє рішення тим, що їх можуть звинуватити у таємному харчуванні", - розповіли в КУПР.

"Ліквідатори подякували тим, хто запропонував їм таку можливість і повернулися до парку, кутаються в ковдри і сидять на купах зібраного двірниками листя. Ковдри, чай і накидки від дощу з вдячністю приймають", - зазначили в прес-службі.

Нагадаємо, 30 листопада близько 40 "чорнобильців" оголосили безстрокову акцію голодування в Маріїнському парку біля Кабміну.

Наступного дня на 19 "чорнобильців", які голодують біля будівлі Кабміну, міліція склала адміністративні протоколи. Але це не спинило мітингувальників, і вони продовжили свою справу, стверджуючи, що влада дозволила їм проводити протестні заходи.

У певний момент двом постраждалим в аварії на Чорнобильській АЕС, які беруть участь у безстроковому голодуванні біля Кабінету міністрів, стало зле.

Але незважаючи на те, що шести "чорнобильцям", які голодують біля Кабінету міністрів, у понеділок вранці викликали швидку допомогу, вони відмовилися від госпіталізації.

Лави "чорнобильців" під Кабміном поповнюються. Їм забороняють голодувати під прапором України.

Тим часом, у четвер сплив термін перевірки Обласною прокуратурою факту загибелі інваліда-шахтаря Геннадія Конопльова під час знесення намету. Висновок прокурорів – ні МНСники, ані міліція у смерті не винні.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров запевнив, що з 1 січня наступного року середня пенсія для "чорнобильців"-інвалідів І групи становитиме майже 5,5 тис грн.

У Харкові заборонили намети, бо заважатимуть

Главі Орджонікідзевській райорганізації "Союз Чорнобиль Україна" Валерію Белякову заборонили встановлювати намет перед управлінням Пенсійного фонду в Харкові. Відповідне рішення ухвалив Харківський окружний адміністративний суд, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Суд мотивував це тим, що там (біля місця, де "чорнобильці" планували встановити намет), проходить ярмарок, йде підготовка до Нового року, і наш намет заважатиме харків'янам. Хоча, якщо ви звернули увагу, ми хотіли встановити намет у сквері, де немає ялинки, і ми б нікому не заважали", - розповів Бєляков.

Він також зазначив, що сама акція триватиме у формі пікету.

У той же час, за словами директора департаменту по взаємодії з правоохоронними органами, оборонної, мобілізаційної роботи та цивільної оборони Харківської міськради Валентини Топчія, за підсумками засідання погоджувальної комісії було прийнято рішення звернутися до суду з проханням заборонити встановлення намету "з міркувань турботи про здоров'я людей".

Як повідомлялося, у четвер харківські "чорнобильці" оголосили про початок безстрокової акції протесту біля управління Пенсійного фонду в Харківській області.

Вони мали намір встановити намет у сквері навпроти управління Пенсійного фонду, проте двоє невідомих молодих людей вкрали її, скориставшись тим, що господарі наметів відволіклися на спілкування з журналістами.

У відділі зв'язків з громадськістю ГУ МВСУ в Харківській області повідомили, що вживаються заходи з пошуку та затримання викрадачів.

Крім того, вирішується питання про порушення кримінальної справи за цим фактом.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1029 | Додав: admin | Теги: чорнобильці, мітинг
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ