Вт, 2024-03-19, 08:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2018 » Листопад » 28 » Трамп пригрозив скасувати зустріч з Путіним - "Мені не подобається агресія в Азовському морі"
10:33
Трамп пригрозив скасувати зустріч з Путіним - "Мені не подобається агресія в Азовському морі"
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

"Мені не подобається агресія в Азовському морі". Трамп пригрозив скасувати зустріч з Путіним

Президент США заявив, що чекає "повного звіту" від команди нацбезпеки про інцидент поблизу Керченської протоки.

Президент Сполучених Штатах Америки  Дональд Трамп пригрозив скасувати заплановану зустріч з президентом Росії Владіміром Путіним на саміті G20 в Аргентині після того, як Москва захопила українські кораблі поблизу Керченської протоки. Про це йдеться в інтерв'ю американського видання The Washigton Post.

"Можливо, у мене не буде зустрічі. Можливо, у мене навіть не буде зустрічі. Мені не подобається ця агресія. Я не хочу цієї агресії взагалі", - зауважив американський лідер.

Зокрема, глава Білого дому зазначив, що чекає "повного звіту" від команди нацбезпеки про даний інцидент.

Крім того, він продовжив критикувати Німеччину за те, що вона не витрачає достатньо сил на оборону як частина НАТО.

"Вони повинні витрачати набагато більше грошей ", - зауважив Трамп.

Водночас адміністрація Трампа також критикувала ФРН за  угоду з РФ щодо "Північного потоку-2".

Нагадаємо, держсекретар США Майкл Помпео пообіцяв Україні "повну підтримку, включаючи військову" для захисту суверенітету від агресії Росії.

Як повідомлялося, 26 листопада Верховна Рада України ухвалила закон про введення воєнного стану у десяти областях України з 26 листопада.

У понеділок президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Державним секретарем США Майком Помпео, під час якої поінформував американську сторону про вчинений Росією акт збройної агресії проти України в акваторії Керченської протоки, а також відповідні кроки української сторони, зокрема запровадження режиму воєнного стану. Водночас США закликали Порошенка та президента РФ Владіміра Путіна до прямого контакту заради вирішення ситуації в Азовському морі. Своєю чергою, прес-секретар Путіна Дмітрій Пєсков заявив, що ситуація в Азовському морі "не потребує" прямих переговорів президентів РФ і України.  

Голова Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що в 10 областях України було запроваджено воєнний стан для того, щоб бути готовими відповісти на будь-яку провокацію РФ.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян повідомив, що у зв’язку із введенням воєнного стану Україна запроваджує додаткові заходи із забезпечення охорони і оборони об’єктів інфраструктури.

Президент Росії Владімір Путін під час телефонної розмови із канцлером Німеччини Ангелою Меркель заявив, що він нібито "серйозно стурбований" через рішення України ввести воєнний стан та привести Збройні сил України в повну бойову готовність через агресію РФ в Азовському морі.

Водночас прес-служба німецького уряду повідомила, що ввечері 26 листопада Путіну зателефонувала Меркель. У центрі розмови був інцидент у Керченській протоці. Канцлер підкреслила необхідність деескалації та діалогу. Сторони обговорювали варіант аналізу інциденту за участю російських та українських фахівців прикордонної служби.

Міжнародний валютний фонд офіційно оголосив, що не має юридичних обмежень стосовно продовження співпраці з Україною після запровадження воєнного стану.

25 листопада прикордонні кораблі РФ здійснили відверто агресивні дії проти кораблів ВМС ЗС України. Так, кораблі ВМС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів та рейдового буксиру здійснювали плановий перехід з порту Одеси до порту Маріуполь Азовського моря. Російський прикордонний корабель "Дон" здійснив таран українського рейдового буксира, в результаті якого пошкоджено головний двигун корабля, обшивку та леєрне огородження, втрачено рятувальний плотик. Згодом російські кораблі відкрили вогонь по корабельній групі Військово-морських сил ЗС України під час виходу з Керченської протоки, внаслідок чого є поранений.

Також у ВМС ЗС України повідомили, що за оперативною інформацією малі броньовані артилерійські катери “Бердянськ”, “Нікополь” вражені вогнем противника та втратили хід. Рейдовий буксир “Яни Капу” також примушений до зупинки. Кораблі захоплені спецназом РФ. У неділю станом на 22:00 через російську агресію в Азовському морі поранено шість українських військовослужбовців.  27 листопада стали відомі імена військових РФ, які атакували українські судна.

27 листопада голова Служби безпеки України Василь Грицак підтвердив інформацію про перебування на борту кораблів ВМС України, які були незаконно атаковані та захоплені Росією у Керченській протоці 25 листопада, працівників військової контррозвідки СБУ.

Між тим, 27 листопада  слідчі Служби безпеки України в Одеський області та прокурори Військової прокуратури Південного регіону України оголосили підозру вісьмом військовим Прикордонної служби ФСБ та Збройних сил РФ, їм інкримінують ведення агресивної війни, замах на злочин та умисне вбивство.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 526 | Додав: adminA | Теги: Трамп, скасування зустрічі, агресія в Азовському морі, Путін
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ