Пт, 2024-03-29, 11:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Головна » 2015 » Лютий » 11 » Трасу Дебальцеве - Артемівськ бойовики взяли під вогневий контроль. З РФ перекидають тактичну бронегрупу. ВІДЕо
10:55
Трасу Дебальцеве - Артемівськ бойовики взяли під вогневий контроль. З РФ перекидають тактичну бронегрупу. ВІДЕо
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Ситуація в районі н.п. Дебальцеве і досі напружена. Після масованих артилерійських ударів української артилерії по позиціях російсько-терористичних військ у районі н.п. Логвиново протягом вчорашнього (10.02.2015) дня, частина формувань супротивника відійшла у напрямку н.п. Нижнє Лозове, частина - відійшла на кілька кілометрів від траси Дебальцеве - Артемівськ убік н.п. Новогригорівка, де посіла проміжні позиції.

Деблокувальна група українських військ просунулася вздовж дороги Е40-М03 до перехрестя "Дебальцевський хрест". Тимчасом зараз противник має змогу на низці ділянок дороги Дебальцеве - Артемівськ обстрілювати проїжджий транспорт і скоювати нальоти силами диверсійно-розвідувальних груп (ДРГ). Про це повідомляє група "Інформаційний опір".

Упродовж минулої доби спостерігався маневр противника силами і засобами на лівий фланг Дебальцевського плацдарму, а також до його південної частини. Основна маса свіжих формувань терористів рухалася через Алчевськ, а так само з півдня (з району н.п. Красний Луч). Всього зафіксовано 22 одиниці техніки, що пройшла через Алчевськ убік Брянки (10 танків, 8 ББМ і 4 спеціальних автомобілі).

Також зафіксовано перекидання через н.п. Красний Луч у напрямку Дебальцевого тактичної групи російсько-терористичних військ. Чисельність живої сили в складі групи - 220-250 осіб. Також у складі групи 6 танків, 11 критих вантажних автомобілів і 4 БТР. Крім того, у складі колони зафіксовано наявність одного зенітно-ракетного комплексу (ЗРК) "Стріла-10" і мінометної батареї.

О 12.32 вчора (10.02.2015) з позиції в районі Горлівки під прикриттям маневреної бронегрупи, яка заздалегідь висунулася в район обладнаної вогневої позиції, пара РСЗВ "Смерч" (9К58) російсько-терористичних військ завдала удару по Краматорську. Стріляли за координатами, заздалегідь здобутими за допомогою апаратури супутникової навігації і прив'язки до місцевості. Після виконання стрільби установки розділилися - одна РСЗВ пішла в район південніше Горлівки, друга - безпосередньо в н.п. Горлівка.

О 6.50 ранку вчора (10.02.2015) на Маріупольському напрямку українські війська без артпідготовки, завдяки оперативній раптовості, перейшли в наступ відразу на кількох ділянках, діючи кількома тактичними групами. За перший день наступу українським військам вдалося просунутися на 7-10 км, звільнивши кілька населених пунктів. Потім противник спробував зупинити просування українських підрозділів, завдаючи масованих вогневих ударів артилерією по бойових порядках ЗСУ, а також шляхом загороджувального вогню на напрямках просування. Попри те фактично передові підрозділи російсько-терористичних військ на Навоазовському напрямку розбито (знищено 4-гарматнуа протитанкову батарею противника, до 5 одиниць бронетехніки, а також 6 одиниць автомобільної техніки).

У районі Новоазовська спостерігаються спроби російсько-терористичних військ ущільнити бойові порядки і наростити артилерійську групу на північ від міста (зокрема, зафіксовано перекидання з боку російського кордону 4 установок РСЗВ БМ-21 "Град"). Назустріч передовим українських військ у район Саханки перекидається з території Росії через Новоазовськ тактична бронегрупа армії РФ (3 танки, 2 БМП-2 і 2 БТР-80).

Від н.п. Тельманове вздовж дороги Т0508 спостерігається перекидання кількох дрібних груп російсько-терористичних військ (до взводу з окремими танками і ББМ). Здебільшого для перевезення терористів використовується цивільний автотранспорт. Загальний напрямок - Шевченка - Порохня (південніше Тельманового). Мета противника в даному районі - створити на лівому фланзі наступальної тактичної групи українських військ свою ударну групу.

На схід від Луганська відзначається відведення частини артилерії російсько-терористичних військ, яка "працювала" по н.п. Станиця Луганська, углиб оперативних порядків. За попередніми даними, вогневі засоби, що відводяться, буде перекинуто на іншу ділянку фронту.

Раніше спікер АТО Андрій Лисенко повідомляв, що в районі Маріуполя сили АТО відтісняють бойовиків і повертаються на свої позиції, закріплені мінськими домовленостями.

Також журналіст Андрій Цаплієнко повідомляв, що українські військові ведуть бій з російсько-терористичними силами в районі населеного пункту Логвинове і що супротивник також намагається захопити н.п. Новогригорівка, щоб відрізати дорогу і створити котел в районі Дебальцевого.

При цьому народний депутат, комбат батальйону "Донбас" Семен Семенченко зазначав, що спроба бойовиків перерізати "дорогу життя" Артемівськ - Дебальцево провалилася: "Противник силами маневреної групи у складі БМП, танка і до взводу піхоти намагався перерізати трасу Артемівськ - Дебальцеве. Умілими діями ЗСУ район був ізольований і прориву запобігли".

Бандити тричі вдаряли з боку РФ, сили АТО за добу знищили 87 бойовиків - прес-центр АТО

Уночі проти 11 лютого бойовики на Донбасі 27 разів вели вогонь по позиціях українських військ, найбільша кількість обстрілів була на Луганському напрямку.

Про це повідомляє прес-центр АТО вранці 11 лютого.

Під обстріли артилерії та реактивних систем залпового вогню потрапили Гірське, Новотошківське, Вільхове, Станиця Луганська.

"По селищу Верхня Вільхова бандити тричі вели вогонь з "Градів" з боку Російської Федерації", - заявляє прес-центр АТО.

Не спадає активність бойовиків і на Дебальцівському напрямку. Вночі тричі вівся вогонь по самому місту Дебальцевому. Крім цього, постраждали Попасна, Золоте, Луганське.

На Маріупольському напрямку двічі ударів ворога зазнали Павлопіль та Новоселівка.

"У відповідь наша артилерія завдала низку точних ударів, в результаті яких противник має суттєві втрати", – повідомляє прес-центр АТО.

"Так, лише протягом минулої доби знищено 87 бойовиків та 42 зразки бойової техніки. Серед якої - 12 танків, 14 реактивних систем залпового вогню та 16 бойових броньованих машин", - заявляють у штабі.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 950 | Додав: adminA | Теги: тактичну бронегрупу, бойовики, трасу Дебальцеве - Артемівськ, вогневий контроль, РФ. ВІДЕо
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ