Пт, 2024-04-26, 01:05


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Листопад » 6 » Третій транш від МВФ розраховує отримати НБУ і наростити резерви до 15 мільярдів доларів
10:58
Третій транш від МВФ розраховує отримати НБУ і наростити резерви до 15 мільярдів доларів
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Національний банк України розраховує отримати третій транш кредиту Міжнародного валютного фонду, який дасть змогу наростити міжнародні резерви країни до 15 млрд дол.

Про це повідомляється на сайті регулятора з посиланням на голову НБУ Валерію Гонтареву.

Як наголошується в повідомленні, найближчим часом очікується візит місії МВФ, який був відкладений через технічні причини.

"Ми плануємо отримати третій транш кредиту, який дасть змогу збільшити міжнародні резерви Національного банку до 15 млрд дол США", - наводяться в повідомленні слова Гонтаревої.

У НБУ також повідомили, що золотовалютні резерви України, за попередніми даними, в жовтні зросли на 1,5%, або на 188 млн дол, і на 1 листопада 2015 року становили 12,962 млрд дол.

Зростання резервів відбулося насамперед за рахунок купівлі валюти на міжбанківському валютному ринку України. Зокрема, у жовтні НБУ купив на міжбанку 300,5 млн дол. США. Також резерви поповнилися за рахунок надходжень від банку KFW (Німеччина) на користь уряду України на 199 млн євро, повідомляється на сайті НБУ.

Також повідомляється, що в жовтні платежі з погашення й обслуговування державного і гарантованого державою боргу в іноземній валюті становили 95,7 млн дол. США, в тому числі 13,2 млн дол. - за державними цінними паперами.

Крім того, у жовтні НБУ проводив інтервенції на міжбанківському валютному ринку, у ході яких регулятор продав банкам 46,5 млн дол. США.

"Зараз обсяг міжнародних резервів України достатній для виконання зобов`язань та поточних операцій уряду і Національного банку України", - наголошується в повідомленні.

Як повідомлялося, золотовалютні резерви НБУ за вересень зросли на 1,2%, або на 157 млн дол - до 12,774 млрд дол за рахунок надходжень від міжнародних і двосторонніх партнерів України на користь уряду, а також за операціями SWAP з центральними банками інших держав.

За 2014 рік резерви НБУ скоротилися на 12,883 млрд дол, або на 63,1%, - до 7,533 млрд дол на 1 січня 2015 року.

Нагадаємо, місія Міжнародного валютного фонду 2 жовтня завершила свою роботу в Україні в рамках другого перегляду програми, але конкретного рішення з приводу подальшого співробітництва з нашою країною поки що не ухвалено.

Черговий приїзд місії планувався цього тижня, проте вчора, 4 листопада, перший заступник міністра фінансів Ігор Уманський повідомив, що місія фонду приїде в Україну тільки після підготовки проекту державного бюджету на 2016 рік та узгодження податкової реформи.

11 березня МВФ схвалив програму кредитування економіки України з використанням механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility) загальним обсягом 17,5 млрд дол. терміном на 4 роки. Перший транш за новою програмою обсягом 5 млрд дол. Україна отримала 13 березня, другий на 1,7 млрд дол – 4 серпня.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 711 | Додав: adminA | Теги: 15 мільярдів доларів, МВФ, третій транш, резерви, НБУ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ