Чт, 2024-03-28, 12:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 22 » Трьох депутатів Європарламенту підозрюють у хабарництві. За лобіювання вони просили до 25 тис євро
15:28
Трьох депутатів Європарламенту підозрюють у хабарництві. За лобіювання вони просили до 25 тис євро
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/

Три депутати Європарламенту підозрюються в хабарництві. Це стало наслідком розслідування газети The Sunday Times, журналісти якої, представившись лобістами, запропонували кільком депутатам Європарламенту за грошову винагороду в розмірі до 100 тисяч євро домогтися "потрібних" змін у законах, повідомляє "Українська правда".

Три депутати прийняли пропозицію журналістів. Це євродепутат з Румунії Адріан Северин, депутат зі Словенії Зоран Талер і австрієць Ернст Штрассер.

У той же день, коли газета опублікувала цей матеріал, Штрассер оголосив, що складає з себе повноваження євродепутата, передає dpa. "Я зважився на цей крок, тому що в Австрії проводилася кампанія проти мене", - пояснив Штрассер.

Тим часом раніше він повідомив "лобістам" із The Sunday Times, що, по суті, теж є лобістом, бо представляє інтереси якихось груп. За його словами, у нього є п'ять замовників, які щороку платять йому за послуги загалом близько 100 тисяч євро. Ці заяви Штрассера записано прихованою відеокамерою. У статті йдеться, що за успішне внесення необхідних поправок в законодавство ЄС Штрассер попросив 25 тисяч євро.

Євродепутат з Румунії, колишній віце-прем'єр країни Северин повідомив "лобістам" електронною поштою, що вчасно вніс на розгляд парламенту клопотання з потрібною поправкою до закону. Незабаром після цього він надіслав рахунок на 12 тисяч євро за "консультаційні послуги".

Депутат зі Словенії Талер теж вніс пропозицію з поправками до закону, а потім попросив "замовників" переказати гроші на його лондонський рахунок, повідомляє The Sunday Times. Коли британські журналісти повідомили депутатам про свою професію, Северин заявив, що не зробив "нічого нелегального". Талер сказав, що з самого початку знав, з ким має справу, і хотів подивитися, чим усе закінчиться.

Зазначимо, що Северин підписував від імені лівих у Європарламенті договір про співробітництво з Партією регіонів. Також він часто коментує події в Україні, співзвучні з оцінкою Партії регіонів. Зокрема, свого часу Северин заявляв, що для схвалення резолюції Європарламенту щодо України поки що бракує фактів, хоча саме соціалістичну партію звинувачували у навмисному затягуванні схвалення цієї резолюції під тиском Партії регіонів.

Крім того, депутати Європарламенту з фракції Європейської народної партії вимагали від фракції соціалістів не заважати Європарламенту виступити на підтримку демократії в Україні. Зокрема, депутати звинувачували групу прогресивного альянсу соціалістів та демократів у Європарламенті в тому, що ті відтягують ухвалення незалежної оцінки ситуації в Україні.

Невдовзі цю резолюцію було схвалено. Європарламент висловив занепокоєння станом демократії в країні, свободою слова, діяльністю СБУ та виборчим законодавством, зокрема перебігом місцевих виборів в Україні, які відбулися 31 жовтня 2010 року.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 959 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ