Чт, 2024-04-25, 14:53


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Листопад » 16 » Туман не спав: дипломати бачать, що саміт Україна - ЄС мине даремно
11:34
Туман не спав: дипломати бачать, що саміт Україна - ЄС мине даремно
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У Вроцлаві відбулися переговори президента України Віктора Януковича з колегами з Німеччини та Польщі - Крістіаном Вульфом та Броніславом Коморовським. Бесіда була присвячена проблемам з демократією в Україні. За підсумками зустрічі Янукович визнав, що очікує труднощів з ратифікацією угоди про асоціацію (УА) в окремих країнах ЄС, однак не бачить можливості щось змінити. Джерела газети "КоммерсантЪ-Украина" кажуть, що проблеми більш серйозні - за нинішніх умов малоймовірне навіть парафування УА.

Джерела видання в структурах ЄС вельми песимістичні в оцінці ситуації, що склалася. У минулі дні було неодноразово чути від європейських дипломатів, що зустріч у Вроцлаві стане "останньою спробою переконати Януковича" змінити ситуацію в країні напередодні грудневого саміту. Особливих надій на успіх в ЄС немає. "Здається, саміт буде марним, а УА так і не буде парафовано в 2011 році. Можливо, потім, у період данського головування", - зазначив один зі співрозмовників газети.

До приїзду глави держави до Вроцлава політики підкреслювали, що подальший прогрес в євроінтеграції України залежатиме від стану демократії в країні. "Зближення України з ЄС може відбуватися тільки на основі демократії і верховенства права. Україна завжди знала про це, тому ми сподіваємося, що керівництво країни виконає всі свої зобов'язання", - заявив, зокрема, президент Німеччини Крістіан Вульф.

Одноденний візит Віктора Януковича до Польщі від початку не складався - у призначений час літак президента не вилетів з "Борисполя". В Адміністрації президента (АП) пояснили, що причиною цього став туман у Вроцлаві, який унеможливив посадку в цьому аеропорту. Почекавши якийсь час, глава держави повернувся до Києва, а його прес-служба уточнила, що виліт не скасовано, а відкладено до настання більш сприятливих умов.

Рішення українського президента викликало здивування у його європейських колег. "Ми зустрінемося з Януковичем, коли туман спаде, і я думаю, що з України він також спаде", - зіронізував Крістіан Вульф, літак якого успішно приземлився у Вроцлаві вчора вранці. У диспетчерській місцевого аеропорту на запит видання відповіли: "Рішення відмовитися від вильоту прийняв командир українського екіпажу, ґрунтуючись на інформації про погодні умови, що була у нього".

Пізніше в АП запропонували іншу версію події - нібито президентський борт міг приземлитися, але "не було впевненості в можливості злетіти". "Не сидіти ж там сім днів", - заявило джерело в АП. Проте в Польщі цю версію також категорично спростували. "У нас не було обмежень, що стосуються вильоту літака з Вроцлава до Києва, - заявив представник летовища, додавши, що періоди нульової видимості не вплинули на роботу аеропорту в цілому. - У період, коли погані погодні умови унеможливлювали роботу, в аеропорту не було запланованих польотів".

Після обіду борт №1 все ж вилетів з Києва до Вроцлава. Лідери Польщі та Німеччини дочекалися пана Януковича, почавши переговори з ним з п'ятигодинним запізненням. Зустріч тривала близько години і пройшла у форматі "віч-на-віч" - в зал не допустили ні послів, ні представників президентських адміністрацій. По її завершенні Віктор Янукович підтвердив, що йшлося про вплив ситуації в Україні, зокрема справи Тимошенко, на перспективи європейської інтеграції: "Є спроби об'єднати питання європейської інтеграції України з питаннями, які є предметом розслідування кримінальних справ, розгляду їх у судах... Це питання є одним з тих, які перешкоджають ратифікації угоди про асоціацію деякими країнами".

Втім, незважаючи на вищеописані проблеми, голова держави цілком оптимістично оцінює перспективу розвитку відносин Києва і Брюсселя, оскільки до саміту Україна-ЄС, призначеного на 19 грудня, "ще багато часу". Вчора Віктор Янукович знову запевнив європейських співрозмовників в незалежності судової влади та розповів їм про неприпустимість втручання влади у судовий процес. "І наші партнери це добре розуміють", - підсумував президент.

Зазначимо, що вчора Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо гуманізації відповідальності за правопорушення у господарській діяльності, поданий главою держави, не підтримавши поправки, які дозволяли б звільнити екс-прем'єра Тимошенко. Декриміналізація "статті Тимошенко" могла б заспокоїти Європу.

У ПР пояснили відмову підтримати декриміналізацію цієї статті тим, що кримінальне покарання за злочини в службовій сфері є в законодавствах всіх європейських країн. Тимошенко засуджено до 7 років позбавлення волі за ст.365 Кримінального кодексу - за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів з Росією в 2009 році.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 802 | Додав: adminA | Теги: Україна-ЄС
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ