Сб, 2024-04-20, 00:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Вересень » 30 » Туск вважає, що справа проти Тимошенко ускладнить переговори щодо асоціації України з ЄС
21:40
Туск вважає, що справа проти Тимошенко ускладнить переговори щодо асоціації України з ЄС
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск заявляє, що справа Юлії Тимошенко може ускладнити завершення переговорів по Угоді про асоціацію між Україною та Євросоюзом. Про це Туск сказав на брифінгу за підсумками саміту Східного партнерства у Варшаві.

"Шлях України до Європи почався за прем’єрства Тимошенко. Ми не сумніваємося, що в цілому мета пана Януковича і пані Тимошенко, як і більшості громадян України – це рух до Європи", - сказав Туск, передає "Українська правда".

- Депутати ПАРЄ хочуть заслухати доньку Тимошенко та Махмуда Аббаса
- Огляд преси, 30 вересня. У Варшаві Януковичу тлумачать, що без Тимошенко не буде "плюшок" від Європи
- Суд оголосить вирок Тимошенко 11 жовтня
- Янукович наполягає, щоб в угоді про асоціацію була перспектива вступу України до ЄС
- Янукович не бажає коментувати справу Тимошенко, хоч це і хвилює Європу

"І ми дуже чітко передали керівництву України позицію ЄС загалом і кожного з нас нарізно - утиски опозиції, порушення прав людини дуже серйозно ускладнюють реалізацію таких устремлінь і можуть кинути тінь на фінал переговорів про Угоду про асоціацію", - додав Туск. За словами прем’єр-міністра Польщі, "існують певні сигнали доброї волі з боку керівництва України".

"Саміт Східного партнерства не залишив жодних ілюзій, що європейські стандарти – це насамперед дотримання прав людини. І ніхто не повинен мати сумнівів, що ми ставимо ці цінності дуже високо, коли говоримо про європейські перспективи наших партнерів", - додав Туск.

"І Польща, і всі наші партнери хочемо допомогти Україні в її європейських устремліннях", - зазначив польський прем’єр.

Інші найвищі посадові особи Євросоюзу передали президенту Януковичу свою стурбованість долею Тимошенко. Про це на брифінгу за підсумками саміту Східного партнерства у Варшаві повідомив президент Європейської Ради Герман ван Ромпей.

"Тема Юлії Тимошенко порушувалася на вечері вчора вночі, на пленарних сесіях, і на двосторонніх зустрічах з паном Януковичем, зокрема, на якій я був присутній", - сказав керівник Євросоюзу.

"Ми передали нашу стурбованість долею колишнього прем’єр-міністра та наше неприйняття можливого вибіркового використання правосуддя щодо колишніх членів уряду", - додав Ван Ромпей.

Президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу також сказав, що тему Тимошенко було порушено перед Януковичем. "Ми висловили серйозну стурбованість справою Тимошенко", - сказав Баррозу.

Також Баррозу підтримав польського прем'єра. "Я згоден на всі 100% з тим, що сказав Туск. Ми всі висловили наше задоволення сильним вибором України щодо її європейського шляху. Ми сказали про це і на двосторонньому рівні - президент Ромпей сказав це дуже чітко президенту Януковичу. Водночас ми теж дуже чітко заявили про нашу стурбованість у зв'язку з Тимошенко", - заявив він.

Під час фінального брифінгу було поставлено три запитання польськими, українськими та європейськими журналістами. Всі три стосувалися справи Тимошенко.

Зазначимо, Янукович прибув до Варшави у четвер вдень, взяв участь у вечері для голів держав у Copernicus science center. Крім того, зранку Янукович провів зустрічі спочатку з керівниками ЄС Баррозу та ван Ромпеєм, а потім з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Після цього він взяв участь в пленарних засіданнях саміту Східного партнерства. За словами джерел у делегації, Янукович не залишився на урочистий обід для керівників делегацій та полетів в Україну. На жодному з цих заходів не була передбачена присутність преси. Тому про зміст переговорів можна судити лише зі слів їхніх учасників.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 967 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ