Пт, 2024-04-19, 09:19


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 14 » У БЮТ кажуть, що бюджет-2011 є найбільш корупційним. За його підтримку депутата Шаманова вигнали з партії
17:31
У БЮТ кажуть, що бюджет-2011 є найбільш корупційним. За його підтримку депутата Шаманова вигнали з партії
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Проект державного бюджету, ухвалений сьогодні у першому читанні більшістю, є найбільш корупційним бюджетом за всю історію незалежної України. Про йдеться у заяві фракції "БЮТ-Батьківщина". "Цей бюджет повністю побудовано на масштабній корупції. До дерибану державних коштів, системи "відкатів" допущено кілька родин, для яких, напевно, Янукович і будує нову країну", - зазначено в заяві. У фракції "БЮТ-Батьківщина" підкреслюють, що бюджет Януковича прирікає 46 мільйонів пересічних українців на бідність та зубожіння. Фракція ухвалила категоричне рішення не підтримувати цей бюджет. "Тому народний депутат Валерій Шаманов, який сьогодні проголосував за проект бюджету, рішенням фракції виключений зі складу "БЮТ-Батьківщина", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, 14 грудня Верховна Рада ухвалила в першому читанні проекту держбюджету на 2011 рік (законопроект №7000) з доходами 281,465 млрд гривень і видатками 321,948 млрд гривень. За ухвалення проголосували 275 депутатів при необхідних 226. Доходи загального фонду держбюджету передбачаються на рівні 238,581 млрд гривень, доходи спеціального фонду - 42,884 млрд гривень.

Видатки загального фонду держбюджету передбачаються на рівні 279,127 млрд гривень, видатки спеціального фонду - 42,822 млрд гривень.

Граничний дефіцит держбюджету-2011 встановлюється на рівні 38,843 млрд гривень, зокрема дефіцит загального фонду - 36,844 млрд гривень, спеціального фонду - 1,999 млрд гривень.

Відповідно до проекту держбюджету, на 2011 рік установлюється прожитковий мінімум на одну людину з розрахунку на місяць у такому розмірі: з 1 січня - 894 гривні, з 1 квітня - 911 гривень, з 1 жовтня - 934 гривні, з 1 грудня - 953 гривні.

Зазначимо, що витрати на ключові органи влади в 2011 році можуть стати одними з найвищих за останні роки. На діяльність президента, Верховної Ради й уряду в 2011 році буде надано 2,44 млрд грн. Більше грошей на свою роботу ключові органи влади отримували тільки в докризовому 2007-му - 2,52 млрд грн.

Відповідно до проекту бюджету на 2011 рік, найбільш витратним для держскарбниці наступного року стане Державне управління справами, що обслуговує діяльність президента. На його утримання передбачено 1,34 млрд грн. Це найбільша сума, яку будь-коли отримував апарат глави держави. Максимальний бюджет, який до цього моменту надавався на забезпечення діяльності президента, становив лише в 2008 році 1,24 млрд грн.

Витрати на утримання уряду залишилися незмінними - це 311 млн грн. На парламент надано 786 млн грн. Це на 36 млн грн менше порівняно з минулим роком.

У порівнянні з 2010 роком витрати на Держуправління справами при президентові в 2011-му зростуть на 400 млн грн. Зазначимо, що зростання витрат на утримання держапарату відбувається, незважаючи на скорочення в 2010 році штату співробітників в Адміністрації президента і в дорадчо-консультативних органах, які були створені при главі держави, на 20%.

Слід зазначити, що раніше перший заступник голови фракції "БЮТ-Батьківщина" Андрій Кожем'якін повідомив, що проектом державного бюджету на наступний рік прописано видатки на низку неіснуючих державних структур.

"Після адмінреформи Януковича немає Міністерства молоді та інших. І ці видатки, очевидно, підуть у тінь", - сказав народний депутат.

"Ми вважаємо, що такого непрофесійного бюджету не було за всі роки незалежності", - наголосив Кожем'якін, додавши, що уряд подав проект держбюджету із запізненням на три місяці.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 920 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ