Пт, 2024-04-19, 19:47


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2011 » Травень » 16 » У БЮТ кажуть, що уряд зробив подарунок олігархам, списавши борги обленерго перед державою
18:29
У БЮТ кажуть, що уряд зробив подарунок олігархам, списавши борги обленерго перед державою
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Рішенням про скасування боргів низки обленерго перед державою влада "зробила подарунок" українським олігархам. Про це заявив "бютівець" Сергій Соболєв. За його словами, в ухваленому напередодні парламентом законопроекті щодо списання боргів "прямо записано, що ці борги списуються усім компаніям енергоринку, незалежно від форми власності", передають "Українські новини".

"Чудово розуміючи, що 100% компаній облгазів і обленерго є або в приватній власності, або, навіть за умови державного пакету, менеджмент там все одно приватний, зрозуміло, що це фактично є подарунок, який безпосередньо підклали таким особам, як Ахметов, Коломойський, Фірташ", - зазначив Соболєв.

"Більше того, їм списується не лише пряма сума заборгованості, яка утворилася за десятиліття, а й штрафи і пеня. І це в той час, коли для населення вводиться пеня і штрафи", - додав "бютівець".

Як відомо, Верховна Рада 12 травня списала борги підприємств паливно-енергетичного комплексу на суму понад 24 млрд гривень перед державним бюджетом, а також відповідні взаємні борги підприємств ПЕК. За ухвалення в цілому законопроекту №8351 проголосувало 253 депутати, законопроекту №8352 - 263 депутати за мінімально необхідних 226.

Схваливши законопроект №8351, парламент списав борги за природний газ (у тому числі реструктуризовані) теплопостачальних підприємств, газопостачальних (облгази) підприємств, Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" та її дочірніх підприємств, що утворилися станом на 1 січня 2010 року.

Також списуються борги компанії "Газ України" перед "Нафтогазом" у межах сум, списаних теплопостачальним підприємствам і облгазам, а також заборгованості підприємств ПЕК за пенями і штрафами, нарахованими їм на борги за газ, спожитий ними з 1 січня 1997 року по 1 січня 2011 року.

Крім того, списанню підлягають борги за електроенергію станом на 1 січня 2010 року обленерго перед ДП "Енергоринок" в обсягах, які не перевищують обсягів заборгованостей, списаних раніше в рамках реструктуризації, а також борги "Енергоринку" перед енергогенерувальними компаніями в обсягах, які не перевищують обсягів, які були реструктуризовані раніше.

Також парламент списав борги "Енергоринку" за електроенергію перед компанією "Укренерго", а також зобов'язання ДП за плату на будівництво вітрових електростанцій.

Схваливши в цілому законопроект №8352, Рада внесла зміни до Податкового кодексу і списала борги підприємств ПЕК перед держбюджетом, включаючи податкову заборгованість.

Зокрема, парламент списав податковий борг "Нафтогазу" та його дочірніх підприємств станом на 1 січня 2011 року (крім боргу за ПДВ під час митного оформлення газу), а також окремі борги облгазів перед бюджетом і грошові зобов'язання, які виникнуть у зв'язку із застосуванням механізму списання.

Списанню також підлягають штрафні санкції і пені з ПДВ під час розмитнення газу, податковий борг обленерго перед бюджетом, визначений станом на 1 січня 2011 року, і низку інших заборгованостей.

Відповідно до пояснювальної записки, обсяг таких боргів підприємств ПЕК перед держбюджетом оцінюється в понад 24 млрд гривень.

У січні Рада повторно продовжила строк погашення заборгованості за енергоносії підприємствами ПЕК до 1 січня 2013 року.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 866 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ