Сб, 2024-04-20, 13:11


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 16 » У Британії оприлюднено відео розправи над поліцією, а хакер знайшов злодія через Facebook. ВІДЕО
16:34
У Британії оприлюднено відео розправи над поліцією, а хакер знайшов злодія через Facebook. ВІДЕО
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

У Великобританії після придушення бунту вуличних хуліганів триває розслідування погромів, спливають все нові подробиці. Так, поліція оприлюднила відеозапис, на якому двох поліцейських, які переслідують грабіжників магазинів, навмисне збиває автомобіль.

Також стало відомо, що професійний хакер за допомогою соціальної мережі Facebook знайшов мародера, який вкрав у нього ноутбук, повідомляє NEWSru.com.

- Учасників заворушень у Лондоні зобов'яжуть прибирати розгромлені райони міста
- Хакер зловив злодія через Facebook

На опублікованому на сайті Sky News ролику, знятому минулого тижня, видно, як зелений Citroen з номером Y132 GHJ, не знижуючи високої швидкості, наїжджає на двох поліцейських. Інцидент, за даними поліції, стався в лондонському передмісті Уолтом Форест близько години ночі 8 серпня. Офіцери були збиті машиною, коли переслідували підлітків, які грабували магазин одягу.

Детективи, що розслідують замах на вбивство правоохоронців, заявили, що відеозапис був викладений у Мережу, щоб допомогти слідству знайти винних. Як впевнені слідчі, метою злочинців було завдати жертвам серйозні каліцтва або вбити їх. Один з поліцейських одержав поранення ноги, в другого травмовано плече. Після надання медичної допомоги обох вартових порядку відпустили з лікарні.

Суди далі виносять вироки учасникам заворушень. Вже зрозуміло, що не всі з них обійдуться незначними термінами. Зокрема, звинувачення у вбивстві похилого лондонця під час заворушень у Лондоні було висунуто 16-річному підлітку. Передбачається, що вирок буде суворим.

Учасників заворушень у Лондоні зобов'яжуть прибирати розгромлені райони міста

Хулігани, які будуть визнані винними в лондонських заворушеннях, займатимуться громадськими роботами, а саме - прибирати розгромлені ними райони міста.

Деталі цього плану представив кабінету міністрів Великобританії віце-прем'єр Нік Клегг, повідомляє "Інтерфакс" із посиланням на The Guardian.

"Засудженим за участь у заворушеннях в Лондоні доведеться подивитися в очі потерпілим, вони повинні будуть зустрітися з постраждалими від їхніх дій лицем до лиця", - наводить видання слова Клегга.

"Жертви злочинів не можуть до кінця відчувати себе захищеними, якщо покарання не змушує порушників не переступати закон знову. Злочинці повинні бути покарані, а після покарання повинні змінити своє життя", - заявив британський віце-прем'єр.

На думку британської влади, подібні заходи допоможуть вандалам усвідомити наслідки своїх дій, і, можливо, уникнути повторних злочинів тим, для кого ці заворушення стали їхнім першим і останнім правопорушенням.

Хакер зловив злодія через Facebook

Спеціаліст з інформаційної безпеки Грег Мартін через соціальну мережу Facebook знайшов підлітка, який вкрав його ноутбук Macbook Pro з квартири в Лондоні під час заворушень минулого тижня.

Як виявилося, Мартін, який раніше працював в NASA і ФБР, встановив на комп'ютері спеціальну програму, що відстежує дії з ноутбуком. За допомогою цього інструмента комп'ютерник встановив особу підозрюваного, коли той увійшов у свій профіль на Facebook.

У результаті 18-річний Сохейл Халілфар був затриманий поліцією, йому висунуто звинувачення в крадіжці ноутбука та інших речей з дому комп'ютерника.

Мартін, який називає себе професійним хакером, описав у своєму блозі, як він викрив підозрюваного і ідентифікував його через соціальну мережу. За його словами, після двох годин перегляду відеороликів релігійного змісту і автомобілів Mercedes А-класу молодий чоловік нарешті зайшов на свою сторінку на Facebook, щоб поспілкуватися, чим і видав себе.

У профілі Халілфара містилися його персональні дані, а також відомості про те, яку він школу закінчив і в якому районі Лондона проживає. Грег Мартін передав усі ці подробиці поліцейським, які затримали зловмисника в його квартирі, вилучили ноутбук і повернули його власнику.

Раніше повідомлялося, що влада Великобританії розглядала можливість блокування в країні соціальних мереж та інтернет-сервісів, завдяки яким були організовані заворушення в Лондоні та інших містах королівства.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 837 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ