Чт, 2024-04-25, 14:53


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Квітень » 11 » У чесність виборів не вірять більшість українців і не готові продати свій голос
17:43
У чесність виборів не вірять більшість українців і не готові продати свій голос
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Понад 85% українців упевнені, що майбутні парламентські вибори відбудуться з певними порушеннями. Про це свідчать дані соціологічного опитування, проведеного Центром Разумкова спільно з фондом "Демократичні ініціативи ім. Ілька Кучеріва" з 30 березня по 4 квітня.

Згідно з опитуванням, 37,1% респондентів припускають, що результати можуть бути перекручені, 24% переконані, що результати будуть обов'язково підтасовані, 24,1% - що будуть окремі порушення, але вони значно не вплинуть на загальний результат.

Лише 5,8% вважають, що вибори відбудуться чесно, без підтасувань. 9% респондентів не змогли відповісти на це запитання, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Директор фонду "Демократичні ініціативи ім. Ілька Кучеріва" Ірина Бекешкіна зазначила, що такі показники є стабільними на всіх виборах в Україні.

При цьому, згідно з опитуванням, 56,1% опитаних однозначно засуджують продаж голосу за певну партію чи кандидата, 26,8% загалом ставляться негативно, але з розумінням, що в людей бувають різні ситуації, 10,6% ставляться позитивно, вважаючи, що "чому б людям не заробити?", і 6,6% не змогли відповісти.

Бекешкіна зазначила, що порівняно з попередніми виборами в людей дещо змінилися погляди на те, за скільки вони готові продати свій голос на виборах.

Так, 74,8% заявили, що "його голос не продається в принципі", за 50 грн готові продати свій голос 0,7%, від 50 до 500 грн готові продати свій голос 8,3% і більшість із тих, хто готовий продати свій голос на виборах (12,3%), можуть погодитися на це за суму понад 500 грн.

При цьому українці песимістично налаштовані щодо виборів.

Так, 42,7% упевнені, що вибори нічого не змінять, 6% вважають, що вибори тільки погіршать ситуацію, 30,6% припускають, що вибори дадуть можливість поліпшити ситуацію в країні та 20,7% не змогли відповісти на це запитання.

Українців не цікавлять проблеми об'єднання опозиції перед виборами

Більшість українців байдуже ставиться до того, чи зможе опозиція визначитися з участю в парламентських виборах. Про це свідчать дані соціологічного опитування.

Згідно з опитуванням, 22,2% опитаних вважають, що найефективніше було б, якби всі опозиційні сили йшли на вибори разом; 8,2% вважають найефективнішим виходом об'єднання тільки партій "Батьківщина" та "Фронт Змін". 11,3% вважають, що опозиційні сили, які можуть подолати 5-відсотковий прохідний бар'єр, мають іти на вибори окремо й уже потім об'єднатися.

44,7% опитаних заявили, що їм байдуже, як опозиція йтиме на вибори, 13,6% не змогли відповісти.

Раніше повідомлялось, що об'єднання опозиційних партій в єдиний список на виборах до Верховної Ради України не дозволить отримати їм більшу підтримку виборців, аніж за умови окремої участі у парламентській кампанії.

Соціологи констатують незначне падіння рейтингу партії "Батьківщина"

Соціологи констатують незначне падіння рейтингу партії "Батьківщина" за рахунок виключення з фракції "БЮТ-Батьківщина" Наталі Королевської і збільшення рейтингу Партії регіонів за рахунок об'єднавчого процесу з партією Сергія Тігіпка "Сильна Україна".

Як повідомив журналістам у середу заступник директори соціологічної служби Центру Разумкова Михайло Міщенко, про це свідчать дані соцопитування, проведеного Центром Разумкова разом з фондом "Демократичні ініціативи ім. Ілька Кучеріва".

Відповідно до опитування, Партію регіонів зараз готові підтримати 19,5% всіх опитаних, "Батьківщину" – 13,5%, партію "Фронт Змін" – 9,5%, партію "УДАР" Віталія Кличка – 7,4%, КПУ – 4,4%.

У той же час, серед тих, хто має намір взяти участь у виборах, за Партію регіонів готові проголосувати 24,5%, "Батьківщину" – 16,8%, "Фронт Змін" – 11,9%, "УДАР" Віталія Кличка – 9%, КПУ – 5,6%.

Таким чином, відповідно до соцопитування, подолати 5%-й прохідний бар'єр можуть 5 політичних сил.

За партію "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка готові проголосувати 2,8% всіх опитаних і 3,5% тих, хто має намір взяти участь, за партію Королевської "Україна – вперед!" – 1,2% і 1,4%.

Решта партій набирають менш як 1% голосів.

Опитування свідчить, що не мають наміру взяти участь у голосуванні 14,9% українців, вагалися з відповіддю - 18,5%.

Міщенко зазначив, що зростання рейтингу Партії регіонів обумовлений злиттям з партією "Сильна Україна", а зниження рейтингу "Батьківщина" – за рахунок появи нової політичної сили "Україна – вперед!" Королевської.

У той же час, за його словами, трохи збільшився рейтинг партії "УДАР" - за рахунок збільшення підтримки серед людей старшого віку й у південних регіонах. Однак, як і раніше, у цієї партії більше прихильників серед молоді (близько 13%) і менше в людей похилого віку (близько 3%).

Партію "Батьківщина" молодь підтримує менше, ніж люди похилого віку, а КПУ традиційно орієнтується на людей похилого віку.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 997 | Додав: adminA | Теги: чесність виборів, Більшість українців не вірять
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ