Пт, 2024-03-29, 13:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Жовтень » 13 » У ЦВК нинішні місцеві вибори називають "бутафорією демократії"
15:36
У ЦВК нинішні місцеві вибори називають "бутафорією демократії"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  Заслужений юрист України, заступник голови Центральної виборчої комісії Жанна Усенко-Чорна заявляє, що виборчі процедури в Україні перетворюються на бутафорію демократії і не виконують функції забезпечення вільного і прозорого виборчого процесу. Про це вона сказала в ефірі ТВі, повідомили у прес-службі телеканалу.

На думку заступника голови ЦВК, хоча до голосування залишилося ще 19 днів, уже сьогодні можна констатувати, що вільних і демократичних виборів в Україні не відбудеться. "На жаль, перебіг цього виборчого процесу засвідчує безпрецедентний рівень втручання адміністративного ресурсу у вибори, безпрецедентний тиск як на членів виборчих комісій і самих кандидатів, так і на виборців", - наголосила вона.

Усенко-Чорна вважає, що кроком назад в організації демократичного виборчого процесу є чинний виборчий закон. Вона також підкреслила, що недотримання паритету при формуванні виборчих комісій перетворило ці органи на керований механізм зловживання повноваженнями громадян в процесі виборів.

Усенко-Чорна навела приклад некоректного застосування закону про вибори з боку ЦВК, який, на її думку, яскраво ілюструє стан речей, що склався напередодні виборів. "Днями було встановлено, що до складу Київської міської комісії входить особа, яка не може бути членом виборчої комісії, а саме - кандидат у депутати від Партії регіонів. Ця особа була делегована до складу виборчої комісії від УСДП, однак зареєстрована у 2008 році кандидатом від Партії регіонів. Якби відбувався процес заміщення, вона набула б статусу депутата Київської міської ради… Незважаючи на те, що ст.29 закону, ч.5, чітко містить припис про те, що повноваження такого члена виборчої комісії вважаються припиненими з моменту, коли були виявлені такі обставини (тобто, він навіть і без рішення ЦВК не вважається за законом членом такої комісії), більшість членів ЦВК знайшла спосіб витлумачити закон так, що цю особу залишили членом комісії. Йдеться про заступника голови комісії пана Тишкевича, який, наскільки мені відомо, ще вчора перебував кандидатом у депутати від Партії регіонів до Київської міської ради", - розповіла Усенко-Чорна.

Водночас заступник голови ЦВК висловила впевненість, що позитивно вплинути на виборчий процес в Україні може присутність міжнародних спостерігачів, одначе на цих виборах їх буде мало. "Наявність під час виборчого процесу спостерігачів в Україні якраз сприяє і транспарентності виборчого процесу, і забезпеченню проведення виборчих процедур відповідно до закону… На жаль, на сьогодні до ЦВК відповідних документів не надходило, і ЦВК не приймала рішень щодо реєстрації міжнародних спостерігачів", - констатувала Усенко-Чорна.

Раніше Жанна Усенко-Чорна заявляла, що через використання владою адміністративного ресурсу у процесі підготовки та проведення виборів до місцевих органів самоврядування фактично заблоковано участь політичних партій, які опонують владі.

Зазначимо, Юлія Тимошенко вважає, що команда президента готується використати адмінресурс на виборах, бо неспроможна здобути голоси виборців чесним шляхом.

Раніше опозиційні партії закликали світових лідерів звернути увагу на загрозу фальсифікації місцевих виборів в Україні. Про це йдеться у спільному зверненні опозиції до президентів Єврокомісії, Європарламенту та ПАРЄ, а також до голів рад ОБСЄ та ЄС та глав держав стратегічних партнерів України.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1022 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ