Чт, 2024-04-25, 11:58


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 5 » У Донецьку з гострою кишковою інфекцією госпіталізовано 30 дітей: отруїлися молочною продукцією в лікарні
18:16
У Донецьку з гострою кишковою інфекцією госпіталізовано 30 дітей: отруїлися молочною продукцією в лікарні
Інші останні Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива на сайті holosUA.com/

У Донецьку 30 дітей госпіталізовано з гострою кишковою інфекцією. Про це УНІАН повідомили в санітарно-епідеміологічній станції Донецької області з посиланням на Головного державного санітарного лікаря Донецької області Віктора Денисенка.

Згідно із повідомленням, станом на 9.00 5 квітня до дитячих інфекційних відділень міськлікарень №1 і №21 м. Донецька госпіталізовано 30 дітей раннього віку з ознаками гострої кишкової інфекції - підвищенням температури тіла до 38 градусів, блювотою, діареєю.

Дітям поставлено попередній діагноз - гостра кишкова інфекція. Переважна кількість дітей захворіла в період з 3 по 4 квітня.

В облСЕС зазначили, що перебіг захворювання дітей - середньої тяжкості та легкий, зазначається позитивна динаміка їхнього клінічного стану. "Зараз здійснюється бактеріологічне, вірусологічне обстеження і лікування дітей в повному обсязі", - повідомили в облСЕС.

З метою встановлення причин захворювань обласною і міською санепідемстанціями спільно з фахівцями Головного управління охорони здоров'я облдержадміністрації почато епідеміологічне розслідування.

Ймовірно, діти напередодні госпіталізації вживали молочну продукцію молочної кухні міської лікарні №1 Ворошиловського району: сир, сметану та кефір. Зараз підприємство закрито.

Наразі педіатрична служба Донецька проводить поквартирний обхід з метою виявлення дітей, які споживали продукцію молочної кухні міської лікарні №1 і, можливо, хворих на гостру кишкову інфекцією.

За інформацією сайту Донецької обласної санітарно-епідеміологічної станції, медики вже відвідали 456 квартир, де проживають малюки, які споживали сир, кефір і молоко, вироблені на цій молочній кухні.

В облСЕС також повідомили, що створено оперативний штаб для цілодобової координації заходів щодо ліквідації спалаху гострого кишкового захворювання. Проведено засідання надзвичайної протиепідемічної комісії, затверджено план з локалізації осередку. Роботу дитячої молочної кухні припинено. Протиепідемічні заходи тривають згідно із планом.

В Україні масове отруєння дітей трапляється нерідко. Так, у вересні минулого року в Євпаторії (Крим) близько 70 учнів школи №12 було госпіталізовано з ознаками харчового отруєння. За фактом отруєння було порушено кримінальну справу за ст.137 Кримінального кодексу України (неналежне виконання зобов'язань щодо охорони життя і здоров'я дітей).

А раніше з діагнозом "гастроентероколіт" госпіталізовали 196 дітей (2003-2008 р. н.) - вихованців восьми дошкільних установ Джанкоя. За офіційною інформацією, причиною масового отруєння вихованців дитсадків Джанкоя став кефір, інфікований збудником дизентерії. Кисломолочний продукт поставлявся в дитсадки з молокозаводу Генічеська Херсонської області.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива | Переглядів: 955 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ