Ср, 2024-04-24, 10:58


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Лютий » 28 » У Франції вирує ураган "Ксінтія": жертвами стали 40 людей
20:46
У Франції вирує ураган "Ксінтія": жертвами стали 40 людей
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Кількість жертв урагану "Ксінтія", що пронісся Францією, досягла 40 осіб. Як відзначили представники рятувальних служб, тільки в департаменті Вандея на західному узбережжі країни загинули близько трьох десятків людей, передає ИТАР-ТАСС.
Дані змінюються кожну хвилину у міру просування пошукових робіт. Найближчим часом цифри можуть зрости ", - зазначив представник рятувальної служби Самюель Берн.

Раніше повідомлялося про загибель щонайменше 14 людей. Крім того, близько 1 млн житлових будинків залишаються без електрики.

Ураган "Ксінтія" став найпотужнішим з 1999 року. Найбільшого збитку завдано регіонам на західному узбережжі Франції. Тільки в департаменті Вандея загинули близько трьох десятків осіб. У зв'язку з цим уряд країни провів сьогодні екстрене засідання.

Як повідомив сьогодні Єлисейський палац, у понеділок вранці президент Ніколя Саркозі відвідає регіони найбільш потерпілі в результаті викликаних стихією повеней, злив і шквального вітру.

Пориви вітру минулої ночі досягали швидкості 130-150 км/год, у результаті чого були порушені лінії електропередач. У цілому по країні без світла залишилися близько мільйона французів - головним чином в Пуату-Шаранта і Оверні.

Ураган "Ксінтія" викликав сьогодні хаос у ряді районів Німеччини. За повідомленням Німецької метеорологічної служби, найбільш сильний удар стихії припав на землі Гессен і Рейнланд-Пфальц, де пориви вітру сягали 130 км на годину. Ураган зачепив також землі Саар і Баден-Вюртемберг.

У Франкфурті-на-Майні були тимчасово закриті найбільший у Німеччині міжнародний аеропорт, залізнична станція, що примикає до нього, а також центральний вокзал. Були скасовані численні авіарейси, істотно обмежено рух пасажирських потягів. Через загрозу аварій в районі Франкфурта було зупинено рух транспорту на найважливішій автомагістралі Німеччині А-3, що зв'язує північ і південь країни.

У гірському районі Шварцвальд (Баден-Вюртемберг) повалене вітром дерево впало на легковий автомобіль і придавило на смерть що знаходився в ньому водія. У землі Саар що впало деревом були поранені дві людини.

Швидкісний пасажирський поїзд "Інтесіті-експрес" зіткнувся сьогодні з поваленим ураганом "Ксінтія" деревом у районі Франкфурта-на-Майні.

Склад, в якому перебувало близько 800 пасажирів, прямував із Гамбурга до Цюріху через Франкфурт-на-Майні. На ділянці між містами Фульда і Ханау машиніст побачив що лежить на залізничному полотні, дерево, однак, незважаючи на екстрене гальмування, уникнути зіткнення не вдалося.

Для розчищення та перевірки шляхів було потрібно близько трьох годин, після чого потяг, який отримав пошкодження, на малій швидкості зміг доїхати до станції Бад Зоден-Зальмюнстер, де пасажири змогли покинути склад. За попередніми даними, ніхто не постраждав.

Як заявив представник метеослужби Петер Хартман, такі урагани, як "Ксінтія", "трапляються не кожного року". Він застеріг жителів Німеччини від прогулянок по лісу, а також від поїздок на автомобілі без крайньої необхідності.

Негода не оминула і західну півкулю - понад 300 тисяч людей залишаються без електроенергії після потужного снігопаду, що пройшов протягом останніх декількох днів на північному сході США.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1268 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ