Сб, 2024-04-20, 09:01


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Головна » 2014 » Лютий » 7 » У Харкові Майдан "випробовують" тітушками, підпалами авто і "коктейлями Молотова". ВІДЕО
17:31
У Харкові Майдан "випробовують" тітушками, підпалами авто і "коктейлями Молотова". ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Активістів Майдану у Харкові атакують тітушки, здійснюється підпали їхніх авто, нападають на штаби й приміщення, де проходять акції майданівців. Тим часом міська влада відкрито погрожує активістам, перешкоджаючи їхній діяльності.

Підпали авто активістів Майдану

Хоча Харків займає друге місце після Києва за кількістю здійснених підпалів автомобілів, проте саме у Харкові почався «марафон підпалів автівок».

Так 13 грудня активісти харківського Євромайдану заявили про підпал орендованого мікроавтобуса, що перевозив звукопідсилюючу апаратуру. Міліція відкрила кримінальне провадження за цим фактом за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 296 ККУ - хуліганство.

Тим часом у ніч на 24 грудня у Харкові – навпроти пам’ятника Тарасу Шевченку –  спалили автомобіль місцевого активіста «Євромайдану». Декількома днями раніше – автомобіль учасниці Євромайдану.

28 грудня згорів автомобіль Toyota активіста харківського Євромайдану, члена штабу національного опору Івана Варченка. До слова, саме на нього та членів його родини раніше було вчинено замах на вбивство.

За всіма попередніми випадками були порушені кримінальне провадження, але жоден злочин досі не розкритий.

Тітушки проти активістів і журналістів

Вже звичним у Харкові стало явище, коли тітушки здійснюють напади на активістів Майдану.

Ще 5 грудня ввечері невідомі особи спортивної статури вкрали в активістів генератор. Наздогнати викрадачів не вдалося, а міліція їхала на виклик більше години.

24 грудня побили й нанесли ножові поранення на одного з організаторів Євромайдану в Харкові Дмитра Пилипця.

12 січня у місці силовики затримали двох чоловіків, які закидали Євромайдан петардами.

«Під час мітингу невідомі особи з хуліганських спонукань використали піротехніку (петарди). Міліціонери, які в цей час несли службу щодо забезпечення громадського порядку, оперативно затримали 2 чоловіків та доставили їх до Київського районного відділу міліції для встановлення обставин події», - повідомили в міліції.

Як зазначили у відомстві, на правопорушників склали адміністративні протоколи за статтею 195-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів).

Проте пізніше стало відомо, що один з міліціонерів допоміг втекти одному з нападників.

А 25 січня у Харкові під час ходи учасників Євромайдану на проспекті Правди, біля університету Каразіна, агресивні молодики в спортивних костюмах напали на колону активістів. У євромайданівців полетіли сніжки, шматки льоду і петарди. Одному журналісту розбили голову, фотографу «1+1» розтрощили камеру.

Міліція затримала чотирьох нападників. Деякі з них встигли викинути у сміттєві урни пляшки з характерним сильним запахом горючої суміші.

Вже наступного дня на початку мітингу харківського Євромайдану біля пам'ятника Тарасу Шевченко на активістів напали більше 30 тітушок з бітами і сльозогінним газом. Напад відбила охорона Євромайдану, відібрала багато бейсбольних бит. Вкінці бійки втрутилася міліція, тітушок ізолювала.

Не відзначаються толерантністю у Харкові й до журналістів.

Так 12 січня харківського кореспондента видання "Український простір" та інтернет-каналу "Мальва-ТV" Романа Черемського побив "Беркут", а також розбив відеокамеру. Це сталося в центрі міста під час зйомок матеріалу про Антимайдан.

Напад на штаб харківського Майдану

20 грудня зранку невідомі скоїли напад на будівлю по вулиці Римарській, 18, де розташований штаб Євромайдану в Харкові. На першому поверсі будинку були вибиті шибки двох кімнат з боку внутрішнього двору і однієї з парадного входу, на порозі розлита фарба. Фасади Штабу, декількох прилеглих будинків та магазинів були «прикрашені» наклепницькими написами на адресу прихильників євроінтеграційного напряму України.

Згодом за фактом нападу відкрили кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Перешкоджання форуму Євромайданів

Перший всеукраїнський Форум Євромайданів не обійшовся без провокацій. Спершу «тітушки» заблокували реєстрацію учасників форуму. Пізніше учасників форуму атакували у Свято-Дмитріївському храмі УАПЦ.

Згодом на книгарню "Є" у Харкові, де працювала група Громадянської освіти в рамках форуму Євромайданів, напали невідомі. До приміщення книгарні увірвалися 20-30 невідомих, побили охорону, розбили скляні дверцята книжних шаф та розпилили у кімнаті сльозогінний газ. Делегати форуму змушені були покинути робоче приміщення. Міліція опитала свідків і зафіксувала пошкодження майна.

Згодом у міліції повідомили, що за фактом нападу на книгарню "Є" у Харкові відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу – хуліганство.

12 січня у приміщенні Харківської правозахисної групи, де тривала робота першого всеукраїнського Форуму Євромайданів, зникло електропостачання.

Попри відключення світла робота форуму Євромайданів продовжилась.

"Коктейль Молотова" у друкарні

31 січня у Харкові тітушки кинули у вікно "коктейль Молотова" у друкарню, що виготовляє листівки для Євромайдану

Власник друкарні, приватний підприємець Ярослав Здоровий заявив, що це помста "тітушок" за те, що він друкував листівки для Євромайдану. Міліція розпочала слідство

Пожежа у гаражі із гуманітарною допомогою для Майдану

У ніч на 7 лютого у Харкові згорів гараж із гуманітарною допомогою для протестувальників із Майдану Незалежності у Києві. Пожежа сталася близько 5 години ранку, про що власника гаража повідомили працівники МНС. У гаражі були теплий одяг, медикаменти, деякі запаси їжі для мітингувальників на Майдані. «Цю допомогу саме сьогодні планували відправити у Київ», - розповів народний депутат від "Батьківщини"  Олександр Бригинець. Депутат із посиланням на очевидців зауважив, що міліція бездіяльна, навіть відмовлялася їхати на виклик, і лише близько 10-ї ранку працівники МВС все ж приїхали "завдяки наполегливості громадян".

Пізніше у відділі зі зв'язків із громадськістю ГУ МВСУ в Харківській області повідомили, що, за попередніми висновками ГСЧС, імовірною причиною пожежі стало коротке замикання електропроводки.

"Подію внесено в Реєстр єдиного обліку правопорушень. За цим фактом співробітники Фрунзенського райвідділу міліції проводять ретельну перевірку: встановлюють свідків події, її обставини, а також перелік пошкодженого вогнем майна та суму матеріального збитку, заподіяного власникові гаража", – розповіли у відділі зі зв'язків із громадськістю ГУ МВСУ в Харківській області.

Заяви Добкіна й Кернеса проти Майдану

Неодноразово засуджуючі заяви щодо Майдану у Харкові звучали з вуст міського голови Генадія Кернеса й голови облдержадміністрації Михайла Добкіна.

Так у січні Кернес  пригрозив протестувальникам не розпочинати війну. Про це йшлося у його заяві, розміщеній на сайті Харківської міськради. "Не розпочинайте війну, в якій вам не перемогти. У Харкові є сили і воля для того, щоб зупинити охочих геройствувати і проливати кров", - заявив тоді Кернес.

Так 1 лютого під час екстреного всеукраїнського зльоту керівників первинних організацій Партії регіонів Кернес вигукував журналістам «Ганьба».

«Ганьба їм, журналістам! Вони лише й можуть робити такі святкові сюжети, скільки сьогодні Майдан завоював будівель, скільки Майдан сьогодні розібрав мостових і скільки спалив будівель», – сказав Кернес.

Водночас керівник обласного осередку Партії регіонів, голова облдержадміністрації Михайло Добкін поскаржився на інформаційну блокаду і спотворення інформації журналістами.

«Зберуться 150-200 чоловік біля пам’ятника Шевченку і це всі показують, як бажання харків’ян підтримати Євромайдан. Збереться 50-100 тисяч людей на найбільшій площі Європи, то показують, що зігнали бюджетників, мовляв, люди стоять там спримусу», – зазначив Добкін.

Окрім того, ще 25 листопада стало відомо, Кернес підписав розпорядження, згідно з яким у місті у зв'язку із зростанням захворюваності на грип та ГРВІ  призупинено проведення масових заходів з 22 листопада до окремого розпорядження. Щоправда, тоді активісти вийшли на акцію у медичних масках.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1132 | Додав: adminA | Теги: тітушками, Майдан, коктейлями Молотова. ВІДЕО, підпалами авто, харкові
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ