Пт, 2024-03-29, 09:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 27 » У Києві відбулася інтронізація новообраного глави УГКЦ
13:38
У Києві відбулася інтронізація новообраного глави УГКЦ
Інші останні Новини релігії на сайті holosUA.com/

Чин уведення на престол новообраного Глави УГКЦ владики Святослава (Шевчука) розпочався 27 березня Хресною ходою. Процесія пройшла від церкви Благовіщення Пресвятої Богородиці до головного храму греко-католиків – Патріаршого собору Воскресіння Христового.

- Новий глава УГКЦ назвав УПЦ КП "основними братами", проте співпрацюватиме і з іншими конфесіями

Очолили процесію 350 священиків з усіх єпархій та екзархатів УГКЦ, які прибули на інтронізацію нового Глави Церкви, за ними – єрархи Церкви, митрополити і єпископи. Для участі у церемонії інтронізації до Києва прибули біля 60 єрархів УГКЦ та інших Східних католицьких Церков, зокрема єпископи Мелхітської Греко-Католицької Церкви на чолі з Патріархом Антіохії Григорієм ІІІ (Лагамом), Секретар Конгрегації для Східних Церков Архиєпископ Кирил Василь, Апостольський Екзарх для католиків візантійського обряду в Сербії та Чорногорії Преосвященний владика Юрій (Джуджар), Архиєпископ Пряшівський для католиків візантійського обряду владика Іван (Баб'як), архимандрит Ян Сергій (Гаєк) з Білоруської Греко-Католицької Церкви. Завершає процесію облачений в архиєрейські ризи новообраний Предстоятель Церкви владика Святослав. На церемонію запрошені представники Всеукраїнської Ради Церков і Релігійних організацій.

Секретар Синоду єпископів УГКЦ владика Богдан (Дзюрах) зачитує рішення Синоду єпископів УГКЦ про обрання владики Святослава (Шевчука) на пост Глави УГКЦ, повідомляє risu.org.ua.

О 10.00 новообраний Глава Церкви сходить на архиєрейський амвон ("кафедру" у центрі храму). Главі Церкви митрополит Іван (Мартиняк) вручає предстоятельський омофор, митрополит Степан (Сорока) - панагію (енкольпіон), митрополит Лаврентій (Гуцуляк) вручає митру. Жезл -символ прийняття нової влади і нових повноважень майбутній Першоєрарх Церкви отримує з рук Архиєпископа Львівського Ігоря (Возьняка), який до звершення інтронізації виконує обов’язки Адміністратора УГКЦ.

За повідомленням департаменту інформації УГКЦ, напередодні, після оголошення про вибір Глави Церкви, Блаженніший Любомир (Гузар) вже передав владиці Святославові (Шевчуку) літургійні відзнаки Верховного Архиєпископа – енкольпіон (медальйон з образом Ісуса Христа), панагію та хрест, в яких колишній Глава Церкви упродовж минулого десятиліття служив Літургії.

Своє Предстоятельське служіння владика Святослав розпочинає Молитвою входження на первосвятительський престол. Після цього виголошується "Молитва за Патріарха".

Центральним літургійним моментом інтронізації, за візантійською традицією, є обряд "посадження на горне сідалище", яке здійснюється після "Трисвятого". Після співу "Хресту твоєму..." відбувається діалог між дияконом та Предстоятелем, і владика Святослав іде до горного сідалища, де митрополити та найстарші єпископи тричі садять його на первосвятительський престіл Глави УГКЦ, Верховного Архиєпископа Києво-Галицького, Митрополита Київського, єпископа Кам’янця-Подільського.

Після цього новий Глава УГКЦ Блаженніший Святослав виголошує своє перше патріарше слово.

Нагадаємо, 25 березня 2011 р., у Ватикані було повідомлено про те, що Римський Архиєрей Бенедикт XVI затвердив прохання про підтвердження вибору, надіслане владикою Святославом (Шевчуком), якого 23 березня 2011 року Синод єпископів УГКЦ канонічно обрав Верховним Архиєпископом Києво-Галицьким. До цього часу владика Святослав (Шевчук) був Апостольським Адміністратором єпархії Покрови Пресвятої Марії в Буенос-Айресі. Новий Глава УГКЦ є наймолодшим серед єпископів УГКЦ та четвертим за віком серед наймолодших католицьких архиєреїв у світі.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини релігії | Переглядів: 1200 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ