Сб, 2024-04-20, 04:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Серпень » 29 » У Конституції не буде норми щодо спецстатусу деяких міст - Порошенко
12:55
У Конституції не буде норми щодо спецстатусу деяких міст - Порошенко
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент України Петро Порошенко знову наголошує, що проект змін до Конституції не передбачає жодного особливого статусу для Донбасу, окрім того в оновленій Конституції України не буде норми, що закріплює спеціальний статус столиці та інших міст, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Окремого статусу (Донбасу - ред.), як би ви там не шукали, окремого статусу там немає... Я відкриваю чинну Конституцію. "Стаття 92: "Виключно законами України визначаються "Пункт 16. Статус столиці України", тобто статус до чинної Конституції є, але в ній записано і можливість спеціального статусу інших міст, і цією нормою в Конституції вже захотіли скористатися", - заявив Порошенко в суботу, 29 серпня 2015 року, під час зустрічі з представниками територіальних громад.

Він зазначив, що Запорізька обласна рада ухвалила звернення до президента та Верховної Ради щодо надання їй особливого статусу.

"Далі піде парад суверенітетів. Мої зміни в Конституцію цю статтю вилучають і права на статус не буде", - наголосив Порошенко.

за словами глави держави, зміни до Конституції передбачають не особливий статус, а лише можливість специфічного порядку здійснення місцевого самоврядування в окремих адміністративно-територіальних одиницях Донецької і Луганської областей, і визначаються окремим законом.

Порошенко також заявив, що 78% населення України твердо виступає за децентралізацію влади.

"78% народу України за соціологічними дослідженнями твердо "за" децентралізацію влади... Але є й такі, хто проти" - додав президент.

Голосування за президентський пакет конституційних змін має відбутися у понеділок, 31 серпня 2015 року.

Україна не відмовиться від окупованих територій - Порошенко

Порошенко запевняє, що Україна не відмовиться від тимчасово непідконтрольних українській державній юрисдикції окремих районів Донецької та Луганської областей.

"Залишився лише один аргумент (противників конституційної реформи в частині децентралізації - ред.). Це стаття 18 перехідних положень, де йдеться про особливий режим місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, які зараз окуповані, де зараз немає української влади", - заявив Порошенко.

При цьому глава держави запевнив, що Україна не відмовиться від окупованих територій Донбасу.

"Дехто пропонує: давайте віддамо це комусь, давайте віддамо українську землю, українських громадян і будемо жити без них. Я це не приймаю і ніколи не прийму. Я обраний народом для того, щоб берегти цілісність України, і буду робити все від мене залежне, щоб повернути ці землі Україні", - зазначив Порошенко.

Путін - то перший, хто проти децентралізації України, заявляє Порошенко

Порошенко заявив, що Росія і її незмінний багаторічний президент Володимир Путін проти внесення змін до Конституції України в частині децентралізації влади.

"Хто перший проти наших змін до Конституції? Путін. Росія. Вона хоче, щоб ми з нею узгоджували, як нам робити децентралізацію. Вибачте, я не дозволю, щоб Конституція писалася ззовні", - заявив Порошенко в суботу.

"Якщо зміни не подобаються Росії, значить, ми йдемо правильним шляхом", - підкреслив президент України.

Порошенко нагадав, що за останній тиждень він провів низку зустрічей, зокрема з президентом Франції Франсуа Олландом, канцлером Німеччини Ангелою Меркель, президентом Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером та іншими.

"Вчора остання розмова була з віце-президентом США Джо Байденом. Знаєте, що об'єднує ці розмови? Заява всієї світової проукраїнської коаліції про один, точніше про два моменти: перше, ми підтримуємо Україну у виконанні Мінських домовленостей і наполягаємо на всіх взятих на себе зобов'язаннях. І пункт другий – ми твердо вітаємо конституційну реформу України в частині децентралізації. Наголошую - лише одна країна проти", - сказав Порошенко.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 698 | Додав: adminA | Теги: спецстатус міст, Конституція, порошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ