Вт, 2024-04-23, 10:49


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 5 » У Кот-д'Івуарі тривають запеклі бої. Сили ООН і Франції готуються до штурму палацу Гбагбо
11:42
У Кот-д'Івуарі тривають запеклі бої. Сили ООН і Франції готуються до штурму палацу Гбагбо
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Військові контингенти ООН і Франції в Кот-д'Івуарі готуються до штурму в найбільшому місті країни Абіджані президентського палацу Лорана Гбагбо, який чинить збройний опір, не бажаючи поступатися владою Алассану Уаттарі, що переміг на виборах у 2010 році, передає РИА "Новости" з посиланням на AP.

У Абіджані вже кілька днів тривають запеклі сутички між прихильниками Гбагбо і силами Уаттари, який у грудні 2010 року виграв президентські вибори. Місія ООН у Кот-д'Івуарі проводить військову операцію в цій країні, щоб запобігти використанню важких озброєнь проти цивільного населення в Абіджані, заявив генеральний секретар ООН Пан Гі Мун.

- Уряд Франції не планує посилення контингенту в Кот-д'Івуарі

У вівторок поблизу президентського палацу йде обстріл лояльних Гбагбо позицій. "Немає сенсу обстрілювати президентський палац, адже там немає оборонних точок з важким озброєнням. Але ми помітили гармати великої дальності дуже близько від палацу і ведемо вогонь по них", - сказав глава миротворчого корпусу ООН Алейн Рой, який поінформував Радбез ООН про ситуацію в Кот-д'Івуарі.

Сили підтримуваного міжнародним співтовариством президента Кот-д'Івуару Алассана Уаттари зайняли в ніч проти вівторка резиденцію Гбагбо, яка також міститься в центральній частині Абіджана недалеко від президентського палацу. За словами представника Уаттари Патріка Ачі, невідомо, чи був Гбагбо у своїй резиденції під час її захоплення.

Сили ООН діють в союзі з Уаттарою. У Кот-д'Івуарі було розгорнуто місію ООН, яка налічує понад 9 тисяч вояків. Крім того, в країні діє французька військова місія "Єдиноріг" (Licorne). Минулої неділі ООН евакуювала всіх цивільних співробітників з країни.

Рада Безпеки ООН ухвалила резолюцію, покликану покласти край насильству в Кот-д'Івуарі й оголосила санкції проти Гбагбо та його найближчого оточення.

З часів виборів президента сотні людей загинули під час сутичок. Велика частина загиблих - прихильники опозиції або люди, яких підозрюють у лояльності до Уаттари, на яких полюють служби безпеки і проурядове ополчення "Молоді патріоти".

Крім того, погіршення ситуації з безпекою в Абіджані - економічній столиці Кот-д'Івуару - призвело до того, що від 700 тис до 1 млн осіб могли покинути свої оселі.

Використання військової сили в рамках самооборони і для захисту учасників операцій ООН з підтримання миру і з примусу до миру передбачено статутом міжнародної організації та рядом інших документів, зокрема, "Конвенцією з безпеки персоналу Організації Об'єднаних Націй та пов'язаного з нею персоналу". Раніше подібне право неодноразово застосовувалося під час різних миротворчих операцій під егідою ООН в Африці і на Близькому сході.

Уряд Франції не планує посилення контингенту в Кот-д'Івуарі

Франція поки що не планує далі зміцнювати свій контингент у Кот-д'Івуарі, де тривають запеклі сутички між прихильниками Гбагбо і силами Уаттари, заявив офіційний представник уряду Франсуа Баруан, передає AFP.

За словами Баруана, Франція вже досить посилила свій контингент у країні. Напередодні Франція відрядила додатково 150 військовослужбовців у найбільше місто Кот-д'Івуару Абіджан. Отже, французький контингент у цій африканській країні налічує 1,65 тисячі людей.

"Вони (французькі сили) вже там, і їхня кількість досить значна для того, щоб дозволити здійснити втручання (в ситуацію в країні) в рамках міжнародної резолюції ООН", - зазначив Баруан.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 905 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ