Ср, 2024-04-24, 08:40


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 3 » У Кот-д’Івуарі закрили кордон після перемоги опозиціонера на виборах
20:03
У Кот-д’Івуарі закрили кордон після перемоги опозиціонера на виборах
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Кордони Кот-д'Івуара закрилися в четвер "до подальших розпоряджень" після того, як голова виборчої комісії оголосив переможцем другого туру президентських виборів опозиціонера Алассана Уаттара, передає Корреспондент.net.

"Сухопутні, повітряні і водні кордони держави закриті для будь-яких пересувань людей і вантажів з 20.00 четверга (22.00 четверга 2 грудня Київ) до наступних вказівок", - заявили військові в ефірі державного телебачення Кот-д'Івуара.

Раніше в четвер 2 грудня голова виборчої комісії Кот-д'Івуара Юсуф Бакайоко оголосив, що переможцем другого туру виборів став голова опозиції і екс-прем'єр Кот-д'Івуара Уаттара, який отримав 54,1% голосів виборців. Єдиним противником Уаттара в боротьбі за президентське крісло був чинний голова африканської держави Лоран Гбагбо, якого підтримали 45,9% громадян, які прийшли на голосування.

Згодом президент Конституційної ради Кот-д'Івуара Пол Яо Н'Дре заявив, що результати другого туру президентських виборів не є дійсними.

Збройні сили країни оголосили про негайну заборону трансляцій міжнародних теле-і радіоканалів, в тому числі і CNN, France24 і Radio France International FM. Рада Безпеки ООН закликала сторони проявити стриманість, повідомляє Бі-Бі-Сі.

З неділі вулиці столиці патрулюються військами і миротворцями ООН, для того, щоб запобігти спалаху насильства. Представники Міжнародного кримінального суду заявили, що уважно стежать за ситуацією.

Перший тур президентських виборів відбувся в Кот-д'Івуарі 31 жовтня. Гбагбо набрав тоді трохи більше як 38% голосів виборців і випередив інших кандидатів на пост глави держави. Уаттара, за підсумками першого туру, став другим з приблизно 33% голосів. Всього у виборах брали участь 14 кандидатів. Оскільки нікому з кандидатів так і не вдалося набрати абсолютної більшості голосів, наприкінці листопада був проведений другий тур президентських виборів.

Як раніше заявили спостерігачі від Євросоюзу, вибори пройшли без порушень. На виборах працювали понад 20 тисяч виборчих дільниць. Безпеку виборців забезпечували 9,5 тисяч миротворців ООН і ще кілька сотень французьких солдатів. У свою чергу, США закликали всі політичні сили Кот-д'Івуара поважати результати президентських виборів, повідомив представник держдепартаменту.

У листопаді 2010 року Верховна Рада схвалила рішення президента України щодо участі миротворчого контингенту України в наданні оперативної підтримки Місії ООН у Кот-д'Івуарі.

Довідка

Держава Кот-д'Івуар з'явилася в 1960 році, коли була проголошена незалежність країни від Франції. Раніше ця територія, яка носила назву Берег слонової кістки, була французькою колонією, а пізніше, з жовтня 1946 року, мала статус заморської території Франції. У грудні 1999 року в Кот-д'Івуарі стався військовий переворот, в 2000 році відбулися останні досі вибори, за підсумками яких до влади прийшов Гбагбо. Терміни проведення нинішніх президентських виборів переносилися шість разів.

Кот-д'Івуар, загальна чисельність населення якого перевищує 21 мільйон людей, є президентською республікою. Президент обирається прямим голосуванням строком на п'ять років з можливістю одноразового переобрання. Він має всю повноту виконавчої влади, призначає та звільняє прем'єр-міністра. Президент разом з однопалатним парламентом країни (Національною асамблеєю) володіє законодавчою ініціативою.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 980 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ