Чт, 2024-04-18, 16:05


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Квітень » 20 » У Криму під репресії можуть потрапити більш як 2,5 тисячы татар. ВІДЕО
09:03
У Криму під репресії можуть потрапити більш як 2,5 тисячы татар. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/

Під заборону Меджлісу в Криму підпадає понад 2,5 тис. людей, які є членами більш ніж 250 селищних, міських і сільських меджлісів. Про це в ефірі на телеканалі "112 Україна" заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

В ОБСЄ стурбовані свавільною практикою з утихомирення журналістів у Криму

"У нас є більш ніж 250 меджлісів, це селищні, міські, сільські і все це налічує більш ніж 2500 людей, але все це - обрані кримськими татарами люди. І тепер, якщо це рішення окупаційної влади, що саме по собі буде злочинним, але вони його будуть реалізувати, оскільки вони контролюють Крим, якщо вони вважатимуть це рішення безпосередньо щодо людей, то вони повинні як мінімум репресувати 2500 людей, бо вони з їхніми підходами є "екстремістами", - зазначив Чубаров.

Він також повідомив, що кримського журналіста Миколу Семену відпустили після допитів.

"Я не знаю, до якої прірви буде доходити окупаційна влада... Сьогодні в Криму проводили обшук у журналіста Миколи Семени. І сьогодні після багатогодинних допитів його відпустили під підписку про невиїзд, тобто він вже став заручником у закритому Криму, і це те, що очікує сотні людей, які будь-яким способом дадуть привід окупаційній владі думати, що ці люди не є лояльними до Росії", - повідомив голова Меджлісу.

Чубаров додав, що кримські татари не візьмуть зброю, щоб протистояти окупаційній влади Криму, але й надалі домагатимуться повернення півострова до складу України дипломатичними і політичними методами.

"Кримські татари не візьмуть зброю з багатьох причин і не тільки тому, що для татар завжди, знаєте, найголовнішим принципом, з якого вони виходили, був принцип ненасильства. Це те, що є прикметним для кримськотатарського національного руху. Але також виходячи з того, що у них немає зброї, вони живуть у середовищі людей, які по-різному ставляться до Росії та України. Все населення Криму - 2,25 млн осіб, і серед них тільки 300 тис. кримських татар. Вони і далі будуть здійснювати ту суміш факторів, методів, які приведуть Крим до звільнення від окупантів, - це політичні, дипломатичні. Ми будемо всіма силами переконувати наших партнерів посилити заходи економічного тиску на Росію, і наші партнери повинні допомагати Україні зміцнювати армію", - підкреслив Чубаров.

В ОБСЄ стурбовані свавільною практикою з утихомирення журналістів у Криму

Представниця Організації з питань безпеки і співробітництва у Європі з питань свободи ЗМІ Дунья Міятович висловила стурбованість свавільною практикою із утихомирення журналістів у Криму. Відповідна заява розміщена на сайті ОБСЄ.

Представниця ОБСЄ з питань свободи ЗМІ відреагувала на повідомлення про обшук у кримського журналіста Миколи Семени. Зокрема, вона висловила стурбованість щодо залякування Семени в окупованому Росією Криму.

"Це нещодавнє затримання тільки демонструє термінову необхідність припинення свавільної практики утихомирення журналістів у Криму", - заявила Міятович.

Представниця ОБСЄ з питань свободи ЗМІ також звернула увагу на подібні дії із залякування людей, які вчинено в цей же день щодо низки інших кримських мешканців, зокрема проти фотографів кримських татарок Леньяри Абібуллаєвої та Руслани Люманової.

Нагадаємо, 13 квітня голова окупаційної прокуратури Криму Наталія Поклонська ухвалила рішення про призупинення діяльності Меджлісу кримських татар. Кримський адвокат Джеміль Темішев готується оскаржити у суді рішення призначеного Кремлем "прокурора" про припинення діяльності Меджлісу кримськотатарського народу як "екстремістської" організації.

У свою чергу президент України Петро Порошенко звернувся до світового співтовариства у зв'язку з забороною Меджлісу, зазначивши, що єдиний шлях зупинити це свавілля - припинити анексію півострова і повністю вивести звідти російські окупаційні війська.

У світі також засуджують рішення окупантів Криму заборонити Меджліс.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій закликає Міністерство закордонних справ ініціювати засідання Ради Безпеки ООН через заборону Меджлісу Росією, яка анексувала Крим. Депутат і один із лідерів кримських татар Рефат Чубаров вважає, що якщо світ не відреагує на заборону Росією Меджлісу кримськотатарського народу, то Володимир Путін може зазіхнути на інші народи.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 792 | Додав: adminA | Теги: 5 тисячі татар, репресії, Крим
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ