Пт, 2024-03-29, 07:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 18 » У Лівії опозиція узяла під контроль третє в країні місто: поліція переходить на сторону демонстрантів
21:46
У Лівії опозиція узяла під контроль третє в країні місто: поліція переходить на сторону демонстрантів
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Третє за кількістю жителів лівійське місто Ель-Байда знаходиться під контролем демонстрантів. Про це повідомляє Reuters з посиланням на представників двох опозиційних груп. ИТАР-ТАСС цитує представника лівійської правозахисної групи "Солідеріті" Джумма ель-Омамі, який заявляє, що на сторону демонстрантів перейшла частина місцевих поліцейських.

Приводом для переходу поліції на сторону опозиції стала поява в місті озброєних людей, які дуже жорстоко розправлялися з демонстрантами.

Мітингуючі вимагають відставки президента Муаммара Каддафі, який править країною з 1969 року. Безлади проходять також в містах Бенгазі, Мардже і Дерні.

У місті Ель-Джедайда поблизу Тріполі ув'язнені зробили спробу зробити втечі з місцевої тюрми, але цьому перешкодили сили безпеки, убивши трьох ув'язнених.

Також з Лівії повідомляють, що з в'язниці Куїфія в Бенгазі в результаті заколоту втекло багато ув'язнених.

Тим часом, за декілька днів число жертв соціальних протестів склали 24 людини. Сьогодні люди вийшли на вулиці, щоб провести "день гніву", не дивлячись на заборону влади.

Уряд пішов протестуючим назустріч, виступивши з пропозицією подвоїти платню державних службовців і відпустивши на свободу 110 ісламістів,що знаходилися в ув'язненні.

Революційні комітети Лівії, що є однією із структуроутворюючих ланок владної системи країни, пообіцяли дати "блискавичну силову відсіч" учасникам акцій протесту проти правлячого режиму, які "зроблять спробу перейти червону межу і грати з вогнем".

Згідно із заявою активістів революційних комітетів, "завдяки революції 1969 року і її лідерові Муамару Каддафі країна добилася гігантських досягнень". Каддафі, наголосили вони, є "єдиним в світі керівником, який відмовився бути президентом, королем або імператором, поступившись народу всією повнотою влади".

Раніше комітети запевнили, що "не допустять загрозу стабільності і безпеки країни".

Одночасно в столиці Тріполі пройшли мітинги на підтримку Каддафі.

Після успішних народних повстань в Тунісі і Єгипті, де акції протесту привели до падіння правлячих багато років президентів, в Лівії також активізувалися супротивники режиму. Вони закликають уряд піти у відставку, а самого Каддафі - "відмовитися від влади і відкрити шлях демократичним змінам".

Після очоленого Каддафі військового перевороту 1969 року і скидання монархії в Лівії були скасовані всі державні інститути колишнього режиму, а з 1977 року в Джамахирії діє "режим народної влади".

У основу цього політичного устрою покладені ідеї "третьої світової теорії" Каддафі, що відкидають наявність інститутів парламенту, уряду, політичних партій, як нездібних повною мірою висловлювати інтереси народу.

Зазначимо, що в Лівії в результаті зіткнень демонстрантів зі співробітниками органів правопорядку, які тривають з вівторка, загинуло вже щонайменше 24 особи.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 876 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ