Чт, 2024-04-25, 12:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 4 » У Мексиці знайшли тунель з наркотиками і масове поховання викрадених з Акапулько людей
16:00
У Мексиці знайшли тунель з наркотиками і масове поховання викрадених з Акапулько людей
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

 Тунель завдовжки близько 550 метрів для переправлення наркотиків з Мексики до США виявила поліція США на кордоні країн. Усередині знаходилося понад 20 тонн марихуани, повідомляє Бі-Бі-Сі.

За словами представників місцевої влади, в тунелі, який сполучав Тіхуану в Мексиці і район Отей-меса в Сан-Дієго в Каліфорнії, прокладено рейки, змонтовано вентиляцію і систему освітлення.

Підземний хід, за даними поліції, бере свій початок у мексиканському місті Тіхуана, яке є одним з головних пунктів на шляху наркотиків з Мексики до США.

У правоохоронних органах кажуть, що наркоторговці не вперше риють подібні тунелі: з 1990 року, за даними агентства Associated Press, їх знайдено вже 125. У 2006 році в цій же місцевості спецслужбам вдалося знайти підземний хід протяжністю 731 метр, що на тепер є рекордом.

За допомогою тунелів наркоторговці намагаються обійти систему контролю над нелегальним перемитництвом наркотиків і зброї, який з часом стає все суворішим.

Прикордонні міста Мексики потерпають від діяльності наркокартелів. Так, 18 жовтня поточного року мексиканські силові структури вилучили 134 тонни марихуани в ході проведення спецоперації на півночі країни. Через тиждень після цього в місті Тіхуана було вбито 13 людей: невідомі попередили поліцію, що збираються вбити аж 135 людей – по одній особі за кожну вилучену тонну плюс ще одну людину.

В іншому мексиканському містечку всі поліцейські звільнилися: бояться стати жертвами наркодилерів, що не на жарт розлютилися.

Біля Акапулько знайшли масове поховання людей

Недалеко від всесвітньо відомого курортного міста Акапулько виявлено масове поховання людей, передає РИА "Новости".

"Поки що виявили тіла 18 людей у могилі поряд із сільською дорогою, що веде з населеного пункту Тунсінго в Ель Сальто (штат Герреро)", - сказав спеціальний представник Генеральної прокуратури Енріке Гіль Меркадо.

За даними військового представника дев'ятого військового округу, що побажав залишитися неназваним, найпевніше в могилі поховано тіла викрадених 30 вересня 22 жителів штату Мічоакан. Озброєні люди викрали 22 мешканців міста Морелія в штаті Мічоакан з готелю в Акапулько, куди ті приїхали відпочити. За версією правоохоронних органів, ці люди стали жертвами внутрішньомафіозних конфліктів.

За словами Меркадо, поліція отримала інформацію про масове поховання по телефону від анонімного джерела. Водночас агентство Associated Press повідомляє, що поховання було виявлено поліцейськими на південь від Акапулько після того, як на сайті Youtube з'явився відеоролик, в якому зображено двоє людей із зв'язаними за спиною руками, які зізнаються в тому, що вони вбили "вихідців з Мічоакана" і поховали їх на цьому місці. На відео двоє зв'язаних людей стверджували, що вбили туристів, аби помститися представникам наркокартелю La Familia, цитаделлю якого є штат Мічоакан.

Агентство наводить слова начальника кримінального розшуку поліції штату Герреро Фернандо Монреала, який заявляє, що ще достеменно неясно, чи належать тіла викраденим раніше туристам. На території поховання шукають інші, подібні могили. На місці працюють представники поліції і прокуратури. Федеральна поліція в будинку, розташованому неподалік масового поховання, знайшла сліди крові.

Герреро вважається одним з найбільш криміногенних штатів Мексики, пов'язаних з діяльністю наркокартелів, разом з штатами Синалоа і Чиуауа. Наприкінці літа в сільській місцевості на півночі Мексики виявлено масове поховання людей, які, як вважає місцева влада, стали жертвами розборок ворожих наркокартелів. За даними військових, всього було знайдено 72 трупи - 58 чоловічих тіл і 14 жіночих.

Президент Мексики Феліпе Кальдерон, прийшовши до влади в 2006 році, оголосив війну організованій злочинності і наркомафії. Враховуючи повсюдну корупцію серед державних і поліцейських чинів, для боротьби з незаконним обігом наркотиків Кальдерон був змушений залучити армію. У прикордонні з США райони було направлено понад 60 тисяч військовослужбовців.

За оцінками експертів, щороку через територію Мексики в США, Європу і Азію переправляється наркотиків на загальну суму до 40 мільярдів доларів. З початку 2006 року від рук організованої злочинності і наркомафії в Мексиці загинули понад 28 тисяч людей.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 773 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ